H2O team H2O team forum PODVODNI LOV Lov 2.12.2012, Otok Ugljan – Pašman

Lov 2.12.2012, Otok Ugljan – Pašman

 • Avtor
  Prispevki
 • #8166

  tilen.skrubej
  Participant

  To je bil moj zadnji lov v letu 2012. Planiral sem 2 dni in lovil vsak dan po 8 ur. Odpravil sem se tudi na nove lokacije na območju otoka Ugljan in Pašmana in uspešno tudi ulovil tam nekaj rib. To je bilo obdobje, ko je pihal veter in vidljivost dokaj slaba. Zadnji, drugi dan me je tast odvrgel na moji domači teren ob 5;30 zjutraj. Počasi se je začelo svitat, voda je bila cca. 20C, temperatura zraka 7-10C in vedno znova, ko sem zjutraj skočil v vodo se nisem mogel načuditi kako toplo je. Plaval sem čisto ob obali in neslišno delal plitke čeke. Kaj kmalu sem opazil, da me je iz odprtega prišel pogledat en ligenj katerega sem tudi uspešno nanišanil. Nato sem se vrnil na zelo razgibano plitvino, cca 2m in se skrival, klical in čakal. In začelo se je. Najprej sem “falil” eno res lepo zaspano orado. Nato sem spet falil eno porcijsko. Pomislil sem pa to ni res! In vedno takšno fališ, za katero misliš, da je bila največja do slej. Sej veste… potem ko kakemu solovcu razlagaš kako oko je mela…lol :D Šteje samo riba na portapeschiju ne Jure? :D

  Nadaljeval sem lov. Voda je bila kar visoka in na moje začudenje sem zagledal čisto v robu v skalah zanimivo ustje oziroma kot nek prehod v ozadnje in orado, ki je počasi plavala ter izginila za skalo. Bil je to nekakšen poplavljen tolmun vzdolž obale zaradi res visoke vode. Tega tolmuna doslej nikoli še nisem ugotovil. Globila pol metra. Streljal sem in precenil razdaljo do tarče, tako, da kot prejšnji dve spet polomija. Dal sem se na kolena, na pol zunaj iz vode in glasno napenjal puško. Pomislil sem, danes sem pa res katastrofa! Se namočil spet v vodo in plaval dalje, oziroma se bolj plazil. 3 metre naprej je bila velika skala, ki je gledala na pol iz vode in bil sem šokiran, ko sem videl en res velik rep, ki je zamahnil na levem koncu te skale. Nemudoma sem nameril na desno stran in čakal kaj bo. Zagledal sem eno veliko glavo in počakal še trenutek nakar sprožil v sredino trupa. Brancin se je samo stresel in že je bil moj. Takoj ko sem ga zagrabil, sem vedel, da tako velikega do sedaj še nisem ujel. In nato veselje! Včasih je težko opisat, kakšno veselje je to. Razumejo te samo kolegi, lovci, ki poznajo to isto veselje! :) Prilagam še nekaj slik od ostalih rib.

  Že navijam, da bo čimprej sezona tukaj in se že veselim novih zanimivih trenutnov pod vodo!

  Lep pozdrav in srečno ter zdravo in polno uspehov leto 2013!

  Tilen  Brancin in tastova mrcina, ki jo je ulovil na palco :D

  #27418

  Killa
  Participant

  čestitke, mene tud močno kliče voda spet pa ni cajta :?

  #27419

  Jure Daić
  Keymaster

  Bravo Tilen! Ko gledam slike se mi zdi, da si lovil 5x. Drugače pa super brancin in lepi ulovi! Saj več kako je z zgrešenimi ribami. 😉 Vedno zgrešimo največjo, pa čeprav to ni bila,… :smoke:

  LP Jure

  #27420

  mogim
  Participant

  Zdravo,

  Jaz grem jadrat iz Sukošana med Pašmanom in Ugljanom malo na jug, malo na sever in vmes bom seveda lovil ribe. Lani smo štartali iz Biograda in na notranji strani Ugljana ni bilo kaj prida rib, proti Vrgadi oz na zunaji stranu Pašmana pa je bilo bistveno bolje. Verjetno si ti lovil na zunanji strani Pašmana in Ugljana? Ali si šel tudi na otočke Žut Iž , Sit Lavarda oz do Dugega otoka? Na Kornate ne bomo šli, saj tam ne smeš lovit.

  Ima kdo kak predlog, kje bilo najbolje? Drugače se bomo naključno ustavljali, kjer bo na oko OK oz bomo verjetno preverili kako od plitvin na poti.

  Žal bom letos lovil s harpuno samo jaz :-(.

  lp,

  Matej

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X