nwbie

 • Avtor
  Prispevki
 • #8723

  Newbie
  Participant

  Sem Matjaž Hrnčič, star 29 let, prihajam iz okolice Velenja. Zaposlen sme v ZD Velenje kot voznik urgentnega vozila. Imam leto starega sina, ki je tudi navdušen nad vodo, kar me veseli.

  V preteklosti sem se aktivno 6 letu ukvarjal z košarko, sedaj pa že par let bol kot ne zabušavam (kar se telesnih aktivnosti tiče). Vodo imam rad že od malega, nato slišim od sodelavca besedo harpuna, naletim na h2o forum in čist ponorim za podvodnim ribolovom (YouTube ma friend). V septembru sem bom prvič preizkusil v tem v praksi.

  Pripravlajam se na to pa že aktivno 1mesec, tako da sem bol športno aktiven delam vaje po co2/o2 tabelah, kar se pa psihe tiče pa sem se lotil branja knjige André Van Lysebetha pranajama-tehnike dihanja. Imam občutek, da napredujem, ker pa imam asmo in je pljučna funkcija slabša je napredek verjetno počasnejši kot pri zdravih ljudeh, vendar me to ne ovira 8)

  Oprema nabavljena, vendar iščem nekoga, ki bi mi pomagal pri uvodnih nasvetih, ogromno sem sicer prebral že na internetu, ampak kaka beseda izkušenega mačka pride vedno prav.

  Za konec bi se tudi jaz, kot že mnogi zahvalil za toliko izčrpnih informacij in debat, ki so mi pripomogle k nadgrajevanju znanaja še pred mesecem čisto neznanemu športu…

  lp

  #29802

  tilen.skrubej
  Participant

  Pozdravljen v klubu “odvisnikov” od ribolova. Toplo ti svetujem v bližnji prihodnosti opravi začetni tečaj na vdih. Drugače pa je forum poln informacij. Maš kaj delat par tednov :D pozdrav!

  #29803

  alan
  Participant

  Zdravo. Sem primorc z obale, pa sem si prej mislil, da vse vem, saj sem v vodi prebil veliko časa. No, po nasvetih drugih, sem vseeno udeležil začetnega tečaja. Nisem si mogel predstavljati, da lahko zvem in se naučim toliko novega.

  #29804

  Jure Daić
  Keymaster

  Matjaž lepo pozdravljen na forumu. Ko boš imel kakšna dodatna vprašanja kar vprašaj, bomo z veseljem pomagali. Glede astme ne skrbi. Pljučna kapaciteta skoraj da nima funkcije. Je pa bilo med močnimi astmatiki par svetovnih in državnih prvakov. Potapljanje na vdih ti zna odpravit vse težave.

  LP Jure

  #29805

  BostjanR81
  Participant

  Matjaz dobrodosel med freediverji :) ne sekiraj se glede astme- sam sem bil do konca srednje sole se med astmatiki pa alergiki, pa mi freediving gre kar dobro od rok. oz. pljuc :mrgreen:

  osebno sem mnenja da ti dihalne vaje pomagajo ozdraviti / omiliti astmo, tak da kar pogumno pa po pameti ;)

  Lp, B.

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X