Vikend na jugu

 • Avtor
  Prispevki
 • #9051

  Jure Daić
  Keymaster

  Ta vikend smo trije lovci lovili ribe na jugu Dalmacije, kjer je morje toplejše in se da še vedno dobro nalovit ribe. Prvi dan nisem imel nekih pričakovanj, ker sem se uvajal na nov teren na katerega nisem navajen. Ulov je bil kljub temu dober in sem bil zadovoljen z dnevnim izkupičkom.

  Drugi dan smo bili na najboljših terenih in sem imel zelo velika pričakovanja. Sem pa imel težave s podhladitvijo. Mrzli veter in dolga vožnja s čolnom sta me tako podhladila, da sem se že po prvem preskoku tresel. Preostalih 6 ur lova pa so me obdajali zelo mešani občutki. V vodi sem zelo užival zaradi vrhunskih terenov, trpel pa zaradi podhladitve in tresenja. Tako sem imel potope dolge do maksimalno 1min 30s, zaradi tresenja sem bil brez volje in koncentracije, posledično je bil dnevni izkupiček slab.

  Tretji dan sem vzel 7mm obleko in ponovno užival v potapljanju. Zaradi orkanskega juga smo šli na pozicije kjer ni veliko rib, se pa videvajo velike orade. Tokrat mi je zmanjkalo tisto malo lovske sreče in sem ostal samo pri porcijskih ribah. Vse 3 priložnosti za ulov velikih orad sem zeznil. Zadnja orada je imela cca. 2-2,5kg. Za njo sem se moral šuljati skoraj 20m na globini med 2 do 3m, da sem ji prišel na strel. Tik pred strelom je name priplavala jata salp iz daljave in sem moral pospešit za orado, ki pa sem jo zgrešil, ko sem ji na dometu streljal v rep med tem ko se je pasla. Tega dogodka še dolgo ne bom prebolel in še kar razmišljam o njem. Vse sem naredil vrhunsko, potem pa zeznil s slabim strelom, ki bi moral biti zicer. :doh: :doh: :doh: Druga dva lovca sta izkoristila svoje priložnosti in sta ulovila vsak po 2 oradi.

  Dogodek bo potrebno ponoviti! Jesensko potapljanje na jugu je nekaj posebnega. Še včeraj sem bil pri pospravljanju potapljaške opreme v kratkih rokavih in se grel na sončku. Na poti domov pa šok, ko je bilo na celinski strani tunela Sv. Rok 40cm snega in zimska idila. Za ozimnico sem si pripeljal 9kg rib, kar je sicer manj kot sem načrtoval.

  LP Jure

  #30856

  anzesmole
  Participant

  Bravo za vrhunske ulove, slike in lepo zgodbo!

  Gotovo vam bo doživetje ostalo v zelo lepem spominu.

  #30857

  ramo
  Participant

  Lipo vam je bilo.

  #30858

  matejstrojan
  Participant

  Ma nekaj je ne :D

  A je Molunat na foto?Lepi tereni tam…

  lp

  Matej

  #30859

  Jure Daić
  Keymaster

  Tereni so res neverjetno lepi. Tudi drug dan, ko nisem mogel loviti zaradi podhladitve, sem užival v potapljanju. Na sliki pa je Šipan.

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X