H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV Mares sniper-35

Mares sniper-35

 • Avtor
  Prispevki
 • #9151

  Yebo
  Član

  Pozdravljeni, tako na forumu kot v podvodnem ribolovu sem nov. Zanima me nočni lov ob obali do 5m globine (hobotnica, orada, mogoče kak ugor) in imam nagledano tole harpuno sniper 35 (http://belindasport.si/index.php?route=product/product&path=58_75_83&product_id=1100). Bo harpuna zadovoljila moje potrebe 14dni na leto? Kakšna je kakovost in ali priporočate v ta namen raje večjo?

  Lp.

  #31150

  Jure Daić
  Admin

  Yebo wrote:

  Pozdravljeni, tako na forumu kot v podvodnem ribolovu sem nov. Zanima me nočni lov ob obali do 5m globine Lp.

  Pozdravljen na forumu. Mogoče malo ponesrečen začetek za prvi post. To kar si omenil je STROGO prepovedano!!! Nočni ribolov je prepovedan!!!

  Poglej pravilnike: https://www.h2oteam.com/podvodni-lov/pravilniki/

  Tukaj sem naredil kratek povzetek predpisov za HR: https://www.h2oteam.com/podvodni-lov/pravilniki/?id=221

  Pod alinejo 2 ti piše: Ribolov se lahko izvaja celo koledarsko leto od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Pri lovu je dovoljena uporaba podvodne svetilke.

  Drugače pa, ta puška je neuporabna.

  LP Jure

  P.S. Če ti bo slučajno kdo napisal kak oster komentar mu ne zamerit. Takšni, ki lovijo ponoči mečejo zelo slabo luč na vse lovce in se jih upravičeno kritizira!

  #31151

  Yebo
  Član

  Hvala za opozorilo Jure. Naj popravim, nisem imel v mislih trde teme in luči. Mislil sem na čas, ko se obala sprazni in je še dovolj svetlobe da lahko tauhaš brez baterije.

  Kako to mislis da je harpuna neuporabna? Zaradi velikosti prekratka in posledično nenatančna? Ali so kakšni drugi vzroki na katere je potrebno paziti ob nakupu?

  Lp in hvala za hiter odgovor.

  #31152

  Jure Daić
  Admin

  Prekratka, premalo močna, preslabo natančna,… to je samo za igranje s podmerskimi ribami.

  LP Jure

  #31153

  Yebo
  Član

  Ne vem če je to pravilno razmišljanje ampak misli da dalša puška pomeni tudi manjšo okretnost na mali globini. Zaradi tega se nagibam k manjšim puškam. Kakšno dolžino pa naj vzamem da bo zadoščala potrebam?

  #31154

  Jure Daić
  Admin

  75cm je že primernejša in pri tej dolžini so puške zelo okretne. Za začetek bi ti priporočal 80-95cm saj boš s tem lahko ustrelil tudi na malo večjo razdaljo okretnost pa bo tudi OK. 80-95cm je malo predolga za lov po luknjah in premočna za plansko streljanje v skale.

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh