Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
• Predstavitev
Trajanje in vsebina
• Datumi
• Potek tečaja

Darilni bon:


Dodatne informacije o tečajih in naročanje darilnih bonov na 031 827 392 ali info@h2oteam.com. Darilne bone se lahko prevzame osebno ali se pošljejo po pošti.


Utrinke iz morskega dela tečaj je tečajnik Gregor Dinghauser strnil v video posnetku, ki ga lahko vidite spodaj.


Skupina 22.5. - 24.5.2015.Začetni tečaj potapljanja na dah

PSS Freediver


Datumi:

Točni datumi so objavljeni spodaj. Resni interesenti se javijo na listo za obveščanje o tečajih na info@h2oteam.com. Občasno izvedemo tečje, ki niso nikjer objavljeni.

Cilji:

Glavni cilj je naučiti tečajnike kako se varno in pravilno potapljati. Naučijo se kako: pravilno dihati, se psihološko pripraviti na potop, izenačevat pritisk, podaljšat čas, dolžino in globino potopa ter kako reševati ponesrečence.  Doseganje minimalnih rezultatov v statiki (1min 30sec), dinamiki (40m) ter globini (-10m).

Vtisi tečajnikov:

Zadovoljni tečajniki so eden od najboljših pokazateljev kvalitete tečajev. Nekateri tečajniki so svoje vtise po zaključenem tečaju napisali na forumu: pomlad 2012, jesen 2012, 2013, 2014, 2015 in 2016.

Cena:

240 EUR zajema predavanja, vstop na bazen, morski del tečaja, skripto v slovenskem jeziku, mednarodno licenco PSS freediver, diplomo in izposojo manjkajoče opreme. Vsi tečajniki morajo biti člani društva H2O team. Letna članarina znaša 20 EUR.


Inštruktor:

Tečaj bo vodil mednarodni inštruktor PSS in vodja sekcije za apnejo pri PSS Jure Daić. Njegove reference, so objavljene tukaj. Pri praktičnih delih tečaja na bazenu in na morju mu pomagajo do trije asistenti.

Prijava:

Prijavite se lahko preko spletne prijave ali po elektronski pošti info@h2oteam.com. Ob prijavi je potrebno navesti sledeče podatke: ime, priimek, telefon, e-mail, kraj izvajanja tečaja in željene termine za predavanja, bazenski ter morski del tečaja.  Prijava je potrjena, ob plačilu akontacije 50 EUR! Podatke za nakazilo dobite po prijavi. Število mest je omejeno.

Omejitve:

Vsi tečajniki morajo biti starejši od 15 let. Tečaj se odsvetuje srčnim bolnikom, ljudem s kroničnimi težavami s sinusi ali vnetji ušes. Lastna oprema ni potrebna, je pa zaželena (opreme ne kupovat v naprej, dodatne informacije na prvih predavanjih).

Kraj:

Tečaje izvajamo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novem mestu, Ravnah na Koroškem, Portorožu, Novi Gorici in na Ptuju. Morski del tečaja se izvaja na Krku na lokaciji, ki omogoča izvajanje tečajev tudi ob slabem vremenu. Tečaj v Portorožu in nekateri tečaji na Krku se v celoti izvedejo na morju.

Individualen pristop:

Na praktičnih delih tečaja se tečajniki razdelijo v manjše skupine, Juretu pa pri izvajanju pomagajo izkušeni asistenti. Pri globinskih potopih so na enega vaditelja do štirje tečajniki, kar omogoča povsem individualno delo in razdelitev tečajnikov v skupine glede na njihove zmogljivosti.Trajanje:

Teoretični del: 9 ur (2 x 4,5 ure)
Dihalne in sprostitvene tehnike: 2 uri (2 x 1 ura)
Bazen: 4 ure (2 x 2 uri)
Morje: 6 ur (3 x 2 uri)

Teoretični del:

9 ur predavanj (2 x 4,5 ure)
• Oprema za potapljanje na vdih, pravilna uporaba in primerna izbira,
• lastnosti, ki odlikujejo dobre potapljače na vdih in izogibanje stresu,
• fizika specifična za vodno okolje in obnašanje plinov pod pritiski,
• teorija anatomije in fiziologije človeškega telesa pomembna pri potapljanju na vdih,
• potreba po vdihu, pravilno dihanje pred in po potopu,
• izenačevanje pritiska v ušesih, sinusih in maski,
• nevarnosti pri potapljanju na vdih in kako se jim izogniti,
• kako se varno potapljati na vdih, varovanje, reševanje in reanimacija,
• 10 pravil varnega potapljanja na vdih.

Praktični del v bazenu:

4 ure (2 x 2 uri)
• Raztegovanje in zagrevanje,
• pravilno plavanje s plavutmi,
• odpravljanje težav pri izenačevanju pritiska,
• simulacija potopa v globino,
• pravilen potop,
• pravilen vdih pred in po potopu,
• pravilno plavanje pod vodo s plavutmi in brez njih,
• poskus statične in dinamične apneje
• maksimalni potopi.

