11. apnea Submania Cup Zagreb

V Zagrebu je med 20 in 21. novembrom 2015 potapljaški klub Submania organiziral že 11. tradicionalno bazensko tekmovanje v potapljanju na vdih.

Tekmovanje je potekalo v vseh treh bazenskih disciplinah, po pravilih AIDA oz. CMAS. V petek je potekalo tekmovanje v dinamični apneji brez plavuti (DNF), v soboto dopoldne v statični apneji (STA), popoldne pa še v dinamični apneji s plavutmi (DYN). Od slovenskih tekmovalcev so se tekmovanja udeležili Andrej Ropret, Žan Petek (oba H2O Team) in Robert Tasic (Apnea Slovenija).

V DNF je Andrej z 130m zasedel 1. mesto v razvrstitve AIDA, Žan pa z 128m prav tako odlično 2.mesto. Robert Tasič je bil z 75m dober četrti.

V STA je Andrej z rezultatom 7 minut 1 sekunda dosegel 2. mesto.

V DYN je Andrej z uspešno preplavanimi 226m pometel z konkurenco in dosegel najboljši rezultat tekmovanja (drugi najboljši tekmovalec je zaostal 26m). Do novega državnega rekorda mu je zmanjkalo le 4 m. Žan je preplaval 158m, Robert pa 116m.

V razvrstitvi tekmovanja po AIDA pravilih je Andrej zmagal, Žan pa je bil 3. Za Andreja je to letos že tretja zmaga v skupni razvrstitvi na mednarodnem AIDA tekmovanju. Zmagal je že v Beogradu in Sofiji. V skupni razvrstitvi vseh tekmovalcev AIDA+CMAS je Andrej dosegel 2. mesto, takoj za svetovnim podprvakom Vanjo Pelešem.

Andrej je postavil nov slovenski rekord po številu točk zbranih na enem bazenskem tekmovanju. Nov mejnik je postavil zelo visoko na 262,2 točke, dosedanji rekord je imel Jure Daić s 238,4 točkami. Ker sta Andrej in Žan svoje nastope suvereno zaključila z belimi kartoni, se nadejamo izvrstnih rezultatov tudi na prihodnjih tekmah. Čestitke vsem tekmovalcem!

Vsi rezultati so objavljeni tukaj.

Rezultati v kategorizaciji AIDA za H2O team:

1. mesto SKUPNO Andrej Ropret 262,2 točke
1. mesto DYN Andrej Ropret 226m
1. mesto DNF Andrej Ropret 130m
2. mesto STA Andrej Ropret 7 min 1s
2. mesto DNF Žan Petek 128m
3. mesto DYN Žan Petek 158m
3. mesto SKUPNO Žan Petek 143 točk
3. mesto EKIPNO (Andrej in Žan)

© H2O team. All rights reserved.
X