plavuti

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

plavuti

OdgovorNapisal/-a stipe008 dne To avg 08, 2006 15:24

pozdravljeni jaz sem nov v tej zadevi.
rad bi si kupil ene dobre plavuti. nevem kakšne naj si vzemem in kje naj si jih kupim da nebi preveč lutal okoli(doma pa sem iz izole).max cena 100 euričov
stipe008
Paglavec
Paglavec

Kraj: izola

OdgovorNapisal/-a SanSan dne To avg 08, 2006 16:34

zdravo stipe008 in dobrodošel na forumu

Mnenja glede plavuti so zelo deljena. Lahko ti povem, da večina pri nas v klubu uporablja zelene imersion esclapez plavuti, ki jih v sloveniji brez problema dobiš pa še ugodne so. Meni osebno te plavuti niso bile najbolj všeč ko sem jih preiskusil.
Sam še vedno prisegam na čeveljček scubapro H.Dessault. Meni osebno pač najbolj paše, všeč pa mi je predvsem dobra opora po celotnem podplatu. Na plavutih je zelo dobro da lahko zamenjaš liste, pa daš potem not kaj boljšega, recimo kaj iz stekloplastike ali pa karbona. Sam imam naprimer stekloplastične liste od WaterWaya in sem z njimi ful zadovoljen.

Ko kupuješ plavuti je torej pomembno, da si čeveljček probaš. Čevelj te ne sme žulit ali preveč stiskat. Najbolj občutljiva sta tukaj nartni predel in palec. Poglej natančno izdelavo čeveljčka. Ob robovih pri prstih in gležnju naj bo čim mehkejša guma, podplat pa naj bo trd. Glede trdote listov pa je spet odvisno koliko si natreniran in kaj pač imaš raje trše ali mehkejše plavuti...

Če boš kupoval sporasub plavuti pazi, da ti ne poskusijo prodati kakšnega ponaredka, ker jih je na tržišču kar nekaj. Pri nas jih je sploh težko dobit, dobiš pa jih sigurno v Trstu v Bignamiju, cena pa je 70eur se mi zdi. Mislim, da je sedaj Mares kupil Sporasub ker nekaj mešajo zdaj te plavuti...

Če boš želel kupit Imersion plavuti in lahko počakaš do septembra in si član H2O team društva jih lahko dobiš takrat zelo ugodno.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a alesn dne To avg 08, 2006 16:43

tole s čeveljčkom seveda drži, vendar tega ne moreš preizkusit v trgovini.
šele po večurnem plavanju se pokažejo morebitne slabosti čeveljčka,
tako so mene letos na morju ožulile nove plavuti, ki so mi v bazenu zelo odgovarjale.

sicer pa so za začetek v redu vsake plastične plavuti, namenjene apneji.
takih je v sloveniji kar nekaj, imersion, omer, spora, cressi, picasso...
za naprej boš pa tako sam ugotovil, kaj ti odgovarja za tvoj tip lova.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kotzi dne To avg 08, 2006 22:36

SanSan je napisal:zdravo stipe008 in dobrodošel na forumu

...Če boš kupoval sporasub plavuti pazi, da ti ne poskusijo prodati kakšnega ponaredka, ker jih je na tržišču kar nekaj. Pri nas jih je sploh težko dobit, dobiš pa jih sigurno v Trstu v Bignamiju, cena pa je 70eur se mi zdi. Mislim, da je sedaj Mares kupil Sporasub ker nekaj mešajo zdaj te plavuti...

Ravno zaradi tiščanja v nartu (naslpoh problem pri moji vsaki športni obutvi) sem izkal ravno tiste sporine, ki pa jih nikakor nisem več mogel dobiti v sloveniji...izkal sem sporine, ker so mi tako svetovali, pa še sprobal sem jih pri kolegu in se v njih počutil odlično...no na koncu sem dobil le-te ponaredke in se v njih počutim odlično...enako kot v "originalih" od kolega...moj nart zdaj počiva, pa čeprav ni original...

je pa res, da neke razlike v ceni ni bilo...važno, da me več ne tišči 8)
Kotzi
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr avg 09, 2006 16:51

Andrej me je opozoril, da sem se v prejšnjem postu zmotil. Plavuti seveda niso scubapro H.Dessault ampak Sporasub H.Dessault.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a stipe008 dne Sr avg 16, 2006 06:53

hvala za pomoč!
že par članov mi je reklo za to trgovino v trstu (Bignami).
tako da sem šol pogledat in sem najdu kr fajn plavuti.(OMER millenium)
mislim da so za začetnika kr fajn in še so bile v akciji 30%.... :D
kaj meniste vi?
aja kar se tiče obutve.... je res da naj boljše se čuti šele ko si v vodi.
takrat komaj vidiš če so prave za tvojo stopalo.ko se proval plavutke v trgovini sem mislu da so res enkratne, nič me ni motilo.ko sem pa stopu v vodo po 1 urci pa me je malenkost žulilo
stipe008
Paglavec
Paglavec

Kraj: izola

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr avg 16, 2006 07:56

stipe008 je napisal:aja kar se tiče obutve.... je res da naj boljše se čuti šele ko si v vodi.
takrat komaj vidiš če so prave za tvojo stopalo.ko se proval plavutke v trgovini sem mislu da so res enkratne, nič me ni motilo.ko sem pa stopu v vodo po 1 urci pa me je malenkost žulilo

saj o tem sem ti govoril.
isti omer čeveljček meni na kopnem 100% paše, v vodi pa me na peti malenkost ožuli. ampak sem se navadil po nekaj dnevih.

millenium pa so čisto OK plavuti za začetek.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 09, 2007 00:16

A ima kdo kakšne liste za plavuti za prodat? :wink:
Imam zgoraj omenjeno sporasub plavut(počeno) s tem H. dessault čevljem. :cry:
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

Kraj: Pesnica pri Mariboru (Gačnik)

OdgovorNapisal/-a SanSan dne So jun 09, 2007 07:32

Zdravo Andrej

Sem preveril in imam doma še ene liste za te plavuti. Ti jih prinesem en dan na bazen.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 09, 2007 07:40

Juhu!
A mi hočeš sporočit kdaj, jih boš prinesel pa seveda še ceno. Lahko tudi na pm.

En problem manj! :D
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

Kraj: Pesnica pri Mariboru (Gačnik)

Vrni se na oprema