Obleka za lahkotno oblačenje in slačenje!

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

Obleka za lahkotno oblačenje in slačenje!

OdgovorNapisal/-a kixon dne So jun 07, 2008 21:42

Nastopil je čas, ko se bo od mene poslovila 6 let stara sepina obleka, ki je že tako trda da je res ne dobim gor. No po pravici so se tudi parametri (beri obsegi) telesa spremenili. Kolega je pred leti kupil ful fajno obleko. Obleče jo kot pulover. Če veste kaj več o tem me prosim usmerite.
Je kaka varianta, da se to obleko dobi v SLO? Koliko in kje so cenejše v ITA? Iščem pa 5mm.

Hvala in mirno morje.

KIX
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

Kraj: Maribor

Re: Obleka za lahkotno oblačenje in slačenje!

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne jun 08, 2008 08:41

dobrodošel na našem forumu kixon. glede opisa prijateljeve obleke pa se res nisi potrudil in seveda ti nihče ne more povedati, katero obleko ima prijatelj. na načelni ravni pa velja takole:
1. najlažje se oblečejo obleke, ki imajo na obeh straneh najlon (fudra), vendar se zaradi slabega tesnenja in relativnega neudobja ne uporabljajo veliko
2. relativno enostavno se oblačijo obleke, ki imajo premaze za boljše drsenje na notranji strani (termocel, coating, titan ipd)
3. relativno težje se oblačijo obleke, ki imajo na notranji strani odprto celico (spakato), vendar se te daleč največ uporabljajo, ker so najbolj udobne in najbolje tesnijo

v našem društvu največ uporabljamo obleke, ki so zunaj najlonske (običajno maskirne), notri pa odprta celica. nekaj nas ima zunaj glade, notri odprta celica, nekatri pa imajo na notranji strane različne premaze. oblačenje obleke (katerekoli) je samo stvar previdnosti, potrpežljivosti in ustrezne tehnike. od proizvajalcev imamo največ Marea in Elios, nakupe organiziramo skupinsko, preko društva. v sloveniji je moč kupit ali naročit praktično vse obleke, cene so pri takem naročilu običajno nižje kot v italiji (zaradi količinskih popustov).
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Ne jun 08, 2008 09:41

Če jo oblači kot pulover potem ima verjetno malo preveliko obleko, ki ima tudi na notranji strani najlon. Vsekakor najslabša obleka, ki je v bistvu primerna bolj kot ne za scuba potapljanje. Res je da si tako obleko lahko oblečeš na suho, vendar je že v osnovi dosti trša od odprte celice. Kot je Aleš že omenil tudi slabše tesni in s tem slabše toplotno izolira.

Obleke, ki so znotraj gladke moraš pač znat oblečt, z malo tople vode, pomešane s šamponom pa gredo oblečt najlažje od vseh oblek. Je pa res, da vedno nimaš na voljo tople vode... Meni je počutje v takšni obleki neprimerno boljše, zato dobro razmisli kaj boš kupil.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a kixon dne Ne jun 08, 2008 17:46

Boste pred počitnicami še kaj naročali? In ali se da kje videt materijale?! Okvirna cena? Pa seveda po meri bi bila najbolja varijanta. Sem nekaj razmišljal da se premerim tako kot kažejo sheme vendar menim, da bo bolje če grem tja kjer šivajo. Ali imate kake probleme pri oblekah ki jih naročate po meri od doma? LP

PS: moja stara obleka ima še kao neko termo podlogo in se jo res težko oblači. Ker sem tega naveličan in mi to pobere veliko motivacije za it v vodo ob 6h zjutraj sem zadnja leta malo lovil. Prej sem šel v vodo brez obleke kot z njo. Pol si pa limitiran ker te prej zazebe in težko zalegnem.

Kolegova obleka je taka da je notranja stran gladka - kot nek premaz. Sicer ga ne morem dobit, da mi pove katero firmo ima.

Moja stara pa je neka verzija termo neoprena - ki ima znotraj še neko tkanino. Se extremno težko obleče vendar je še nisem uspel strgat razen enkrat mi je šla narazen manšeta samo so mi pri Sandiju takoj popravili.

LP
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne jun 08, 2008 18:51

kixon je napisal: Boste pred počitnicami še kaj naročali?

Bomo.

kixon je napisal: In ali se da kje videt materijale?!

Da se jih videti, lahko tudi na bazenu, prej sporoči.

kixon je napisal: Okvirna cena?

