Odgovori na: Riga freediving cup

#31045

ropretster
Participant

Lepo pozdravljeni vsi,

končno sem malo zadihal :)

včeraj sem se vrnil z Rige pozno zvečer in nisem imel energije da bi se še tu na forumu oglasil, zahvalil,…

Da malo strnem še moje vtise.

Pred samim začetkom tekmovanja v soboto sem čutil malo utrujenosti, ker smo dan prej malo lutali po Rigi in se nehote izgubili in prehodili precej več km kot je bilo načrtovano, ampak dobro je vedeti da je še rezerva na katerem področju, glede priprave, itd :)

V soboto je je bila dopoldne na sporedu statika in med sami zagrevanjem sem se počutil zelo dobro. Voda v bazenu za zagrevanje je imela prijetnih 27stopinj, medtem ko je imel bazen za tekmo 32 stopinj. torej slabši pogoji. Prvo kontrakcijo sem dobil dokaj hitro,okoli 3min 45s, močne kontrakcije pa pri 5minuti, nato je bila borba :realmad:

Želel sem it na ziher in zaključil clean nastop pri 7min 25s.

Čez nekaj ur sem imel nastop v dinamiki brez plavuti, v istem bazenu, ki se nahaja v sklopu hotela kjer smo vsi stanovali. Odpočil sem se zato optimalno.

DNF sem bil na vrsti med zadnjimi, zato sem imel dokaj dober pregled nad doseženimi dolžinami. Konkurenca je bila res močna in vedel sem da bo treba iti prek 150m, torej prek osebnega rekorda. Nastop se mi je posrečil, sem pa iz sebe izstisnil ogromno in naplaval 156m. 😆

Seveda naslednji dan me je čakala moja kraljevska disciplina in sem res želel naredi odličen nastop, zato ta dan nismo pohajali naokoli :)

Nedeljsko jutro sem dočakal prijetno zbit, a poln elana za nastop v dinamiki z plavutmi.

Do olimpijskega bazena nas je organizator peljal z organiziranim prevozem, ca. 15min vožnje od hotela.

DYN sem bil na vrsti prvi in drugim malo pokazati merilo….

Prvih 150m je šlo easy, nato pa je bilo malce težje a vseeno mi je uspelo preplavati 231m. Sicer je bilo po potopu nekaj zmede, ker je sodnik govoril o 232m, ampak so potem popravili na 231m. V tem trenutku mi je bilo vseeno, ker sem vedel da je nov slovenski rekord zopet v mojih rokah.

Lani sem naprimer imel na isti tekmi malo smole, ker sem sicer preplaval 226m, vendar nisem naredil protokola v času.

Skupno sem bil dober 2., Aleksander je bil enostavno boljši.

Bi pa le še športno dodal opombo na malce nerodno pisanje medijev, saj jim je bilo poslan točen opis rezultatov,a kljub vsemu je Slovenska Tiskovna Agencija ob državnem rekordu omenjala moj dosežek statike na začetku članka, kar je komu izmed bralcev dajalo vtis da sem izboljšal rekord statike. O tem sem jih opozoril, a niso želeli spremeniti.

p.s. da ne bo kdo iz nasporotnega pola dejal na dajem v objavo neresnice ali pol-resnice.

Bi se pa vsekakor zahvalil še Žanu, ker mi je res zelo pomagal pri vsem na tekmi ter moji boljši polovici Ireni za ves support in še Juretu za posredovanje objav in PR medijem.

H2O team rules!

© H2O team. All rights reserved.
X