Nakup opreme

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne sep 17, 2006 21:36

Z Imersionovimi puškami imam dosti izkušenj. Z njimi sem zelo zadovoljen, imajo pa pomanjkljivost zaradi slabše pregledne zaprte glave. Uporabljal jih bom dokler se ne uničijo, ko bom kupoval nove puške pa bom nabavil nekaj z odprto glavo.

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Tim dne Ne sep 17, 2006 22:37

Še nakaj me zanima na immersion lahko daš cirkularne lastike zanima me ali lahko glavo predelaš da imaš potem odprto namesto zaprte?

"naredi sam" varijanta.
how deep is deep?
Tim
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Po sep 18, 2006 08:24

lahko jo predelaš, nekateri so to celo poizkušali - bolj in manj uspešno.

vendar - ali ne bi bilo bolj smiselno kupiti puške,
kjer taka predelava ni potrebna?
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Tim dne Po sep 18, 2006 09:03

Varijanta "naredi sam" bi bila bistveno cenejša če ne celo zastonj, kot pa če bi šel kupovat novo puško.

Puško od immersiona mam novo rabljeno eno sezono cca: 60ur in zato ne mislim sedaj kupovati nove.

Zanima me ali se je kdo že lotil predelavat puško z zaprte glave na odprto?
how deep is deep?
Tim
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Melacher dne Po sep 18, 2006 10:19

Jaz pri concept pro uporabljam doma narejen cilkular, ne vidim pa problema odžagat zgornjega dela kjer so navoji za elastike če te zaprta glava moti.
Uporabniški avatar
Melacher
el Tonno
el Tonno

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po sep 18, 2006 11:53

V MB si je Mirko K. naredil Concept pro po lastni želji, odžagal je cev na sebi željeno dolžino in si sam izdelal odprto glavo za 2 cirkularni gumi.

Tudi Andrej F. je imel takšne namene, ne vem kaj je s tem in nekaj časa sem o tem razmišljal tudi jaz. Na puško 110 sem mislil dat 2 cirkularja 16mm ali 18mm. Zaenkrat sem zadovoljen z original izdelavo.

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po sep 18, 2006 13:33

KO SI ME ŽE OMENIL Jure.
Sem netehničen človek, težko vzamem orodje v roke in kaj naredim, saj prej pofušam kot kaj iz tega rata. Mirko si je naredil odprto glavo za Imersion za krožno gumo, jaz pa imam raje par gum.
Koncept pro ima glavo T4, za 4 gume, ki je odprta, sicer ne tako kot klasične odprte glave.
Tako kot si rekel Jure, ne vidim prednosti, da bi si šel to delat.
Prednost odprte glave ni samo v tem, da vidiš po puščici in meriš bolj natančno, po njej (to je tako, tako - ko se naučiš merit zadeneš tudi z zaprto). Osebno se mi zdi večja prednost, kako je puščica pritrjena na glavo z zanko-vrvice, če je to dobro narejeno puščica ne opleta tako kot pri klasičnih zaprtih glavah. Kar je predvsem pomebno pri strelu v padu, ali v gibanju, kjer se ti puščiva pri zaprti glavi lahko premakne.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a theuros dne Ne sep 24, 2006 11:30

Je že kdo uporabljal Concept T4? Razmišljam, da bi si na puško Concept Pro 100 namontiral glavo T4 z dvojnimi gumami fi 16mm. Med drugim zaradi lažjega napenjanja in odprte glave. Zanima me, kako je potem z natančnostjo strela in pa koliko je potem domet večji :?:
Now Is the Time
theuros
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Ne sep 24, 2006 18:30

T4 glavo ima Mirko K.
kolikor sem ga jaz razumel, ima z njo probleme - z nenatančnostjo strela. kaj več pa o tem ne morem reči.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne sep 24, 2006 21:40

Theuros, na naši strani imamo narejen test pušk, kjer smo testirali ravno 100cm Imersion puškp s T4 glavo. Evo link: http://www.h2oteam.com/?menu_item=roprema#test .

