H2O team potapljanje

DCIM100GOPROGOPR2148.JPG

Experience days

Experience Days zbere celotna potapljaška skupnost, ki se ukvarjamo s prostim potapljanjem – navdušenci, začetniki, napredni, vrhunski ali tekmovalci - in doživimo morsko avanturo, polno številnih aktivnosti na kopnem in v vodi. Število udeležencev za Experience Days 2024 je omejeno. V letih 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 in 2023, se je zbralo 150 potapljačev iz EU. Vsa leta se je dogodek odvijal v Nemčiji, sedaj pa dogodek organizira H2O Team na Hrvaškem.

Termin

20.09.2024 – 26.09.2024 (3 do 7 dni – sami se odločite, kako dolgo!)

Osnovni termin: 20. 9. – 22. 9. (3 dni potapljanja).

Opcijski termin: 23. 9. – 26. 9. (4 dni potapljanja).

Vsi udeleženci bodo prisotni prve tri dni od 20. do 22. 9. Možno je podaljšati za dodatne dni od 23.9. do 26.9. po želji do največ skupno 7 dni.

Lokacija

Malinska – Krk – Hrvaška (google maps)

Pridružite se nam na nepozabnem doživetju potapljanja na dah v globokem modrem morju severnega dela Jadranskega morja. Uživajte v vsakodnevnih treningih globinskega potapljanja, prostem potapljanju na razbitinah, jamah, čudovitih stenah in neomejeni svobodi v kristalno čisti vodi. Prepustite se izkušenim rokam inštruktorjev in odkrijte svoj polni potencial, se naučite novih veščin in osvojite svojo tehniko. Primerno za začetnike in napredne potapljače.

Jesenske dnevne temperature: 20-23°C
Jesenske nočne temperature: 15-18°C
Temperature vode: 19-22°C

Organizator Jure Daić

– AC Inštruktor
– nosilec 17 državnih rekordov v potapljanju na vdih in 7-kratni državni prvak
– prvi Slovenec, ki se je potopil pod -100m

Delavnice

Programi potekajo v angleškem jeziku. Teoretične in praktične delavnice bodo vodili slovenski in nemški inštruktorji. Vse delavnice se odvijajo večkrat tekom prvih treh dni osnovnega termina in nato še v štirih dneh dodatnih opcijskih terminov. Število udeležencev na delavnico je omejeno. Glede na želje in interes se lahko prilagodi, kako pogosto bo katera delavnica izvedena.

NOČNO POTAPLJANJE

Nočno potapljanje je za večino potapljačev izjemno doživetje. Med nočnim potapljanjem v sistemu parov raziskujemo nekatere podvodne znamenitosti. Sproščeno vzdušje, potopitev v temo – privlačnost nočnega potapljanja. ZAJEMA: Načrtovanje potopov; Praktični pouk; Signali s potapljaško svetilko; Varovanje v paru; Ogled znamenitosti.

GLOBISNKA APNEJA

Prepusti se rokam strokovnjakov in izboljšaj svoj globinski potencial. Z nasveti izkušenih trenerjev boš dosegel dobro globoka sprostitev v optimalnih pogojih. Potopi se izvajajo v spremstvu ekipe H2O Team in Apnea College. ZAJEMA: Mentalna priprava na potop; Izboljševanje tehnike plavanja v globino; Sproščenost na globinah; Varnostni sistemi; Tehnike izenačevanja pritiska na globinah.

RAZISKOVANJE PODVODNIH JAM IN RAZBITIN

Možen je ogled številnih vznemirljivih razbitin in podvodnih jam. Kot osnova bodo najprej teoretična predavanja o pravilih, varnosti in posebnostih potapljanja v zahtevnejših pogojih, ki jih predstavljajo razbitine in jame. Sledijo praktični potopi po strožjih varnostnih pravilih. Na izbiro so lokacije različnih težavnostnih stopenj primerne tako za začetnike, napredne in zelo izkušene potapljače. ZAJEMA: Teorija in varnost; Izlet s čolnom; Podvodne fotografije in video; Potopi na atraktivnih lokacijah.

Razbitine: Malinska, Fuska, Peltastis, Lina.

Jame: Cres Blue Cave, Prvič Tunnel.

PODVODNI RIBOLOV

Delavnica podvodnega ribolova je namenjena vsem potapljačem na vdih, ki še nimajo izkušenj z lovom in bi to želeli poizkusiti. Sprva je potrebno spoznati teorijo na suhi delavnici in nato sledi praksa v vodi. ZAJEMA: Teorija in varnost; Pravila in zakonodaja; Demonstracija in učenje tehnike plitkega presenečanja; Streljanje na tarčo.

PODVODNA FOTOGRAFIJA

Na tej delavnici se boste naučili, kako pravilno uporabljati opremo za podvodno fotografiranje. Kako posneti popolno fotografijo, na kaj morate biti pozorni pod vodo in zakaj lahko potapljači posnamejo dih jemajoče in fascinantne fotografije. Katere so popolne svetlobne razmere in kako jih uporabiti pod vodo. Naučite se, kako na fotografije ujeti najlepše trenutke v vodi. ZAJEMA: Uvod; Praktični nasveti; Oprema za fotografiranje; Podvodno fotografiranje; Potapljanje in fotografiranje.

