Omer Abyss - problem

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

Omer Abyss - problem

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne Sr jun 04, 2008 21:44

Hei!
Imam en problem!!! Ko sem se začel ukvarjati sem si kupil masko Omer Abyss, nad katero sem bil zelo navdušen, ker mi je zelo dobro "sedla" na obraz.
Edino so me motla metalizirana stekla, zato sem se lani odločil, da si kupim novo enako masko (omer abyss-maskirna) z navadnimi stekli.
Prvič sem jo uporabil letos za 1.maj in sem bil zelo razočaran, ker mi je masko zalivalo (praznil sem jo vsakih 5min)!!! :realmad:
Kasneje sem uporabljal staro masko, pri kateri je bilo vse OK. Tak, da mi ni najbolj jasno kak pa zakaj nova zaliva.

Kaj se komu sanja kaj bi lahko bilo?
:)
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

Kraj: maribor

Re: Omer Abyss - problem

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr jun 04, 2008 23:20

Možnosti zakaj ti je masko zalivalo je več.

1. Maska se ne prilega tvoji obliki obraza. Pri novih maskah z malim volumnom je to malo verjetno ampak možno. Rešitev je, da masko prodaš in kupiš novo.
2. Masko si imel preveč zategnjeno. Pogosta napaka začetnikov. Pas na maski mora bit malenkost zategnjen skoraj ohlapen.
3. Pred potapljanjem se nisi obril, najslabši so 1-2 dni stari brkeci. To je zelo pogosta napaka ampak verjetno odpade, ker ti stara maska ni spuščala.
4. Masko se ni pravilno vsedla na obraz. Del maske si pusti preko obleke.
5. Ko daš dihalko iz ust narediš gib pri katerem ti zaleije masko.
6. Razno :D

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne Če jun 05, 2008 08:21

Ko sem bil v vodi sem od zgoraj naštetega vse 2x preveril. Drugi dan sem še vse 1x probal, pa je problem ostal...
Drugače pa nikoli nisem imel težav z masko, tak, da neizkušenost z masko odpade.(zategnjenost paska,izpust dihalke...) Ali pač?
Hmm, nevem zakaj se mi nebi nova maska prilagajala obrazu? Sem ravno z namenom kupil isti model, da se mi bi!
Kaj je možno, da so spremenili obliko silikona oz. kvaliteto silikona ali pa da je na maski napaka? :oops:

Vseeno hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jun 05, 2008 08:28

Ja možno je da ne v maski napaka. Mogoče kje pri seklih spušča ali pa je v silikonu luknja. Preveri malo. Poskusi vodo not nalit...
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a asja dne Če jun 05, 2008 10:02

Samo dvakrat si probal novo masko gor dat? Pojdi na kak bazen pa še enkrat probaj.
Če od tega kar sta Sandi in Jure naštela nič ne velja potem so morda res menjali material...oz morda pač kak drugi silikon.
Ne sekiraj se, jaz sem tak prodala 2 novi maski, eni so jih menjali še celo več preden so našli pravo.
Sam je res čudno, da ti ista maska ne dihta.
Ful pazi , da nimaš kakega lasa notri itd...pač sej sta predhodnika naštela vse.
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne Če jun 05, 2008 10:17

Ok! Bom se vse 1x probal...tudi tisto,da vodo nalijem...
Sej mi ni problem kupit nove maske, samo sem se hotel pozanimat če ni problem slučajno v proizvajalcu
in da si se 1x ne kupim kai podobnega. :lol:

LP!
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jun 05, 2008 10:26

Načeloma velja, da bi maska morala dihtat, če se ti prilepi na obraz. Pritisni jo na obraz, nekoliko posrkaj zrak skozi nos in opazuj če ustvarjen podtlak slučajno pada.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne Če jun 05, 2008 10:47

Sem probal zdaj in ugotovi, da mi v novi maski tlak upada. Stara pa se mi dobesedno zalepi na obraz.(obe sem probal brez trakca)
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

Vrni se na oprema