H2O team potapljanje

Nautica Cool Down 2014

V Avstrijskem naselju Millstatt, nedaleč od slovensko-avstrijske meje, je 5. julija 2014 na jezeru Millstattersee potekalo avstrijsko globinsko tekmovanje, v disciplinah; FIM (prostem potopu) ali CTW (konstantna obtežitev). Tekmovalo je 26 tekmovalcev od tega sva Slovenijo zastopala Robert Tašič in Andrej Ropret oba člana H2O teama. Mednarodna udeležba je bila kar pestra. Poleg domačih Avstrijcev so bili prijavljeni še tekmovalci iz Nemčije, Švice, Češke, Rusije, Hrvaške in seveda iz Slovenije.

Na pot sva se odpravila že dan prej, tako da sva še imela čas narediti zadnji trening pred tekmo in preizkusiti pogoje, ki vladajo v tej vodi. Tekmovalna platforma je bila že postavljena zato sva izkoristila priložnost, odplavala do nje in opravila nekaj potopov. Jezero prijetne temperature na površini, je že po 15ih metrih globine pokazalo pravi obraz. Mrzlo, kot da bi zabadal igle v izpostavljene dele telesa in temno kot v jami.

V popoldanskem času smo opravili še formalni del registracije tekmovalcev in oddali napovedane globine. Andrej je napovedal 58 metrov. Mrzla voda, tema, prva globinska tekma,… zato sem napovedal 36 metrov. Zvečer je bilo v lokalnem kinu organizirana predstavitev filmov na temo morje. V času odmora pa žrebanje srečnega dobitnika ročne ure znamke Nautica. Nisva imela sreče.

5.7.2014 – Dan tekmovanja

Nekdo mi je povedal, da so kartice na dnu bele barve. Ob 11.18 uri sem imel OT (uradni start). Potop do napovedane globine mi ni predstavljal večjih izzivov. Težave so se pojavile, ko sem iskal tiste BELE kartončke. Iskanje mi je vzelo približno 5 sekund (mogoče celo več) dragocenega časa brez dihanja. Naposled sem se odločil ter pograbil nek črni listek. Zaplaval sem na površje in izjavil: »I am OK.« Črna stvar je bila tako prava izbira, da je bil potop veljaven. Kdo je rekel bela!!! Na moje presenečenje sem imel še precej rezerve. Po vsem tem ocenjujem, da bi lahko bil lahko brez težav moj potop globlji.

Andrej je imel OT ob 12.58 uri. Nekaj minut pred potopom se je vreme začelo slabšati. 3, 2, 1. OT in že se je potopil. Vendar le do 10ih metrov. Neka vrv od ne vem kje se je zapletla ob varovalno vrv zato se je predčasno vrnil. Start so premaknili za 10 min. Veter pa je bil čedalje močnejši in valovi višji. Drugi potop je bil bolj uspešen, a samo do 55 metrov.

Kasneje je veter premaknil celotno platformo za cca. 200 metrov, zato so tudi zaradi varnosti tekmovanje prekinili in zadnji tekmovalec ni mogel nastopiti.

Vsi rezultati.

Podelitev in »roštiljada« je bila na travniku pri jezeru v avstrijskem stilu s sončnim zahodom. V zanimivost lahko povem, da je sponzor Nautica podelil še eno uro. Izžrebana pa je bila oseba, ki je naše prizorišče že zapustila. Žreb so nato ponovili. Pred podelitvijo je bil Andrej že na poti v Dahab. Le kdo je bil ta (ne)srečnež?

24/07/2014

0 Odzivi na "Nautica Cool Down 2014"

Pustite sporočilo

X
vrh