Riga freediving cup

 • Avtor
  Prispevki
 • #9097

  zanpetek
  Participant

  Ta vikend (6-7 februar) je v Rigi potekala tekmovanje. Tekmovanja sva se udeležila jaz in Andrej Ropret.

  Rezultati

  Andrej, sta:7:25,dnf:158m,dyn:233m (DRŽAVNI REKORD!!!)

  Žan, sta: 4:16, dnf:136m,dyn:180m(red, wrong lane)

  #31040

  alan
  Participant

  Čestitke obema. :clap:

  #31041

  citro
  Participant

  Bravo obema, pa škoda za rdečega!

  LP Miran

  #31042

  Jure Daić
  Keymaster

  Minuli vikend je v Rigi potekalo tradicionalno mednarodno bazensko tekmovanje v potapljanju na vdih, ki se ga je udeležilo 47 tekmovalcev iz 13 držav. V zelo močni mednarodni konkurenci sta slovenske barve odlično zastopala člana H2O teama Andrej Ropret in Žan Petek. Tekmovanje je potekalo v vseh treh bazenskih disciplinah; statični apneji (STA), dinamični apneji s plavutmi (DYN) in brez plavuti (DNF).

  Andrej je že prvi dan nakazal, da se bo boril za sam vrh in se kar dvakrat zavihtel na zmagovalni oder. V statični apneji je zdržal pod vodo 7min 25s, kar je zadostovalo za odlično 2. mesto, v disciplini brez plavuti je odplaval 156m in osvojil 3.mesto. V obeh disciplinah je bil nepremagljiv svetovni viceprvak Ukrajinec Alexander Bubenchikov z rezultatoma 8min 30s in 181m. Žan je v disciplini brez plavuti postavil osebni rekord 136m.

  Drugi dan je sledila še dinamična apneja s plavutmi, kjer je Kranjčan Andrej Ropret postavil nov državni rekord 231m in tako za 2m izboljšal rekord, ki si ga je lastil Samo Jeranko. Po svojem tretjem državnem rekordu je Andrej povedal:” Pred potopom sem čutil utrujenost zaradi tekmovanj prejšnjega dne. Za nastop sem se kljub temu uspel odlično zbrati, zato je bil potop umirjen in brez nervoze. Ker je bilo to prvo tekmovanje sezone sem se odločil, da končam potop z nekaj rezerve in že na naslednjih tekmovanjih tako pričakujem še boljše rezultate. Veseli me dejstvo, da sem v 24 urah zmogel opraviti vse tri nastope na tako visokem nivoju in izvleči iz sebe maksimum v tako strnjenem tekmovalnem ritmu. To mi daje navdih tudi za prihodnje nastope”. V disciplini s plavutmi je Andreja prehitel le Alexander z doseženimi 242m.

  V skupni razvrstitvi je slavil Alexander s 313,5 točke, odlično 2. mesto je z doseženimi 282,5 točkami osvojil Andrej, tretje pa Šved Ulf Lindberg s 270,2 točke. Andrej se je tako štiri krat povzpel na zmagovalni oder in postavil še en slovenski rekord z največ osvojenimi točkami na enem tekmovanju.

  LP Jure

  #31043

  Jure Daić
  Keymaster

  Čestitke obema za super potope!!! :clap: Žan je zelo lepo napredoval, samo škoda za banalno napako pri DYN. Predvidevam da je zgrešil linijo, ker plava brez maske oziroma očal. Ropret pa je poglavje zase in glede na rezultate iz treningov lahko pričakujemo še veliko več! :olympic: Komaj čakam na naslednja tekmovanja,… :D

  LP Jure

  #31044

  Jure Daić
  Keymaster
  #31045

  ropretster
  Participant

  Lepo pozdravljeni vsi,

  končno sem malo zadihal :)

  včeraj sem se vrnil z Rige pozno zvečer in nisem imel energije da bi se še tu na forumu oglasil, zahvalil,…

  Da malo strnem še moje vtise.

  Pred samim začetkom tekmovanja v soboto sem čutil malo utrujenosti, ker smo dan prej malo lutali po Rigi in se nehote izgubili in prehodili precej več km kot je bilo načrtovano, ampak dobro je vedeti da je še rezerva na katerem področju, glede priprave, itd :)

  V soboto je je bila dopoldne na sporedu statika in med sami zagrevanjem sem se počutil zelo dobro. Voda v bazenu za zagrevanje je imela prijetnih 27stopinj, medtem ko je imel bazen za tekmo 32 stopinj. torej slabši pogoji. Prvo kontrakcijo sem dobil dokaj hitro,okoli 3min 45s, močne kontrakcije pa pri 5minuti, nato je bila borba :realmad:

  Želel sem it na ziher in zaključil clean nastop pri 7min 25s.

  Čez nekaj ur sem imel nastop v dinamiki brez plavuti, v istem bazenu, ki se nahaja v sklopu hotela kjer smo vsi stanovali. Odpočil sem se zato optimalno.

  DNF sem bil na vrsti med zadnjimi, zato sem imel dokaj dober pregled nad doseženimi dolžinami. Konkurenca je bila res močna in vedel sem da bo treba iti prek 150m, torej prek osebnega rekorda. Nastop se mi je posrečil, sem pa iz sebe izstisnil ogromno in naplaval 156m. 😆

  Seveda naslednji dan me je čakala moja kraljevska disciplina in sem res želel naredi odličen nastop, zato ta dan nismo pohajali naokoli :)

  Nedeljsko jutro sem dočakal prijetno zbit, a poln elana za nastop v dinamiki z plavutmi.

  Do olimpijskega bazena nas je organizator peljal z organiziranim prevozem, ca. 15min vožnje od hotela.

  DYN sem bil na vrsti prvi in drugim malo pokazati merilo….

  Prvih 150m je šlo easy, nato pa je bilo malce težje a vseeno mi je uspelo preplavati 231m. Sicer je bilo po potopu nekaj zmede, ker je sodnik govoril o 232m, ampak so potem popravili na 231m. V tem trenutku mi je bilo vseeno, ker sem vedel da je nov slovenski rekord zopet v mojih rokah.

  Lani sem naprimer imel na isti tekmi malo smole, ker sem sicer preplaval 226m, vendar nisem naredil protokola v času.

  Skupno sem bil dober 2., Aleksander je bil enostavno boljši.

  Bi pa le še športno dodal opombo na malce nerodno pisanje medijev, saj jim je bilo poslan točen opis rezultatov,a kljub vsemu je Slovenska Tiskovna Agencija ob državnem rekordu omenjala moj dosežek statike na začetku članka, kar je komu izmed bralcev dajalo vtis da sem izboljšal rekord statike. O tem sem jih opozoril, a niso želeli spremeniti.

  p.s. da ne bo kdo iz nasporotnega pola dejal na dajem v objavo neresnice ali pol-resnice.

  Bi se pa vsekakor zahvalil še Žanu, ker mi je res zelo pomagal pri vsem na tekmi ter moji boljši polovici Ireni za ves support in še Juretu za posredovanje objav in PR medijem.

  H2O team rules!

  #31046

  Jure Daić
  Keymaster

  Še 1x čestitke. Takšni rezultati so lepa nagrada za ves tvoj vložen trud in odrekanje!!!

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X