Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com
Predstavitev
Trajanje in vsebina
Datumi
Potek tečaja

Darilni bon:

Dodatne informacije o tečajih in naročanje darilnih bonov na 031 827 392 ali info@h2oteam.com. Darilne bone se lahko prevzame osebno ali se pošljejo po pošti.Master Class

Cilji:

Vstop v elitni razred potapljačev na vdih, ki si želijo potapljati do globine -40m ali celo -100m. Znanje in zmogljivosti presegajo nivo rekreativnega potapljanja na vdih. Osvojitev znanja o adaptaciji na ekstremne globine, preprečevanje hiperbaričnih poškodb ''lung squeeze'', globinsko izenačevanje ''mouth fill'', sprostitev na velikih globinah in odpravljanje pomanjkljivosti v tehniki potapljanja vsakega posameznika. Potopi v konstantni obtežitvi od -40m do -70m in v spremenljivi obtežitvi do -80m.

Cena:

470 EUR zajema udeležbo na celotni vsebini tečaja, izposojo manjkajoče opreme, nudenje 100% O2 po globinskih potopih, uporaba gliserja, protiuteži, sani za potope v spremenljivi obtežitvi, fluid googles, potapljanje na razbitinah Peltastis ali Lina, merjenje saturacije O2 v krvi po potopih, zdravstveno zavarovanje za primere potapljaških nesreč v vrednosti do 30.000EUR, video posnetke iz površinske in globinske kamere. Vsi tečajniki morajo biti člani društva H2O team. Letna članarina znaša 20 EUR.

Inštruktor:

Tečaj bo vodil mednarodni inštruktor PSS in vodja sekcije za apnejo pri PSS Jure Daić. Njegove reference, so objavljene tukaj. Pri praktičnem delu tečaja na morju mu po potrebi pomaga asistent.


Prijava:

Prijavite se lahko preko spletne prijave ali po elektronski pošti info@h2oteam.com. Ob prijavi je potrebno navesti sledeče podatke: ime, priimek, telefon, e-mail. Prijava je potrjena, ob plačilu akontacije 100 EUR! Podatke za nakazilo dobite po prijavi. Število mest je omejeno.


Omejitve:

Vsi tečajniki morajo biti starejši od 18 let in morajo imeti uspešno zaključen tečaj PSS Advance Freediver ali ekvivalentno stopnjo po kateri drugi šoli. Tečaj se odsvetuje srčnim bolnikom, ljudem s kroničnimi težavami s sinusi ali vnetji ušes. Lastna oprema ni potrebna, je pa zaželena.


Kraj:

Tečaje izvajamo v Sveti Marini in na Krku.

Individualen pristop:

Število mest je omejeno na maksimalno 4 udeležence. V primeru šestih udeležencev obstaja možnost dodatnega čolna in pomoči zelo izkušenih asistentov.


Trajanje:

6 DNI
Teoretični del: 6 ure
Dihalne in sprostitvene tehnike: 6 ur
Globinski potopi: 22 ur

Teoretični del:

6 ur predavanj

Poglobljeno znanje o:

• nevarnostih dekompresijske bolezni,
• adaptaciji telesa na velike globine,
• preprečevanju hiperbaričnih poškodb pljuč ''lung squeeze'',
• izenačevanju pritiska s pomočjo ''mouth filla'',
• posebnostih različnih disciplin globinskega potapljanja na vdih,
• potapljanja na vdih na razbitinah, podvodnih špiljah in tunelih.

Dihalne in sprostitvene vaje:

 6 ur
Jutranje in večerne dihalno-raztezne vaje za povečanje prožnosti trebušne prepone in prsnega koša.

Praktični del na morju:

6 dni, 22 ur
• negativni potopi (FRC in empty lungs),
• potopi v konstantni obtežitvi CWT (po želji tudi CNF in FIM) do -70m,
• potop v spremenljivi obtežitvi s sanmi do -80m,
• potop v skandalopetri z obleko do -80m,
• potapljanje na potopljenih ladjah Lina ali Peltastis (odvisno od vremena),
• potapljanje v podvodnih tunelih in špiljah.Datumi:


- 20.8. do 25.8. Sveta Marina ali Krk (6 dni) 


 Potek tečaja:

Master Class predstavlja najnaprednejši in najbolj celovit tečaj potapljanja na vdih, ki se izvaja na Jadranskem morju. Namenjen je vsem, ki bi si želeli prestopiti prag rekreativnega potapljanja in bi si želeli postati elitni potapljači na vdih ali celo globinski tekmovalci. Master Class daje velik poudarek praktičnemu globinskemu potapljanju in individualnemu odpravljanju pomanjkljivosti v tehniki potapljanja. Glede na številu ur preživetih v vodi, omogoča počasen in sproščen napredek proti vedno večjim globinam.

 

Vsi potopi se izvajajo iz čolna, kar nudi odlično možnost za počitek, sproščeno pripravo pred potopom, potope z uporabo protiuteži, support za rezervno opremo in reševanje v primeru težav. Glavni poudarek je na konstantni obtežitvi s plavutmi, udeleženci pa se bodo lahko individualno odločali med različnimi tehnikami globinskega potapljanja (CNF in FIM). Možen pa bo celo poizkus potopov v spremenljivi obtežitvi s sanmi (VWT) in v skandalopetri s potapljaško obleko.


Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke