Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
Predstavitev
Datumi
Potek tečaja

Darilni bon:


Dodatne informacije o tečajih in naročanje darilnih bonov na 031 827 392 ali info@h2oteam.com. Darilne bone se lahko prevzame osebno ali se pošljejo po pošti.

Utrinki iz tečajev so zajeti v spodnjem video posnetku.


 

Praktični tečaj podvodnega ribolova


Predstavitev:

Lovci z večletnimi izkušnjami delajo med ribolovom veliko napak, pri začetnikih pa je teh napak še dosti več. Veliko lovcev lovi brez prave strategije, s slabo tehniko lova in brez poznavanja trikov kako uloviti določeno ribjo vrsto. Praktični tečaj ribolova služi učenju pravilnega in uspešnega lova, pri tem pa se postopoma odpravljajo napake. Jure sprva pokaže kako se pravilno izvajajo določene tehnike lova, razloži strategije in pove skrivnosti lova na posamezne ribje vrste. Nato so na vrsti tečajniki, da to čim boljše ponovijo.

 

Trajanje:

Praktični del: 27 ur (3 dni po 9ur/dan)

 

Cena:

320 EUR zajema inštrukcije, gumenjak in gorivo. Vsi tečajniki morajo biti člani društva H2O team. Letna članarina znaša 20 EUR.

Inštruktor:

Tečaj bo vodil Jure Daić mednarodni inštruktor PSS in vodja sekcije za apnejo pri PSS. Jure je izkušen podvodni lovec z dolgoletnimi lovskimi izkušnjami in bogato zbirko trofejnih ulovov. Njegove reference, so objavljene tukaj.


Prijava:

Prijavite se lahko preko spletne prijave ali po elektronski
pošti info@h2oteam.com. Ob prijavi je

potrebno navesti sledeče podatke: ime, priimek, telefon, e-mail, termine in kraj tečaja.  Prijava je potrjena, ob plačilu akontacije 100 EUR! Podatke za nakazilo dobite po prijavi.

Omejitve:

Vsi tečajniki morajo imeti opravljen teoretični tečaj ribolova
in morajo biti starejši od 16 let. Zaradi zagotavljanja varnosti morajo imeti zaključen začetni tečaj potapljanja na vdih PSS Freediver ali ekvivalentno stopnjo po drugi potapljaški šoli.

 

Kraj:

Praktične tečaje ribolova na morju izvajamo na širšem arhipelagu otoka Krka in Iža. Za zaključene skupine je možen dogovor za poljubno lokacijo.

 Datumi:Če vam nobeden od navedenih terminov ne ustreza kontaktirajte inštruktorja na info@h2oteam.com saj se je včasih možno dogovoriti za termine po lastni želji. Zaželena je prijava ob spodnjih terminih.

- 3.6. do 5.6. Krk SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- 6.6. do 8.6. Krk SKUPINA JE ZAPOLNJENA 
- 10.6. do 12.6. Krk SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- 24.6. do 26.6. Krk SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- 3.7. do 5.7. SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- 6.7. do 8.7. SKUPINA JE ZAPOLNJENA
- julij in avgust Krk (termine javimo naknadno)
Potek tečaja:

Praktični tečaj podvodnega ribolova na morju poteka v majhnih skupinah, udeležijo se ga lahko maksimalno 4 tečajniki. Pri plitkih tehnikah lova (priobalno presenečanje) Jure vsakega lovca odloži na svojo pozicijo, kjer lovi sam. Pri globljih tehnikah lova (lov na čakanje in po luknjah), zaradi zagotavljanja varnosti tečajniki lovijo v paru z varovanjem, pri tem pa je v izogib nesrečam v vodi le ena puška na par.

Najprej Jure vsem tečajnikom v cca. 20min pokaže določeno tehniko lova, med tem ima puško samo on. Nato vsakega lovca ali par odloži na svojo pozicijo, z enim tečajnikom ali parom pa lovi cca. 45min. Nato tečajnike ponovno prestavi na naslednjo pozicijo in lovi z drugim tečajnikom ali parom... Med tem ostali tečajniki lovijo zase in trenirajo tehniko, ki se je učimo. Ko se obdela določena tehnika lova se posveti naslednji tehniki, dokler se ne obdelajo vse tehnike lova.

Za lov se izbirajo samo atraktivne lokacije, kjer je možno loviti z vsemi tehnikami lova. Na željo posameznika pa se lahko posveti večino časa samo eni ali dvema tehnikama lova. Pristop je individualen, tako da se Jure posveti vsakemu tečajniku posebej, glede na njegove želje, znanje, predhodne izkušnje in zmogljivosti v apneji. Iz apartmaja krenemo ob 7.30 uri zjutraj, vrnemo pa se ob 16.30 uri popoldan. Med lovom je dovolj časa za počitek, na čoln pa vzamemo tudi hrano in pijačo.

Ob zaključku lova sledi skupinsko čiščenje ulova, ki si ga tečajniki nato pripravijo za kosilo. Po celodnevni lovski avanturi se morske specialitete še posebej priležejo. Ob lovskih pogovorih in kapljici dobrega vina, dan počasi preide v noč in nastopi čas za spanje, saj so budilke za nov lovski dan že nastavljene.
Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke