H2O team H2O team forum PODVODNI LOV oprema Neslišne plavuti?

Neslišne plavuti?

 • Avtor
  Prispevki
 • #8921

  tjaz
  Participant

  V medijih opazil tole:

  http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/znan-je-zmagovalec-tekmovanja-start-up-slovenija-2015?utm_source=email&utm_medium=pred&utm_campaign=email-maj

  Citiram:

  Startup KRAKEN in tihe plavutke za podvodni ribolov ”Silence in fishworld”

  Ekipa KRAKEN predstavlja prve neslišne karbonske plavuti na svetu, ki se uporabljajo tako za vrhunski podvodni ribolov, kot tudi za potapljanje na vdih. So popolnoma neslišne in plavalcu obenem omogočijo 40 odstotni večji izkoristek moči, še vedno pa ohranja karakteristike predhodnih plavuti. Idealne stranke so podvodni ribiči ter apneisti.

  Člani ekipe: Maks Robinik, Gregor Ostojić

  Kdo ve kaj vec o tem? Če je bilo o tem že govora po forumu se opravičujem za smetenje ;)

  #30531

  Jure Daić
  Keymaster

  Plavuti sem videl za enkrat samo na slikah. Testiral jih bom ob priliki. Sem večkrat v stiku z Maksom in Gregorjem in smo se dogovarjali za teste. Je pa Maks bivši proizvajalec karbonskih plavuti za Mares, Omer in sedaj ima lastno linijo.

  LP Jure

  #30532

  pbds
  Participant

  :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed:

  Lp

  #30533

  marusic
  Participant

  Plavuti so super, tudi če bi ble slišne, tako so pa še bolj :mrgreen: Se splača počakat na serial manufacturing, kdor ima namen kupit karbone :D

  #30534

  Ziga
  Participant

  pbds wrote:

  :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed: :weed:

  Lp


  Klemen, reče se: Puno zuji, malo meda daje. Ne pa tale tvoja živa meja. :)

  #30535

  pbds
  Participant

  Če pa nimajo čebelic v izbiri smiletov! :P ;)

  p.s. – Ampak projekt plavuti pa je za živo mejo. :mrgreen: :mrgreen:

  Lp

  #30536

  senttrox
  Participant

  Ali se kaj več ve o teh plavutih…?

  #30537

  rokozaver
  Participant

  Neslišne so ravno toliko kolikor zna biti neslišen uporabnik plavuti.

  Malo čitaj Dapirana.

  #30539

  PhotoDingo
  Participant

  Bom ob priliki prosil Maksa da prinese plavuti s seboj in bom naredil posnetek da boste slišali da plavuti so v resnici neslišne.

  Od vsakega posameznika pa je seveda odvisno koliko čofota po vodi na površini.

  Pod vodo je plavut neslišna.

  Sem jo preizkusil v Y-40.

  #30540

  Nick
  Participant

  3/4 ostalih plavuti je neslišnih pod vodo :D

  #30538

  Pisonja
  Participant

  imam že dobro leto na testu enega izmed izredno redkih parov teh plavuti. Kako jih slišijo ribe, žal ne vem, a ob primerjavi z običajnimi plavutkami na kopnem je zadeva neverjetna. Kot čarovnija. Recimo, da če jih sprovociraš z mahanjem, proizvedejo kakih 5% zvoka, kot običajne karbonske. Tudi drugače so odlične in zanimivo izredno trpežne. Za novo leto me je maestral dvakrat tako nabil na skale, da sem bil ob reševanju s plavutkami ziher, da je konec z njimi, pa tudi sicer delam z njimi kot z običajnimi plastičnimi. Inovacija je vsaj po občutku fascinantna, seveda pa nek običajen lovec za to ne bo nekaj več ujel. Še vedno je treba v vodo. Se pa takrat počutiš bolj fancy in tistemu, ki to nekaj pomeni, bo pač to kupil.

  #30541

  Matejc
  Participant

  Kdo ve kaj se dogaja s temi plavuti?

  Sem mel pred kratkim debato s prijateljem, ki je mojster v karbonu kakorkoli ga mislis uporabit in je takoj povedu v cem je kec da karbon poje. Dans greva gledat kje so te plavuti in najdeva startup projekt kjer se vidi resitev, ki jo je on takoj omenil, da karbon ne poje. Ocitno mamo slovenci nekaj s to wavefleex tehnologijo.

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X