Napisal/-a Kamšek Borut dne Pe avg 31, 2007 08:49
Evo me zopet na forumu,pozabil sem geslo pa zaprosil na novo pa ta mašina mene ne razume ali pa jaz nje ne in sem na novo registriran pod obrnjenim imenom prvo priimek pa potem ime, to mi je pa ratalo.
PANULA......Začetek je sledeč:Prijatelj izkušen ribič Miha (Vulpinus) me je inštruiral,šel sem z njim v trgovino po orodje,vse skupaj mi je prvič zvezal in meni je bilo že to preveč za zapomnit...vozli za trnek pa vozli za čuvaja(svinčena utež)pa neki vrtljivčki v več dimenzijah,karabinčki pa še ena palica za iglice pa piškafonda za lignje in na koncu navodila za lov(več kot pol pozabil takoj).Enkrat sem šel z mojo Jurko(Beneteau Antares 620+Yamaha 115- fischerman kao) do njega in smo na tisti trakec ujeli iglico pa jo je pripel (živo)na trneke in neke gumice pa glej kakšen kot ima najlon na gladino in kakšna je hitrost pa boš vedel kako globoko je iglica.HVALA VSE VEM ,NI PRUBLEMA......KAO
Dopust Sv.Juraj: Zdaj imamo pa poleg Jurke še opremo za ribolov zdaj pa bo.Zjutraj je našo ekipo nemogoče postavit v vertikalo torej bomo lovili čez dan ali pa moram to počet sam,kar pa za začetek nisem upal....čoln upravljat palice zadaj ....preveč za začetek.Ob 10h na čolnu vsa ekipa ženka,prijatelj Tine brez ene noge ,njegova žena(ženske z novimi fotoaparati še niso znale slikat ali filmat).Iglic smo imeli v pol ure za večerjo ne samo za lov.To so bile prve iglice ki sem(smo) jih ujel kdajkoli.Prvič sem iglico pripel na panulo in prvič sem to celo rištungo vlekel za seboj po vodi.Plov imo proti jugu mogoče kakšno miljo in pol do dve že dobro uro in ,ker nismo neki ribolovci je ekipa sklenila ,da gremo na kopanje.
Ustavim Jurko ugasnem motor globina med 25 in 30 metri 50 m od obale uvala Dumboka.Čuvar je padel na tla(saj tam je mulj vem iz tauharije,iglica je pa tako v vodi ne bi smelo bit hujšega pa to je tako proba če nam bo vse skupaj sploh šlo).
Konec kopanja ,kapitan je živčen,ker je rzmišljal,da bi se iglica lahko zapletla itd...In šment svinec je zapel za dno,pčasi poskušam povleč v več smeri in mi ga uspe rešit in ostane na sistemu.Ni minila minuta plovbe,ko spet zapnemo za dno,poskušam navit najlon pa se vrti samo ročica ,rola pa nič.V naslednjem trenutku to dno začne potovat proti zahodu stran od obale in mi odpelje cca tretjino najlona (600 m ga je prijatelj namotal na rolo).Po približno dobre pol ure garanja (pa jaz nisem telesno šibak)zagledamo pošast na globini 5-10m,katero vlečem gor....pa to je delfin....ne morski pes...ej kaj bomo pa zdaj naredil ...ali je gaf na čolnu...ni ga ....pa saj smo šli sam mal probat.......ali je kakšen nož.....ni samo tamala olfa pa en majhen šraufenciger.....Na površju se izkaže da je gof cca1.5 m ali malenkost več,debel verjetno od 30 do 40 kg težak mi pa ne vemo kaj z njim......panika vsi se tresemmo,le da ženkici vse skupaj snemata in fotografirata.Tinko poskuša z roko prodret v škrge,jaz vlečem najlon(preveč),po nekaj časa božanja in vlečenja ob stopnicah Jurke je bilo očitno gofu dovolj opletel je z glavo prerezal najlon in na pol crknjen poooooočasi odšepal v globino.
No zdaj se bomo pa zbudili ...to so sanje ...nočna mora....saj bo vse v redu.....Vraga vse je res ,vsi se tresemo....presenečeni ,prestrašeni,panični......ampak v aparatih je vse dokumentirano in pregledujemo posnetke spet in spet.....pa saj bo mu lahko zanko dali okoli repa...pa saj biga s šraufencigarjem zaklali...tralalalalalalalalalala,bi,bi,bi zakaj pa nismo????? To je bilo prehudo za prvi ulov,naša pričakovanja,izkušnje,red,opremo...itd
Hej vsi Kako se sliko pripne tukaj zraven,da zaključimo prvi ribolovni dan in nadaljujemo z drugim.?????
- Priponke
-

- kukšen je...........
-

- primerjaj Yamaha 115 pa še bližje je
Zadnjič spremenil
Kamšek Borut, dne Ne sep 02, 2007 07:14, skupaj popravljeno 5 krat.