oprema za lov lignja

Tehnika, vabe, oprema in še kaj...

oprema za lov lignja

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe jun 08, 2007 12:35

prisotne strokovnjake bi vprašal, kje bi veljalo kupit opremo za lov lignja (umetna vaba, laks, itd...). Kupujete te zadeve v MB ali morda na morju ali kje drugje (internet)? Vidim, da nekateri proizvajalci (trgovci) ponujajo kar kompletke skosavic, je to v redu? ali je bolje kupiti po posameznih elementih in potem sestavljati?

hvala za informacije...
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Pe jun 08, 2007 15:00

Zdravo,

jaz sem si vse skupaj nabavil v ribiški trgovini v Zadru,
(peškafondo, laks, 40 g gvihto, pluto za navijat, vrtljivke....) in sam sestavil. Veliko izbiro imajo tudi v ribiški trgovini na vogalu Pariške komune in Ljubljanske v Mariboru. (tam nikogar ne poznam in nimam nobenih % od kupljenih artiklov, da ne bo zvenelo kot reklama)
Predvsem ponujajo japonske vabe yo-zuri (ne vem če sem prav napisal), zelo pa promovirajo tudi njihove domače hrvaške proizvode.
Ravnal sem se po Andrejevih navodilih in nisem vzel prevelikih, koliko točno merijo pa ne vem natančno.

Cena vsega skupaj - ne vem.... ni pa to neko bogastvo.

Toliko od "strokovnjaka"
:laughing:

lp
s
Zadnjič spremenil Sašo, dne Pe jun 08, 2007 17:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe jun 08, 2007 15:25

no, saj to me je zanimalo, ali si sam sestavil, ali si kupil kar komplet, recimo takle: http://www.dtd.hr/dtd-hrv/Products/Wood ... fault.aspx

a pol si tole svojo zadevo že namočil v morju in kaj stestiral?
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Pe jun 08, 2007 17:44

evo, to je to kaj hvalijo.
DTD domača roba.
Ne zgleda slabo. verjamem da je ravno tako uporabno, kot ba bi si sam sestavil. Panule so mi zanimive.

Ne, nisem še kaj konkretno sprobal. Bom pa poizkusil konec meseca, ko grem dol.
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a Zolja dne Ne jun 10, 2007 09:05

Že dlje časa gledam njihove izdelke se mi zdijo kar na nivoju. Na njihovem sajtu piše, da jih prodajajo tudi v Sloveniji. A je mogoče že kdo zasledil njihove rapale kje pri nas v trgovini?

LP Zoran
Uporabniški avatar
Zolja
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne jun 10, 2007 15:39

Zolja je napisal: A je mogoče že kdo zasledil njihove rapale kje pri nas v trgovini?
:lol: :lol:

Rapala je firma in ne produkt! (http://www.rapala.com/)
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Zolja dne Ne jun 10, 2007 16:35

alesn je napisal:
Zolja je napisal: A je mogoče že kdo zasledil njihove rapale kje pri nas v trgovini?
:lol: :lol:

Rapala je firma in ne produkt! (http://www.rapala.com/)

Hvala! Živel sem v zmoti....

LP Zoran
Uporabniški avatar
Zolja
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne Ne jun 10, 2007 19:26

Lep pozdrav.

Odgovor Alesn na vprašanje: Kje kupiti opremo za lov lignjev?

V Mariboru ni prave možnosti da bi nabavil pametno opremo za lignje. V Ljubljani (pod Emporiumom - trgovina Pravi ribič (mislim, da se tako imenuje)), boš dobil nekaj več opreme, vendar jaz za sebe tudi tam ne najdem kar želim. Kako je pri nas ob obali ne vem. Tako nabavljam opremo na Hrvaškem. V Zadru, Reki, Puli Splitu, ... imajo trgovine, ki imajo veliko izbiro.

Kot sem že obljubil bom ta mesec napisal prispevek o lovu lignjev in bom opisal vso opremo, ki jo za ta lov potrebuješ. Naredil bom tudi posnetke tistih vab, ki se mi zdijo najboljše. Če lahko počakaš do takrat, boš mogoče potem lažje iskal potrebno opremo.

Andrej
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne jun 10, 2007 20:17

AndrejV. je napisal: Kot sem že obljubil bom ta mesec napisal prispevek o lovu lignjev in bom opisal vso opremo, ki jo za ta lov potrebuješ. Naredil bom tudi posnetke tistih vab, ki se mi zdijo najboljše. Če lahko počakaš do takrat, boš mogoče potem lažje iskal potrebno opremo.