Od 160 do 330 eur, odvisno od izvedbe.

kixon je napisal: Pa seveda po meri bi bila najbolja varijanta. Sem nekaj razmišljal da se premerim tako kot kažejo sheme vendar menim, da bo bolje če grem tja kjer šivajo. Ali imate kake probleme pri oblekah ki jih naročate po meri od doma?

seveda je po meri najboljša varianta. :) Problemi? Nobenih, saj zato pa je obleka narejena po meri. :wink:
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a kixon dne Ne jun 08, 2008 19:16

OK! Bravo. Fast response! Torej kdaj se vidimo na bazeni?
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a kixon dne Ne jun 08, 2008 19:17

Tale gospod se zelo enostavno obleče! Kaj takega!
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a kixon dne Ne jun 08, 2008 20:17

Kolega ima Cresi-jevo obleko! Eno 3mm in eno 5mm! Gladka notranjost! se da na suho oblečt vendar mokra gre čisto na easy gor!
LP
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Po jun 09, 2008 13:50

Verjetno je mislil 3 mm. Tudi jaz imam 3mm elios, z odprtimi celicami z premazom, ki jo oblačim kot pulover na suho. (in mi ni niti malo prevelika-kvečjemu malenkost premala-beri povečan obseg celega telesa od nakupa do sedaj)5mm enak proizvajalec in tudi z premazom, pa je že druga zgodba. Če boš vzel 5 mm obleko, boš jo moral vsekakor oblačiti mokro, ali s smukcom, nekateri uporabljajo tudi baby olje....... Kako ti bo koža reagirala na smukec, olje.... pa boš videl ko boš probal.

Mogoče poglej tudi pri idra sub (nekateri ti jo bodo popljuvali), nisem pa prepričan ampak nekje mi je prišlo na ušesa, da ima extremo v lj (žiga) obleke, ki bi jih naj tam šivali. (mogoče "babje" čenče)
Žiga, prosim popravi me v kolikor nimam prav, da ne bom širil kakšnih neresnic med ljudi. (če ni res, se že kar v naprej opravičujem)

lp
s
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po jun 09, 2008 14:35

Sašo je napisal: Če boš vzel 5 mm obleko, boš jo moral vsekakor oblačiti mokro, ali s smukcom, nekateri uporabljajo tudi baby olje....... Kako ti bo koža reagirala na smukec, olje.... pa boš videl ko boš probal.

tem sestavinam bi se morda kazalo izogniti. malo zaradi poškodb obleke (olja), malo pa tudi zaradi samega sebe. v vseh primerih jaz priporočam uporabo vode ali v skrajnem primeru čisto minimalno dodatka šampona za dojenčke (johnson baby bad shampoo ipd.)

Sašo je napisal: Mogoče poglej tudi pri idra sub (nekateri ti jo bodo popljuvali), nisem pa prepričan ampak nekje mi je prišlo na ušesa, da ima extremo v lj (žiga) obleke, ki bi jih naj tam šivali. (mogoče "babje" čenče)
Žiga, prosim popravi me v kolikor nimam prav, da ne bom širil kakšnih neresnic med ljudi. (če ni res, se že kar v naprej opravičujem)

informacija drži in ni babja čenča.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a kixon dne Po jun 09, 2008 20:54

Hvala za odgovore. Kaj zdaj kdaj vas najdem na bazenu? Kaj in kdaj boste naročali? Sem skoraj sigurno zraven! Po lanskih brancinih in oradah sem dobil voljo! LP
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po jun 09, 2008 21:50

na bazenu smo ob ponedeljkih in četrtkih ob 19:30. pred tem me kontaktiraj na ZS ali ales@h2oteam.com ker ne nosim s sabo vzprcev materiala. bomo prinesli nekaj oblek pa boš lahko v miru pogledal in dobil vse potrebne informacije.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a kixon dne Po jun 09, 2008 22:39

Ok - hvala! V Četrtek torej! se slišimo!
Kix
kixon
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a Ziga dne To jun 10, 2008 10:49

Samo to bi dodal, da ne priporočam uporabe otroških ali kakršnihkoli olj za oblačenje iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je olje rahlo agresivno do neoprenskega lepila, ampak to ni tak problem, ker je le rahlo, tako da ta del velja bolj za tiste ki uporabljajo gladke obleke, ki so samo lepljenje. Večji problem je če strgaš obleko in ti lepilo ne prime, ker je material masten, težko pa ga je razmastiti, ker se olje zavleče v pore.
Ziga
el Tonno
el Tonno

Vrni se na oprema