To glavo sta uporabljala Andrej F. in Mirko K., jaz sem jo samo testiral. Vsi smo prišli do enakega zaključka, da je zaradi prevelikega trzaja strel zelo nenatančen, zaradi velike hitrosti puščice pa ne moreš ugotovit v katero smer zgrešiš. Ta glava bi bila primerna samo za lov na lice, gofe in velike zobatce, kjer je pomembna prebojnost, predpogoj pa je, da se navadiš streljanja na tarči. Po mojem bi se navadil kam moreš merit, da zadeneš željeno točko.

Upma da ti bo odgovor koristil.

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po sep 25, 2006 05:25

Mislim, da bi z gumami 16mm šlo, gre tudi z 18mm. Z fi 20 pa je tako kot je napisal Jure, velik trzaj, oziroma bolje rečeno, sprožilni mehanizem proži tako trdo, da je natančnost strela precej slaba (pred sprožitvijo premakneš puško). Edino če bi se navadil z močnejšim oprijemom puške ali z dvema rokama.
Če imaš probleme z napenjanjem ti priporočam gume fi 18, bistevo lažje se napenjajo, domet pa ni toliko slabši (jaz trdim), da za nas ni tako pomeben, ribe lovimo na max. 2-4m daljave in če ne potrebuješ prebojnosti - loviš zelo velikih rib 10kg + zadeva deluje.
Je pa dobro, da zadevo preizkusiš še sam, v tarčo. Samo pazi kakšno tarčo boš izbral, oziroma kako boš zvezal puščico, da jo boš lahko dobil iz nje.

Lep pozdrav. Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a theuros dne Po sep 25, 2006 13:12

Hvala za odgovore!
Now Is the Time
theuros
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 09, 2007 00:43

Jaz bom pa moje vprašanje prislonil kar tukaj zraven. Pa bi prosil za čim več menj. Glede na namige in prebrano iz foruma se odločam med temi tremi puškami:

Gabbiano Australian (190€)

(http://www.tuttopescamare.com/articoli/ ... lian16.asp

Zanimiva mi je predvsem zaradi dvojnih gum, in rešitve kako sta obe gumi speljani ob strani. Komentarji? :?

Omer Excalibur 3000 (150€)

Mislim da link ni potreben, ker je bilo ze precej povedanega.

Omer Cayman HF (http://www.tuttopescamare.com/articoli/ ... man_hf.asp)

Zanima me ali se zaradi te oblike sipine kosti splača dati 190€ ali še ima katere druge karakteristike ki so boljše napram drugima dvema.

Za katero bi se odločili in zakaj? :?: Zanima me še ali so puščice v kompletu primerne gumam?
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

Kraj: Pesnica pri Mariboru (Gačnik)

OdgovorNapisal/-a alesn dne So jun 09, 2007 06:19

najprej naj pripomnim, da ne razumem tvojega izbora, ker imaš v tej spletni trgovini cel kup pušk enakega kvalitetnega razreda za polovično ceno. recimo XFire (2006), pa XFire (2007), nadalje Black Blade Open itd, da ne naštevam vseh.

če pa že vztrajaš na teh treh pa bi ti predlagal novega kajmana hf. zelo dober ročaj cev ter enostavna in pregledna glava. gabianoti so sicer tudi OK in ne bi bilo nič narobe, če bi ga kupil.

vedeti pa je treba, da imaš za 10 € v tej trgovini na voljo tudi leseno puško!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 09, 2007 07:38

A pol bi se ti odločil za tale Raptor lesenjačo? :?:
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a andrej dne So jun 09, 2007 07:43

Osebno najraje lovim ob obali, pa mogoče tu pa tam kakšna čeka ki pa še ni obrodila sadov. Zato sem malo v dvomih če sem že zrel za lesenjačo... :? (sem pa zakompliciral, a?)
Uporabniški avatar
andrej
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne So jun 09, 2007 14:03

mislim, pri isti ceni pa res ni kaj za študirat.
razen če greš v cenovno nižji razred in vzameš eno od prej omenjenih tapoceni zadev.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Prejšnji

Vrni se na oprema