H2O team potapljanje

Ulov meseca

  • Avtor
    Prispevki
  • #5952

    Danes sem na spletno stran dodal spet nov ulov meseca. Se opravičujem za zamudo, ampak teden PL je bil na sporedu pa sem moral počakat kaj bodo gospodje lovci polovili 8) .

    Evo rezultat: http://forum.h2oteam.com/index.php?menu_item=rulov&menu_level=3

    Orada 2kg, ki jo je ulovil Šnuki. Žal sam ni hotel komentirat ulova in se z njim slikat zato je vse skupaj pripravil Andrej. Upam, da bo na forum prišel tudi Šnuki in iz svoje perspektive povedal kako je bilo in seveda da nam bo naklonil kak nasvet, ki jih ima sigurno za polno omaro.

    #11181

    miros
    Član

    Take fotografije je potrebno prepovedati na forumu! Vzbujajo same skomine in preveč rajcajo!

    #11182

    No potem upam, da nisi odscrollal do konca strani dol ko se ti je odprla :rolleyes:

    #11183

    Da se še oglasim na to temo.

    Nočem omalovaževati ulova nobenega, vendar morate razlikovati ulov ene ribe od druge.

    Ne vem če sem to že zapisal na tem forumu, poznam ljudi (popolne laike v podvodnem lovu), ki so ulovili gofa tudi 30kg in več in to z medisten (zračno puško 75cm) na 5 zobov, brez mulineta (sam nisem verjel, dokler nisem videl slik). To je bila njihova edina riba večja od 0,5kg. Bili so enostavno ob pravem času na pravem mestu.

    No so tudi takšni, ki so specialisti za takšne ribe, lovijo samo njih, to je pa druga zgodbva.

    Pozna pa veliko vrhunskih lovcev, ki so videli že veliko velikih (več kot 1,5kg) orad, brancinov, šargov, picov, …. pa jih niti 10% niso ulovili. Lov te ribe, ki je glede na velikost dosti starejša, izkušenejša kot 5x težji gof, lica, je povsem druga zgodba.

    Seveda je še ena druga zgodba loviti orade, brancine, … okrog gojišč kot pa v divjem lovišču.

    Šnuki je pač takšen stručko, rutiner, se ne da presenetiti, da v takšnih primerih reagira večinoma pravilno. Nekateri smo pač “brzopleti” in v takšnih primerih naredimo večjo ali manjšo napako, ki nas stane NULE.

    #11184

    no, če bi mu bila sreča še bolj naklonjena, bi bil njegov ulov meseca še za polovico večji 😯 , ker se mu je po pripovedovanju snela še znatno večja kolegica orada, menda starejša sestrična od te ujete. :D menda ga je celo nekoliko zapletla v štrikce od ašte, ampak bi o tem moral več povedati on, ker je to njegova zgodba.

    vsekakor pa opisuje svoje bližnje srečanje s 3+ kg orado povsem hladnokrvno, to je najbrž lastnost izkušenih lovcev, jaz bi jo po moje na slab meter falil, ker bi se mi tresla roka od vznemirjenja. če povem po resnici, mi je malo zadrhtela tudi ob 1-1.5 kg. 😳

    #11185

    Zdravo

    Se strinjam z Andrejem, da ni vseeno katero ribo ulovimo in kakšna tehnika je potrebna. Osebno imam največ težav z velikimi oradami in vsaka orada nad 1.5 kg je za mene prava redkost in tak ulov cenim bolj kot 5kg zubatca, ki ga znam lažje uloviti. Glede srečnih ulovov velikih rib pa je moje mnenje da je treba biti veliko v vodi. Letos se mi je že trikrat pripetilo, da sem skoraj popravil svoj rekord in to ne štejem samo za splet srečnih okoliščin ampak načinu lova, ki pa ne prinaša veliko število povprečnih rib. Vse hkrati pač ne gre.

    LP

    KULI

    #11186

    Opet ja.

    No ko sem pisal na to temo sem mislil, da pri ulovu meseca ostanimo pri ribah, ne pa štejmo hobotnic in landovine (muren, ugorjev in …. ).

    Ni pa treba, da se nategujemo katera riba je težja za lovit katera lažja. Saj tu ni konca in ne kraja in za vsakega drugače.

    Pozdrav.

    #11187

    no mislim prvenstveno ribe. Če ne bo drugega vidnejšega ulov patudi landovino. Kar se bo verjetno kar nekaj mesecev na leto zgodlo. z ozrom, da prve tri mesece vletu skoraj nihče od nas ne lovi.

    #11188

    Verjetno sedaj ne bomo mogli dajat za ulov meseca več svežih ulovov, čeprav Andrej in Primož pravita, da gresta sigurno še enkrat lovit letos. Pa tudi prvi meseci v letu so bolj mrtvilo kot pa kaj akcije, zato bomo dajali pač kakšne stare “mega” ulove. Nikjer ne piše, da mora bit ulov meseca nek aktualen ulov…

    #11189

    Še malo pa bo spet nov mesec in spet nov ulov, ki ga bomo častili in opevali potem do novega leta.

    Samo, da še enkrat povem, da lahko sodelujejo vsi člani na forumu. Enostavno mi pošljite mail z najmanj dvema slikama in podatki, kot na http://forum.h2oteam.com/?menu_item=rulov&menu_level=3

    Ni nujno da je ulov čisto aktualen, je pa seveda zaželeno. Če nebo aktualnih ulovov bomo dajali gor pač malo starejše, ki pa se ne bodo ponavljali.

    #11190

    po moje bi pa ulov meseca moral bit “aktualen”. saj zato pa ima tako ime – največja riba ta mesec. to pomeni, da bi pozimi bilo pač bolj prazno, razen, če bo kdo šel lovit.

    vsaj meni se tako zdi. 😳

    #11191

    Sandi prepovej prikrito reklamo na naši strani. Sedaj se je še Aleš preimenova v TOTEM

    #11192

    smo se že pogovarjali če bi imeli samo aktualne ulove, pa pomoje nima smisla, da imamo pozimi prazno, ob tem pa imamo polno starih res dobrih ulovov.

    In pomoje tudi ulov meseca ne pomeni aktualnega meseca. To je pač ulov, ki ga izberemo. Je pa res da bomo poskušali dajat gor zmerom aktualne zadeve.

    Pa še ALEŠ DOL Z REKLAMO če ne boš banan 😈 😈 😈 . Vidš zdaj kak smo hudi : 😆 . (malo heca – avatarji so čist ql kaki so drugo bi blo če bi kdo hotel preko spletne strani podajat stvari iz trgovine oz. masovno…)

    #11193

    avatarja sem danes hotel zamenjat za enega drugega.

    pa imam probleme, ker mi ves čas javlja, da je fajla prevelika.

    potem vidim, da imam avatarja tako majhnega, da se ga komaj vidi.

    peter ima avatarja čez pol strani. kako je to mogoče? od česa je to odvisno? administrator, svetuj!

    #11194

    8) morate pa priznat, totem ima fenomenalni logotip! 8)

    sem ga dal nazaj, da si ga lahko ogledate… 😈

    saj ga vsaka dva dni zamenjam. :gdrool:

    #11195

    Peter ima avatar linkan iz ene druge strani. Če imaš kje kak server si tudi lahko daš gor in potem vpišeš raje link kot pa da ga nalgaš preko foruma, ker tukaj so pa avatarji omejeni po velikosti (pikslih in KB). Točnih omejitev trenutno ne vem lahko pa ti jih pogledam če hočeš, ampak mislim, da itak piše zraven ko nalagaš.

    #11196

    pri nas je omejitev 80×80 pikslov, plus 10KB.

  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh