Odgovori na: Riga freediving cup

#31042

Jure Daić
Keymaster

Minuli vikend je v Rigi potekalo tradicionalno mednarodno bazensko tekmovanje v potapljanju na vdih, ki se ga je udeležilo 47 tekmovalcev iz 13 držav. V zelo močni mednarodni konkurenci sta slovenske barve odlično zastopala člana H2O teama Andrej Ropret in Žan Petek. Tekmovanje je potekalo v vseh treh bazenskih disciplinah; statični apneji (STA), dinamični apneji s plavutmi (DYN) in brez plavuti (DNF).

Andrej je že prvi dan nakazal, da se bo boril za sam vrh in se kar dvakrat zavihtel na zmagovalni oder. V statični apneji je zdržal pod vodo 7min 25s, kar je zadostovalo za odlično 2. mesto, v disciplini brez plavuti je odplaval 156m in osvojil 3.mesto. V obeh disciplinah je bil nepremagljiv svetovni viceprvak Ukrajinec Alexander Bubenchikov z rezultatoma 8min 30s in 181m. Žan je v disciplini brez plavuti postavil osebni rekord 136m.

Drugi dan je sledila še dinamična apneja s plavutmi, kjer je Kranjčan Andrej Ropret postavil nov državni rekord 231m in tako za 2m izboljšal rekord, ki si ga je lastil Samo Jeranko. Po svojem tretjem državnem rekordu je Andrej povedal:” Pred potopom sem čutil utrujenost zaradi tekmovanj prejšnjega dne. Za nastop sem se kljub temu uspel odlično zbrati, zato je bil potop umirjen in brez nervoze. Ker je bilo to prvo tekmovanje sezone sem se odločil, da končam potop z nekaj rezerve in že na naslednjih tekmovanjih tako pričakujem še boljše rezultate. Veseli me dejstvo, da sem v 24 urah zmogel opraviti vse tri nastope na tako visokem nivoju in izvleči iz sebe maksimum v tako strnjenem tekmovalnem ritmu. To mi daje navdih tudi za prihodnje nastope”. V disciplini s plavutmi je Andreja prehitel le Alexander z doseženimi 242m.

V skupni razvrstitvi je slavil Alexander s 313,5 točke, odlično 2. mesto je z doseženimi 282,5 točkami osvojil Andrej, tretje pa Šved Ulf Lindberg s 270,2 točke. Andrej se je tako štiri krat povzpel na zmagovalni oder in postavil še en slovenski rekord z največ osvojenimi točkami na enem tekmovanju.

LP Jure

X
top