H2O team H2O team forum PODVODNI LOV oprema Karbonske plavuti Odgovori na: Karbonske plavuti

Odgovori na: Karbonske plavuti

H2O team H2O team forum PODVODNI LOV oprema Karbonske plavuti Odgovori na: Karbonske plavuti

#30889

Nick
Participant

Jaz bi ti predlagal, da narediš tako. Najbolj pomembno je, da si dobiš čevelj, ki ti najbolj ustreza nogi (širok – ozek, visok – nizek, mehak – trd itd.), ko dobiš to potem greš v izbiro listov in sicer na ta način katero vrsto ribolova boš največ prakticiral (daljši listi so namenjeni večjim globinam in obratno) in koliko € misliš namenit listom

Potem si pri izbranem proizvajalcu izbereš ustrezno trdoto in to je to (najboljše je če jih lahko testiraš). Neke velike razlike med proizvajalci in enakimi trdotami listov ne boš opazil, če se s tem ukvarjaš za hobi. Zato ti jaz svetujem da probaš čim več čeveljčkov in nato kupiš še liste, raje pikico mehkejše kot pa pretrde, ker če boš kdaj plaval na dolge razdalje boš še kako opazil ali so listi udobni mehki ali pretrdi :)

Jaz sem se najbolj dobil z čevlji C4. Trenutno pa imam liste C4 NTT trdota 30 (medium) ali pa svoje iz fiberglassa

Zelo dobri so bili tudi listi XT T4, vendar mi pathos čevelj nikakor ni ustrezal, ker imam visoko stopalo in so me prijemali krči v podplat, če sem imel obute več ur.

Dobre plavuti so tudi Cressi gara modular carbon – zelo komot čeveljček in listi so imeli dober potisk (listi so nekoliko krajši so pa širši)

Omer stingray carbon so malekost trši v primerjavi z ostalimi medium trdotami, Mi je pa čevelj čuden.

To je z moje strani, kar ti lahko povem, če te še kaj zanima od kakšnih plavuti bolj podrobno pa vprašaj :) zato smo tu da ti pomagamo po svojih zmožnostih :)

© H2O team. All rights reserved.
X