Napisal/-a AndrejF. dne Sr apr 25, 2007 06:15
Če sem že začel pa še nadaljujem.
Včeraj je Andrej imel super predavanje op panulu - za lov zubatca. Žal nisem prisostvoval ves čas, imel sem obveznosti (prevzem opreme, razgovor s starši naše nove potapljačice, ... ) in zato nisem slišal vsega. Osebno ga stalno z zanimanjem poslušam in vedno nekaj novega zvem o ribah, ribolovu.
Sem pa prepričan, da je bilo za en večer preveč, zadeva je zelo obširna in v tako skoncetriranih predavanjih se izgubijo detajli. Zato bi predlagal, da se občasno zadeva ponovi mogoče po določenih sklopih, kaj vem (opreme, priprava panule, vaba, .... ).
Vsekakor ste pa lahko videli, slišali, da zadeva ni tako enostavna, kot so nekateri trdili na forumu: " kaj panula, saj tu se vse ve, samo pogledaš in vse ti je jasno in takšne slične - da ne rečem običajne na forumih".
Andrej se je zadeve lotil res vzorčno - strokovno, sistematično in celovito. Le tak pristop in seveda njegov instinkt do ribe, mu je prinesel reletivno dobre rezultate v relativno kratkem času. Zato se ne čudim, da je oblegan in deležen "ljubosumja" marsikaterega lovca.
Seveda vsi vidimo le rezultate, kako pa je prišel do njih, kar je sam tudi velikokrat povdarjal pa ne pomislimo.
Zobatca pravi, da se s pravo vabo in ....... (da ne bom površen), da uloviti v po ure. Kaj pa za ulov vabo, še dodatno uro. In to je to. Tu so sedaj upoštevani idealni pogoji, ki so le v 30% (me bo Andrej V. popravil) primerih. Torej v idealnih pogojih cca. 1 kg rib na uro s tehnikami športnega ribolova. To pa je to, kar lahko rečemo tudi za podvodni lov. Seveda bi morali še zadevo porazdeliti v/med čas lova, ko pa ni idealnih pogojev, pa pripravo, vožnjo s čolnom, ..... . Tu pa bi zadeva bila že bistveno drugačna. Če dosežemo 10 - 20g na uro smo dobri.
Malo sem se oddaljil od teme. No upam, da boste še ostali tujkaj kaj povprašali, pripomnili. Andrej V. bo pravgotovo odgovoril, ne ravno takoj, saj se sedaj začne njegovo sezonsko opravilo in je precej več zaseden.
Mislim pa, da pripravlja še kakšno zgodbo.
Lahko bi kdo od vas, na predavanjih je bilo kar precej 'novih fac', predvidevam tudi kdo, ki se je že poizkusil v panuli, zapisal kakšno svojo zgodbo, da vidimo, slišimo, preberemo še izkušnje koga drugega.
DAJMO PANULAŠI NA PLAN !! Zgodbo lahko jo zapišete na forum, še bolje pa če jo pošljete administratorju, ki jo bo dal na razpolago nam vsem na spletu. Ne pozabite na fotografije, saj veste slika pove več kot tisoč besed.
Andrej F.
Andrej