Praktični del na morju:

3 dni, 8 ur (3 x 2 uri v morju, 2 uri sprostitvenih in dihalnih vaj)
• Teoretične in praktične vaje sprostitve in pravilnega dihanja,
• pregled opreme za potop v konstantni obtežitvi,
• odpravljanje težav pri izenačevanju pritiska na večjih globinah,
• pravilna obtežitev vsakega od tečajnikov,
• pravilen potop ob vrvi in obrat na globini,
• počasna prilagoditev večjim pritiskom in globinam,
• potop v konstantni obtežitvi do 20 metrov,
• pravilno varovanje potapljaškega partnerja,
• reševanje ponesrečenca iz globine,
• vaje samoreševanja ob raznovrstnih zapletih pod vodo,
• orientacija pri potopu v globoko modrino,
• varčevanje z energijo ob prostem padu.Datumi:

Navodila za prijavo:

Ob prijavi navedite kje in kdaj želite izvajati teoretični in bazenski del tečaja ter izberite enega od terminov za morski del tečaja. Pri tečajih, ki se v celoti izvedejo na morju, je program tečaja popolnoma enak, le da se tečaj izvede strnjeno v 3-4 dneh. Po prijavi boste po elektronski pošti prejeli potrditev in podatke za plačilo akontacije. Teden dni pred pričetkom tečaja dobite točne urnike in naslove predavalnic.

 

Poletje / jesen 2017

 

Tečaji s teorijo in bazenskim delom tečaja v Sloveniji + morski del tečaja na Krku.

Teorija in bazenski del tečaja:
- vikend 9.9. do 10.9. Ravne na Koroškem
- 12.9. do 14.9. Maribor
- vikend 15.9. do 17.9. Ljubljana
- vikend 7.10. do 8.10. Ljubljana ZADNJA PROSTA MESTS
Morski del tečaja:
- vikend 22.9. do 24.9. Krk
- vikend 13.10. do 15.10. Krk ZADNJA PROSTA MESTS


Tečaji strnjeno izvedeni v 3-4 dneh

Tečaji so vsebinsko popolnoma enaki tečajem, ki se izvajajo s teorijo in bazenom na enem mestu in prakso na drugem. Razlika je le v urniku, ki je bolj strnjen, tako se tečaj opravi v celoti na morju.
Teorija, bazenski del tečaja in morski (globinski) del tečaja:
- podaljšan vikend 6.8. do 8.8. Krk SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- podaljšan vikend 21.9. do 24.9. Krk
- podaljšan vikend 12.10. do 15.10. Krk ZADNJA PROSTA MESTSPotek tečaja:

Rdeča nit začetnega tečaja potapljanja na vdih je spoznavanje nevarnosti, ki nam pretijo pri potapljanju in kako se jim izogniti. Velik poudarek se daje tudi različnim tehnikam izenačevanja pritiska v globinah. Tečajniki se tekom predavanj naučijo kako pravilno dihati, se pravilno potapljati, sproščati, varovati in reševati potapljaške partnerje. Seveda pa se podajo tudi osnovna znanja o zgodovini, opremi, zvrsteh potapljanja na vdih, fiziki hidrosferičnega okolja, fiziologiji in anatomiji človeškega telesa, kar je pomembno za razumevanje nevarnosti tekom potapljanja. Tečajniki se naučijo tudi vaj učenja pravilnega dihanja, ki jih izvajajo do morskega dela tečaja.

Podkrepljeni z teoretičnim znanjem se lahko izognemo nevarnostim. Samo pod tem pogojem postane potapljanje varno, kar odločilno vpliva na sproščenost. Ob naučenem pravilnem dihanju in sproščanju, pa nastopi čas, da se teorija prenese v prakso.

Na bazenskem delu tečaja, se tečajniki naučijo osnovnih spretnosti potapljanja. Ko obvladajo le te, se znanje nadgradi z osnovnimi in naprednejšimi tehnikami izenačevanja pritiska. Glavni poudarek pa se daje pravilni tehniki potapljanja, kar podaljša dolžino in čas, ki ga lahko premagamo z eno sapo. Sledijo še poizkusi maksimalne dinamične in statične apneje.

Sledi morski del tečaja, ki je vsem udeležencem najljubši. Na morje se odpravimo v petek popoldan, tako lahko zvečer izvedemo dihalne vaje, kjer se odpravijo še zadnje pomanjkljivosti pri pravilnem dihanju in izvajamo skupinsko vodeno sproščanje. V soboto in nedeljo je čas za osvajanje globin. Začnemo s plitkimi potopi do 6 m, potem se globine stopnjujejo meter po meter. Med tem se izvajajo razne vaje spretnosti potapljaških vrlin, varovanje in reševanje , ki jih mora obvladati vsak potapljač. Do zaključka tečaja v nedeljo opoldan se skoraj vsi tečajniki potopijo na globino 20 m, kar je za večino pred začetkom tečaja nekaj nepredstavljivega.

Pravi potapljač mora opraviti še potapljaški krst, ki je hkrati najzabavnejši del tečaja. Tečajniki se lahko rabljem odkupijo s pripravo raznih domačih dobrot, ki jih seveda pojemo vsi skupaj. Za razliko od scubaških krstov, potekajo apneaški krsti brez alkohola!
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke