H2O team H2O team forum KLUB IN ČLANI pripombe in predlogi Kaj menite o športu pod okriljem spz

Kaj menite o športu pod okriljem spz

 • Avtor
  Prispevki
 • #5853

  pohorc
  Participant

  Zanima me mnenje športnikov in potapljačev o SPZ in povezanosti med ostalimi potapljaškimi društvi v SLO.

  V koliki meri se vam zdi potrebno sodelovanje povezanost med društvi in na kakšni osnovi.

  Ali je to mogoče krovna organizacija kot je SPZ, mogoče potapljaška revija ali internet in če je to sploh potrebno da bi bili vsi potapljači med seboj povezani v kakšni krovni organizaciji.

  Pojavi se vprašanje kaj pridobi potapljač s tem saj za delovanje vsega tega se pojavi še ena članarina ali naročnia zraven članarine matičnemu društvu.

  Upam da nisem preveč zatežil z birokratskim vprašanjem.

  #9867

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Pozdravljen Iztok

  lepo, da si se tudi ti malo oglasil :D .

  Hmm glede zvez itd. še nisem toliko razmišljal. Če pomislim na hitro se mi zdi pametno imeti eno zvezo v kateri so združeni vsi športniki. Seveda vkolikor ta zveza tudi dobro deluje in naredi nekaj za svoje člane. Trenutno sem sam včlanjen v SPZ le ker moram bit zaradi tekmovanj… drugače vprašanje če bi bil saj mi nekih drugih prednosti ne nudi.

  Ne vem pa če spadajo med aktivne športnike (tekmovalce) tudi scuba potapljači. Se mi zdi da jih je včasih kar malo preveč in pravzaprav ovirajo razvoj športa saj se na koncu vse obesi v njihov prid ker jih je toliko…

  Definitivno vprašanje vredno nadaljnega razmišljanja.

  #9868

  Jure Daić
  Keymaster

  Pridružujem se Sandijevemu mnenju in sem včlanjen v SPZ samo zaradi tega ker moram bit, če hočem tekmovati na Državnem prvenstvu, druge koristi kot sportniku pa mi ne nudijo.

  #9869

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Ne pozabi da dobiš Potapljača 😈 :P

  #9870

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Dosegla me je informacija, da SPZ za naslednje leto ni namenil niti tolarja za apneo. Niti za organizacijo državnega prvenstva niti za karkoli drugega.

  A mi lahko kdo potrdi to?

  Mislim… po vseh letošnjih dosežkih.. oni pa nas lepo :foff:

  :masacre:

  #9871

  Andrej Furman
  Participant

  To ne more biti res.

  Saj se pred koncem vsakega leta napravi ocenitev dela komisije, vsaka komisija dobi svoje točke in tako sodeluje pri žaklju (žakeljčku) denarja za naslednje leto, ki je namenjen za šport. Kolikor vem, te ocenitve še ni bilo, ni moglo biti in bo tam nekje v novembru. Sicer pa je do sedaj apnea dobila denar le zaradi dobrosrčnosti članov komiteja za šport, saj do leta 2005 ni naredila ničesar (ni mogla ocenjevati ničesar). Će boste prebrali še dalje pa lahko ugotovite, da tudi v letu 2005 ni naredila preko SPZ nič.

  Zakaj je verjetno vprašljivo vse skupaj??

  Saj gre pri apnei v bistvo za zvezo v zvezi, ki pa je zveza brez zveze (malo besedne igre).

  Kot je znano SPZ je član CMAS-a, .., .., poskušali smo se včlanit v AIDA, pa zaradi tega, ker je v AIDA včlanjeno ŠD SAPA (par ljudi) ni šlo. Lansko leto pa se je komisija za apneo (državna reprezentanca) udeležila tekmovanja v svetovnem merilu le po pravilih AIDA (torej ne tekmovanja za katerega je pristojna, zanj delegira tekmovalce SPZ).

  Mnenja sem, da bi se bilo potrebno dogovoriti s SAPO Erikom, ki očitno tako kot BILL S. ne razumeta, da lahko državno reprezentanco določa le nacionalna panožna zveza. Na žalost in resnično je to trenutno le SPZ. SAPA je registriran kot klub le v nazivu ima AIDA Slovenija. Tako da bo ta zadeva še lahko burna zgodbica v apnea športu Slovenije. AIDA nima predstavnika panožne zveze v Olimpijskem komiteju Zvezi športnih zvez, torej za slovensko športno javnost kot organizacija ne obstaja. ?????

  Osebno v celotni zadevi, kapricih AIDA, Komisija za apneo pri SPZ (ali AA), … vidim le privatne, finančne motive in ne nobenih športnih želja, želja po popularizaciji epne v Sloveniji. Po nesreči ali verjetno ne-slučajno smo v zadevo bili vmešani h2oteam (tudi jaz osebno) kot nič krivi nič dolžni vendar pa verjetno le iz razlogov, prikriti probleme, ki so v tem športu in bi se jih moralo rešiti. Vprašanje če je sploh v interesu akterjev, da se rešijo.

  Članom h2oteama predlagam, da delajo naprej na celotnem področju apnee predvsem pa na področju športne apnee. In tako še dalje dokazujejo, da so najboljši apneaši športniki in teoretiki-praktiki……. v Sloveniji, nekateri pač veliko govorijo (prodajajo in mlatijo prazno slamo), bil bi čas, da od besed preidejo k dejanjem.

  Na žalost bo ta burnost škodila le apnea športu v Sloveniji in ker skoraj 50% tega predstavlja H2oteam – PD Maribor, predvsem našim športnikom.

  Kot sem že rekel na skupnem sestanku bi zaradi tega in določenih stvari nekoga (nekatere) krepko namočil v ….. .

  Upam, da se kdo ne vidi v tem namakanju.

  Sicer pa bo mogoče tu pri SPZ posredoval Boris Vuga in kot podpredsednik SPZ rešil “dela”, komisije za apneo.

  #9872

  absu
  Participant

  “Osebno v celotni zadevi, kapricih AIDA, Komisija za apneo pri SPZ (ali AA), … vidim le privatne, finančne motive in ne nobenih športnih želja, želja po popularizaciji epne v Sloveniji.

  Dragi Andrej, povej mi prosim kakšne finančne ugodnosti, osebne privilegije in ne vem kaj še bi si naj ŠD SAPA-Aida SLovenija pridobili/imeli (sam osebno sem član društva). Verjetno misliš na Erika .. pa vendar ….. ne pozabit da lahko sodeluješ v komisiji za apneo kadar koli se ti poželi …. če se spomneš januarja letos .. je bilo težko izvolit predsednika, saj si te pomembne funkcije ni nihče “pretirano” želel

  lp in brez zamer

  #9873

  Andrej Furman
  Participant

  Pozdrav dragi ABSU.

  Kako mi boš pa drugače ti razložil vse te zapise in poročila v medijih (kjer se propagira samo AA in SAPA AIDA Slovenija) ne pa komisiji SPZ ……kot neka krovna komisija, ki pač podpira tekmovanja po AIDI, CMAS , ….. apneo kot šport. Tako ob državnme prvenstvu kot odhod na svetovno prvenstvo. In silen odpor, fronta SAPE (Erika K.) proti včlanitvi SPZ v AIDA.

  Kaj pa je AA in SAPA: “dve privatni šoli apnee”.

  V kolikor so ti kaj poznana pravila zastopanja in delegiranja športnikov v neko reprezentanco, ti bo jasno vse ostalo.

  Za apneo kot šprt je dobro samo eno, da deluje skupaj pod eno panožno zvezo, pa naj bo to AIDA, SPZ, ABSU ali Andrej F. ker le tako bo močna in se bo v tej koridi med športi lahko uveljavila. Drugače pa bo porabila preveč energije za borbo med sabo (apnea CMAS, APNEA SPZ, APNEA AIDA, AA, …. ) . Enako, slično je bilo pred 15 in več leti med karate šolami.

  Vse skupaj sem že ničkolikokrat povedal, dal pripombe na zapisnike pravilnike, celo potrdili so, da so upravičene. PDM je pred 5 ali koliko leti prevedel pravila AIDA, ….. .

  Kaj še želiš? Kaj si pa ti naredl????

  Bati se je, da se bo zgodilo res to kar sem zapisal. Saj se hodi v Ljubljano na večurne sestanke, katrih pa ni nobenega efekta. To je glaven in osnovni razlog, zakaj ne hodim več na sestanke SPZ in ne želim delati več v nobenem organu. Že 4 mesece je minilo od 2 kroga Državnega prvenstva, državni prvaki pa še niso znani, kar vsi povprek se proglašajo zanje.

  Zadeva pa je zelo ensotavna. Vse so drugi naredili za nas, prevzeti je potrebno, (vsi znate malo angleščine) prevedite pravilnike, jih malo umestite v slovenski prostor in začnite delati po klubih in v komisiji.

  Lahko si ustanovite svojo zvezo (z njo včlanite v vse mednarodne organizacije) ali izkoristite SPZ, kolikor poznam ljudi, ki delajo v zvezi vas bodo podprli.

  Enostavno ali ne.

  Lep pozdrav.

  #9874

  Erik S.K.
  Participant

  Spoštovani,

  zaradi žaljivih in neresramnih izjav člana h2oteam Andreja Furmana, vas obveščam, da nadaljnega osebno prekinjam vsako sodelovanje z h2oteam in PDM.

  LP

  Erik Stojanovič Kocjančič,

  predsednik ŠD SAPA

  #9875

  Andrej Furman
  Participant

  Zdravo.

  Ja kaj sem te pa sedaj užalil?

  Bodi bolj natančen. Napisal sem tisto, kar se je in se dogaja v apnei v Sloveniji.

  Kaj pa ni res???

  #9876

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Najprej pozdravljen Erik! Veseli me, da si se končno tudi ti prijavil na forum, četudi pod takimi “čudnimi” okoliščinami.

  Dajmo dajmo fantje. Pa nebomo se zdaj kregali tukaj. Sicer ste pa tak zašli iz teme, ki naj bi bila šport pod okriljem SPZ in ne kreganje med klubi in člani.

  Vse skupaj nas očitno muči, da se apnea ne razvija dovolj hitro in na SPZ ni priznana. Jaz sem siguren da se tudi Erik z polnimi močmi tudi, da bi se dvignila raven apneje pri nas, kot pa vemo ima vsak svojo službo in delo v klubih je prostovoljno, kar pomeni da pade takoj vsaj na drugo mesto. Andrej pač ima svoje predstave kako bi naj vse skupaj izgledalo in kako je izgledalo v preteklosti. Niso zgrešene je pa to v današnjem času in oblasti zelo težko. Definitivno pa se v večini ne strinjam kako Andrej komunicira navzven, vendar ima vsak pravico do svojega mnenja. Erik ti pa poznaš Andreja že dovolj dolgo… in če misliš zaradi njegove izjave prekiniti stike z H2O teamom in PDMom prekiniti stike mi je zelo žal. Vendar se spomni tega da je v MB zbrana večina tega športa v sloveniji in večina najboljših. Če bomo delovali tako razcepljeno kot smo do sedaj nebo iz tega športa nastalo čisto nič. H2O team sigurno nima namena ovirati športa apnee v Sloveniji in nam je v interesu, da imamo dobre odnose ter da delujemo kot celota in ne tako kot smo sedaj trije tabori.

  Se pa strinjam z Andrejem, da bi morala biti nacionalna zveza včlanjena v AIDO saj bi tako dosti lažje delovali in priprejali tekmovanja na državni ravni ter se udeleževali mednarodnih tekmovanj kot reprezentanca slovenije.

  Mejmo se radi, no….

  Love, peace & water!

  #9877

  Zdravo

  Spregledal sem vašo debato glede AIDE in SPZ. Malo poznam zgodovino in če se prav spomnim je Erik poskušal najprej preko SPZja. Ne vem natanko. Sem pa mnenja, da bi morala biti SPZ krovna organizacija saj bi lahko več dosegli. Namesto v prepire in favšijo vložimo energijo v apnejo.

  KULI

  #9878

  pohorc
  Participant

  Res me zanima mnenje članov pdm-a in ostalih o športu na nivoju spz in društvenem nivoju. Če spz kot krovna organizacija naredi dovolj za šport in kaj bi lahko izboljšala tudi tiste ideje ki se ne tičejo financiranja društev.

  Na društvenem nivoju pa bi pričakoval pripombe in ideje kaj člani športniki pričakujejo od društva in če se upravni odbor dovolj potrudi za svoje športnike. Tudi potapljači naj podajo kako pripombo ali idejo kaj bi lahko še postorili.

  #9879

  Andrej Furman
  Participant

  Da se oglasim še enkrat jaz.

  SPZ zadnjih 5 let (za vladavine tega predsedstva za šport ni naredila ničesar, zelo malo). Postavili so se na položaj, naredite si sami in boste imeli, na drugi strani pa kreijo usodo s svojimi odločitvami in čudnimi previlniki (neživljenskimi). Prej je šport dobil vsaj nekaj sredstev in vsaj nekaj denarja za organizacijo državnih prvenstev in udeležbo na tekmovanjih (to kar je sedaj namenjen vsem so prej dobili samo plavalci, mladinci) V športu se trudijo le redki posamezniki (res voluntersko) vsi ostali to delajo ….. .

  Glede PDM pa tako.

  PDM je zelo veliko dajal in še daje za šport, verjetno največ od vseh klubov in zato ima to kar ima česar nima skoraj noben klub v Sloveniji. Pekarno, bazen, se pojavlaj v medijih, je poznan v ožji in širši okolici, ….. . Spet me boste skušali demantirati. Kdo še pozna DRM, še v potapljaških krogih so ….

  Vendar je od novega predsedstva dalje (no začelo se je že za časa prejšnjega) v predsedstvu prevladovalo mnenje (da rečem omalovaževalno) nekaterih scubekov. Češ oni prinesejo denar (izpiti), je največ članov, ….. Vnedar ravno ti, ki to govorijo pa ne vedo, da je večina marketinga naredil ravno šport. Marketing pa je v svetu ovrednosten s 25% stroškov. Še pramlo se izkorišča ta marketing. In če bi bilo realno bi za ta marketing šport moral dobiti vsaj 10% sredstev od tečajev.

  Vsi govorite, da sem jaz bil za profesionalizacijo (delo na ekonomskih osnovah) določenih zadev v društvu. Res je, vendar ne na takšen način, sedaj eni dobijo, “se okoriščajo” drugi pa ne.

  Da dam kar konkreten primer. Eden izmed njih je marketing. Zelo pereč pa je tudi izdelava in delo na spletnih straneh. Društvo, določeni “podjetniki” (tu mislim kar nekaj ljudi, da se ne bodo videli samo nekateri), se z njimi okorišča, ljudje ki so jih izdelali, delajo na njih pa to delajo prostovolno, za badava. Še več je takšnih zadev.

  Na zadnjem sestanku sem dobil pod nos, da kako nekdo propagira društvo z zastavami, emblemi društva. Pa je kdo poomislil, da je emblem PDM tradicija, znak, ki je prepozvanev v določenem okolju in ob pogledu nanj vsi vedo za kaj gre. Verjetno v Sloveniji (in tudi širše) ni takšnega potapljaškega znaka, ki bi toliko povedal kot naš in da je izobesitev našega znaka nekje, pred objektom, ki je popolnoma neprepoznaven v bistvu reklama za tistega ne pa reklama za PDM.

  Sam sem zato, da v športu še več delamo. Menim, da lahko s športom dobimo skoraj toliko članov, kot jih ima SPZ. Kaj to pomeni za .. (da rečem društvene podjetnike) pa verjetno samo vedo(mo).

  Tudi za SPZ je šport edina rešitev. Verjetno se bo to početje, če se ne bo v kratkem spremenilo kmalo kmalu poznalo na članstvu in pomebnosti SPZ.

  Upam, da spet nisem pokazal s prstom na preveč ljudi in bodo sedaj ti zavreščali. Sicer pa če se bodo zamislili in premislili bodo videli, da je v tem veliko resnice.

  #9880

  rebeka
  Participant

  kaj pa če naredimo svojo jadransko zvezo. v njo najprej vključimo največji hrvaški klub, pa bosanski in srbski, ajde pa še makedonce. ostale pa ko oz če bodo pridni.

  potem pa mi diktiramo tempo. bomo taki frajeri, da bo še spz htel bit naš član.

  :-)

  #9881

  pohorc
  Participant

  Uh to pa je zanimiva ideja.

  Mislim da bi se že pri imenu skregali kaj šele okrog morja in dovolilnic.

  Tako kot v stari jugi se lahko pobratimo s kakšnim društvom.

  pohorc

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X