PRVA POMOČ

Ta delavnica je primerna za vse, ki želijo pridobiti znanje splošne prve pomoči in potapljaške medicine. Tu boste izvedeli vse, kar morate vedeti o ukrepih prve pomoči. ZAJEMA: Tipična zdravstvena tveganja; Dekompresijske bolezni; Globoka pijanost; Prva pomoč/dajanje kisika; Zdravljenje potapljaške nesreče.

RAZTEZANJE IN DIHALNE VAJE 

Različne vadbe, primerne za raztezanje in vajo pravilnega dihanja (joga…). ZAJEMA:  Uvod; Praktični nasveti; Raztezne vaje; Dihalne vaje.

SCOOTER FREE DIVING

Fun diving delavnica, kjer klasičnemu potapljanju na vdih odvzamemo ves napor in se samo prepustimo toku oz. v tem primeru skuterju. Za vse, ki bi radi poizkusili lahkotno potapljanje, se pod vodo vrteli in igrali kot delfin. ZAJEMA: Teorija in varnost; Spoznanje potencialnih nevarnosti; Potopi za zabavo.

SPREMENLJIVA OBTEŽITEV

Na delavnici potapljanja s sanmi boste lahko okusili eno od bolj vznemirljivih disciplin v svetu potapljanja na vdih. Skozi predhodni teoretični uvod na kopnem se boste seznanili s celotno tehniko izvajanja potopov s sanmi v tehniki spremenljive obtežitve. Celotne potope spremlja inštruktor. ZAJEMA: Teorija in varnost; Zgradba in funkcije sani; Potopi s sanmi v globino.

Urnik

Urnik je vseh 7 dni enak. Vsak dan se lahko udeležite delavnic po vaših željah.

8:00-9:00: Jutranje druženje – sprostitev, zajtrk in začetek dneva

9:00-10:00: Delavnice na kopnem 1- npr. predavanja, teorija, joga, raztezanje itd.

10:30-12:30: Delavnice v vodi 1, kot so globinsko potapljanje, izleti z ladjo, potapljanje po razbitinah, ogledi znamenitosti, vožnja s skuterjem itd.

12:30-14:00: Opoldanski odmor – čas za globok predah in polnjenje baterij.

14:00-15:00: Delavnice na kopnem 2, npr. predavanja, teorija, joga, raztezanje itd.

16:00-18:00:  Delavnice v vodi 2- kot so globinsko potapljanje, izleti z ladjo, potapljanje po razbitinah, ogled znamenitosti, vožnja s skuterjem itd.

19:00 naprej: Beach Bar Paradajz druženje – Naše večerno druženje ob pijači, klepetu, poslušanju glasbe in še veliko več.

Peltastis
DCIM100GOPROGOPR4361.JPG
Prvic Tunnel

Cena

400 € za 3 dni (20.-22.9.) osnovni termin.

100 €/dan za do največ 4 dni (23.-26.9.) opcijski termin. Dodatne dni lahko plačate na kraju samem po 100 €/dan do največ 26.9.2024.

VKLJUČENO V CENO:
– možnost izposoje določene opreme ob predhodni najavi in dogovoru

– izposoja uteži

– teoretične delavnice

– praktične delavnice, kjer ni potreben prevoz z avtom ali čolnom

– strokovno vodenje

– predavanja in inštrukcije

– svetovanje glede nakupa opreme in popusti

– individualno svetovanje glede treningov in napredovanja

– Scooter Freediving; začetni nivo; do max -10m 

DOPLAČILA:
Za potapljanje na delavnicah oziroma lokacijah, za katere je potreben prevoz s čolnom ali avtom je potrebno doplačilo.

Spremenljiva obtežitev; napredni nivo; do max -60m (10EUR doplačila za čoln in sani)

razbitina Fuska; začetni nivo; -11m to -16m (5EUR doplačila za avto) 

razbitina Peltastis; napredni nivo; -15m to -33m (5EUR doplačila za avto) 

razbitina Lina from; vrhunski nivo; -28m to -35m (20EUR doplačila za čoln) 

jama Cres Blue Cave; napredni nivo;  -10m to 15m + 15m DYN (15EUR doplačila za čoln) 

jama Prvič Tunnel; vrhunski nivo; -15m + 30m DYN (20EUR doplačila za čoln) 

Transfer od letališča na Krku do apartmajev po individualnem dogovoru.

NI VKLJUČENO V CENO:
– prevoz

– hrana

– nastanitev 

Za udeležence predlagamo nastanitev v popolnoma novih Green apartments, ki se nahajajo v neposredni bližini lokacije, kjer se bodo odvijale delavnice. Oddaljenost od apartmajev do lokacije izvajanja Experience days je cca. 200m. Za vse udeležence imamo pripravljeno kodo za popust, ki jo prejmejo po prijavi. Več si lahko ogledate na spletni strani: https://malinskagreen.com

Informacije in rezervacije:
Jure Daic Inštruktor potapljanja na vdih in podvodnega ribolova
jure.daic@apnea-college.de, info@h2oteam.com
Viber ali WhatsApp +386/31-827-392

Prosim, ne oklevajte in me kontaktirajte za kakršno koli dodatno pomoč.

X
vrh