H2O team potapljanje

Andrej Ropret postavil nov mejnik v potapljanju na vdih

V nedeljo 24.4. se je na odprtem prvenstvu Grčije končalo eno izmed najmočnejših letošnjih bazenskih tekmovanj v potapljanju na vdih. Med seboj so se pomerili najboljši potapljači na vdih in slovenske barve je odlično zastopal Kranjčan Andrej Ropret član kluba H2O team iz Maribora.

V disciplini dinamična apneja s plavutmi, kjer je cilj z enim vdihom preplavati čim daljšo razdaljo, je Andreju uspel neverjeten podvig. S potopom dolgim 249m je za kar 18m izboljšal lasten državni rekord in zasedel odlično 3. mesto. Z dolžino 255m je slavil aktualni svetovni prvak Grk George Panagiotakis, ki je le za 6 m prehitel slovenskega rekorderja.

Andrej je po svojem četrtem državnem rekordu povedal: ”Pričakoval sem odličen rezultat, saj so zadnji treningi potekali odlično. Potop je bil sproščen, kot še nikoli in tudi zadnjih nekaj metrov je bila še rezerva, vendar nisem želel tvegati preveč. S tem rezultatom sem trenutno uvrščen med pet najboljših potapljačev na vdih na svetu in to mi daje motivacijo za naprej. Že sedaj se veselim tekmovanja, ki bo prihodnji vikend v Zagrebu.”

Dodatne informacije o tekmovanju in rezultati so objavljeni tukaj.

Andreju čestitamo za vrhunski potop!

26/04/2016

0 Odzivi na "Andrej Ropret postavil nov mejnik v potapljanju na vdih"

Pustite sporočilo

X
vrh