mrandrej je napisal:Mogoče malo izven konteksta, pa vendar sem mi zdi primerno, da napišem, da se ravno na Borutovem primeru vidi bistvena razlika pri uspešnosti začetnikov pri podvodnem ribolovu in ribolovu s palico. Pri ribolovu s palico, če ti nekdo pokaže kako, s katero vabo in na katerem mestu, imaš z malo sreče bistveno večje šanse da kaj ujameš (čeprav če ujameš tri take ribe to več ni sreča), med tem je pri podvodnem ribolovu to bistveno težje, lahko si nabaviš najboljšo opremo, pa kolega te pelje na najboljšo pozicijo, ...na koncu je odločilno to, da moraš sam priti ribi dovolj blizu in če nimaš izkušenj ... je niti ne vidiš. Seveda se tu in tam pojavijo kake samomorilsko razpoložene trofejne ribe, ki jih uplenijo začetniki, da bi pa 3 trofeje v nekaj zaporednih dneh ujeli to pa ni šans.
Zelo dobra in tehtna observacija, AndrejM. Vidiš, mene pa po svoje ravno to zanima - da je pri našem PL tako težko priti na trofeje. Izkušnje, vrhunska pripravljenost, dobra oprema, pravi kraj in še veliko dejavnikov, ki se morajo pokriti, tudi športna vidik je zelo pomemben, forma, počutje itd. Saj ne, da bi bili ti dejavniki odsotni pri panuli, so pa drugačni. Panula zahteva dodelanost tehnike, PL pa zraven tega še telesni, fizično-športni vidik. (Zato pa jaz pravim, da se bom lotil panule, ko ne bom več mogel tauhat. Čeprav, ob takih ulovih fantov si mogoče premislim že prej!)
No, čeprav je najbrž Borut med panulaši začetniki najbrž vendarle bolj izjema kot pa pravilo. To bi AndrejV morda lahko povedal.

, ko jo je privlekel do čolna in jo je dobil ven.

.