Andrej, seveda lahkoi počakam in tudi bom počakal. Potem v začetku julija pa nas večina odhaja na dopuste in bomo hvaležno prebrali informacije. Če ti ne bi bilo težko bi te res prosil za naziv trgovine v Zadru, nekaj jih poznam tam na obali v starem mestu, vendar imaš ti najbrž še kak oboljo. Tudi ostali možje po moje komaj čakaj informacije v zvezi z opremo za lignja. (Imej v mislih tako za nas, tanavadne začetnike v lignjelovu.)
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Ne jun 10, 2007 21:19

Aleš,

tako kot si napisal, so trgovine v starem delu in na rivi, ena je tudi na koncu pomola, kjer stojijo trajekti proti lučki kapetaniji, in od tam zaviješ v stari del mesta, kakih 100 m.

Ne vidim razlike med trgovinami, saj načeloma prodajajo enako robo, od rapal, yozurijev in dtd-jev. Ni neke slabe ali bolje trgovine. :D
So samo mogoče boljše in slabše vabe, sigurno pa so dobri in slabi lignjelovci.

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a Zolja dne To jun 12, 2007 11:26

Zdravo!

Od podjetja DTD sem dobil informacijo, da naj se za nakup njihovih proizvodov obrnem na podjetje LAX iz Izole.
Če kdo kaj rabi....

LP Zoran
Uporabniški avatar
Zolja
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a peterv6i dne To jun 12, 2007 11:34

včasih smo kalamare in sipe lovili izključno na yo-zuri ribice...
ki so še vedno zakon.. (čeprav ti bodo v trgovini ponujali druge...)

Slika

na obali redko kdo uporablja dtd ribice... (vsaj tisti ne ki redno lovijo)..
Uporabniški avatar
peterv6i
Calvo
Calvo

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a jimmy23 dne To jun 12, 2007 12:45

A mogoče kdo ve za kakšno internetno stran, kjer bi si lahko pogledal kako se vežejo te zadeve na laks. Potrebujem tudi kake nasvete(po možnosti v sliki) kako se veže laks, trnki, itd na ribiško palico.

Hvala za kakršnokoli pomoč
jimmy23
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Primož dne To jun 12, 2007 14:31

Prinesi materijal ,pa bova vezala.
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a jimmy23 dne To jun 12, 2007 16:38

Doma sem iz Posavja, blizu Krškega, tako da teško pridem v okolico Maribora :(
jimmy23
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Zolja dne To jun 12, 2007 18:13

Zdravo!

Na strani http://www.som.si poišči ikono ŠOLA. Veliko prispevkov na temo vezanja, vozli itd.... Če ti angleščina ne dela težav pa pokličeš strica googla in vprašaš po fishing knots.

LP Zoran
Uporabniški avatar
Zolja
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Roman dne So jun 16, 2007 15:34

Včeraj sem bil v Izoli v trgovini Lax.Imajo res nekaj izdelkov od firme Dtd.Vendar pa prodajalka očitno ne ve kaj prodaja.Ko sem jo vprašal če imajo Leseno motovilo od dtd me je debelo gledala in trmasto vztrajala pri tem da se to ne da kupit.Kupiš lahko samo v kompletu je ponavljala.Ko sem ji omenil naj si pogleda njihovo spletno stran da bo videla kaj vse ponujajo se je samo smejala.Tako da me je minilo da bi kaj kupil.Iz trgovine sem odšel z dolgim nosom. :?
Roman
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a AndrejV. dne To jun 26, 2007 07:18

Lep pozdrav

Kot sem pred časom obljubil, sem pripravil prispevek o lovu lignjev. Poslal sem ga dalje in upam, da bo kmalu na spletu. Upam, da bodo informacije komu koristile. Na morebitna dodatna vprašanja, pa bom rad odgovoril.

AndrejV.
AndrejV.
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Če jul 12, 2007 10:25

Admini,

imaste mogoče kaj časa, da bi na spletno stran obesili Andrejev prispevek. Verjamem, da bo marsikomu zanimiv, sploh pa v tem času, ko se vsi odpravljamo na morje.

Če se da, bi vam bili zelo hvaležni.

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jul 12, 2007 11:57

Evo jaz sem kriv da ni članka gor. Andrej ga je poslal že teden dni pred svetovnim prvenstvom vendar pa zaenkrat še nisem imel časa da ga dam gor. Bo pa danes ali pa jutri. Vam sporočim.

Btw v pripravi je tudi kompletna prenova aplikacij za spletno stranjo in tudi prenova foruma tako da je kar gužva te dni...
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Naslednji

Vrni se na panula