Načrt za lesenjačo!

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

OdgovorNapisal/-a Sašo dne To sep 19, 2006 12:19

No, vidim da sva gledala isto podkev (seatec), mulinet bom pa kar nabavil od imersiona ali pa isto seatec.
Puščico na zareze, mogoče kasneje na kljukice-ko bom videl kaj mi bo naredilo na puški.

Kaj mehanizem si dal delat ali....? Sponzorska cena? :lol:

Na kako veliko puško si imel v mislih Aleš? bi montiral ašto z kljukicami?
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne To sep 19, 2006 12:32

Ja kolikor sem videl so zareze pripravljali, popravljali tudi tako, da so nanje varili dodaten material in zadevo bolj na okroglo oblikovali, vendar ostaja problem loma puščice pri zarezi. Meni se je že ničkolikokrat in plen adijo. Zato je kar kavel mislim da boljši. Puščica je pomebnejša od puške, to si zapomnite fantje.
Bojan in Rok imata na lesenjačah, tudi kratkih, puščice fi cca.8mm (Raiff) z špicom za privijačit. Po njunih trditvah puščice nista menjala že več kot 5 let (od kar imata puške), brusita in menjata samo špic. Streljata vsepovsod tudi v skale, pod skale itd..
Osebno sem prepričan, da je streljanje na veliko razdaljo lažno prepričanje nekaterih (če bi imel 10cm daljšo puško pa bi jo dobil). Bistveno je to kar je nekje že napisal Jure D.: znati se moraš ribi pribljižati, jo privabiti in potem ona pride sama na strel, dovolj blizu, da ni potrebno kakšne umetnije v streljanju na daleč. Za večje ribe, pa je vsekakor bistvena prebojna moč, debelejša puščica, ki se ne zvije tako kot tanka, vso/več sile pri izstrelitvi prenese v vztrajnost puščice in s tem večjo prebojno moč.
Seveda prebojne moči ne rabiš za majhne (tanke) ribe.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a ciciban dne To sep 19, 2006 12:41

AlešN; Pri pisanju postov sem omejen na tipkanje z dvemema prstoma, tako da so me kar trije posti "prehiteli" in je moje mnenje izpadlo rahlo mimo... Pa brez zamere :D
Born to be wild! Ciciban
ciciban
Paglavec
Paglavec

Kraj: Malo tu malo tam

OdgovorNapisal/-a Melacher dne To sep 19, 2006 13:20

alesn je napisal:jaz sem sedaj dobil novo seatec smooby kovinsko ogivo (s kroglicami za cirkularno elastiko) in sem zaenkrat zelo zadovoljen. sem jo montiral na svojo lesenjačo tudi meni ni v interesu vsakih nekaj šusov menjavat vrvico.

.

Tudi jaz sem uporabljal to podkev vendar sem v treh dneh po 10 ur v pličaku zlomil dve, tako, da sem sedaj zmontiral omerjevo ogivo z bunkicami za cilkularno gumo, zadeva deluje super.
Uporabniški avatar
Melacher
el Tonno
el Tonno

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alesn dne To sep 19, 2006 14:07

Sašo je napisal: Kaj mehanizem si dal delat ali....? Sponzorska cena? :lol:

Na kako veliko puško si imel v mislih Aleš? bi montiral ašto z kljukicami?

mehanizme sem kupil po sindikalni ceni od skupine samograditeljev na hrvaškem.

jaz razmišljam o dveh puškah - ena dolžine 95 cm in druga dolžine 106 cm. prva allround puška z dvema 15.5 mm elastikama, druga pa zelo masivna, namenjena resnejšim zadevam z dvojno 17.5 mm elastiko.

Ašta na 95 normalna na zareze, ogiva kovinska, ašta na 106 pa s kljukicami in ogiva na spectro.

evo, to je moj plan, več pa na sestanku.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a creeper dne To sep 19, 2006 15:45

Vidim, da se vas je zbralo že kar nekaj navdušencev za izdelavo puške. Tudi sam sem interesent za podobno puško, kot opisuje Sašo. Težava je, da sem še par mesecev odsoten iz Maribora preko tedna, tako da ne morem na vaše sestanke. Vsekakor bom enega od vas kontaktiral po telefonu, da se dogovorimo, sicer pa me štejte zraven, če že mi prepozno. Hvala!
LP, Samo G.
Uporabniški avatar
creeper
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a alesn dne To sep 19, 2006 17:54

no, jaz sem razmišljal o nečem takšnem... :twisted: 8) :twisted: :wink:
Priponke
espera gigant.jpg
espera gigant.jpg (91.29 KB) Videno 1867 krat
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne To sep 19, 2006 20:28

Glede ogive iz spectre bi samo pripomnil, da če se uporablja puščica s kljukicami, vzameš 2 mm spectro, ki drži (vsaj meni) več kot 50 šusov. Ko je malce nagrižena zunanja plast, pa jo menjaš. Letos mi ni med lovom počila nobena. Poudariti je potrebno, da ko je puška napeta nimaš kaj več levo-desno gum pod obremenitvijo popravljat, saj nobena spectra ne zdrži takega drajsanja. Skratka, treba je natančno napet na zadnjo kljukico (da so gume simetrične) in je.

Zame osebno je ogiva iz spectre zakon in je ne menjam za nobeno kovinsko.

Glede pušk bi pripomnil še to, da dvojne gume je treba dva krat napenjat (kar pomeni 2x več dela in večja šansa da dobiš po prstih), sam bi se temu na vsak način izogibal, razen v primeru, da res rabim kanon. Potem pa je spet problem domet, ker za daljši domet rabiš daljšo puščico in s tem puško že zaradi tega, ker spet se meni osebno zdi kar problem imet 4 dolžine laksa ob strani.

Zgoraj napisano je samo pogled na stvari iz mojega zornega kota.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr sep 20, 2006 06:32

Da še povem, eno svoje mnenje, izkušnjo.

Mehanizem (proženje) je zelo pomebna stvar pri puški. Trzaj, je v veliki meri odvisen od občutljivosti mehanizma. Če moraš močno stisniti na petelin, da sproižiš je veliko verjetnost, da boš premaknil puško in zgrešil. Seveda pa je proženje odvisno od večih dejavnikov, tudi število gum.
Imersionov mehanizem je super pri proženju z eno gumo do fi 20, kaj več pa je že problem.

Andrej F.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a Sašo dne Sr sep 20, 2006 07:50

creeper je napisal:Vidim, da se vas je zbralo že kar nekaj navdušencev za izdelavo puške. Tudi sam sem interesent za podobno puško, kot opisuje Sašo. Težava je, da sem še par mesecev odsoten iz Maribora preko tedna, tako da ne morem na vaše sestanke. Vsekakor bom enega od vas kontaktiral po telefonu, da se dogovorimo, sicer pa me štejte zraven, če že mi prepozno. Hvala!

Samo ni problema, bomo poskrbeli tudi za tebe. Te bom sproti obveščal kako in kaj.
Drži se
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr sep 20, 2006 10:12

AndrejF. je napisal:
Mehanizem (proženje) je zelo pomebna stvar pri puški. Trzaj, je v veliki meri odvisen od občutljivosti mehanizma.
Andrej F.

točno tako in se zelo strinjam. slab mehanizem je problem, ki ga je zelo težko rešiti. določeni mehanizmi so slabo spolirani in je pri poženju treba preveč pritisniti - to pa pomeni neprecizen strel.

to je razlog, da jaz nagibam k preizkušenim mehanizmom, ne pa k samogradnji tega elementa. veliko samograditeljev je imelo s tem velike in težko rešljive probleme.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a Sašo dne To sep 26, 2006 09:51

lasulja je napisal:nabaviš mehanizme, lahko nabaviš po netu tudi od totema, dapirana... Jaz osebno sem jih vzel od davida (achilles) in mi ni žal.

Lasulja, kaj lahko poslikaš svojo puško pri mehanizmu in mulinetu in daš na stran.(spodaj, zgoraj, spredaj, zadaj, levo, desno... :lol: )
Kje si nabavil mulinet, kaj zaščita za sprožilec je že na mulinetu ali si ga sam izdelal in vklopil v celoto. Koliko si plačal mehanizem
in iz koliko mm inoxa je?

hvala.
Pa mirno morje
Sašo
Uporabniški avatar
Sašo
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a lasulja dne Sr sep 27, 2006 10:03

Sašo je napisal:
lasulja je napisal:nabaviš mehanizme, lahko nabaviš po netu tudi od totema, dapirana... Jaz osebno sem jih vzel od davida (achilles) in mi ni žal.

Lasulja, kaj lahko poslikaš svojo puško pri mehanizmu in mulinetu in daš na stran.(spodaj, zgoraj, spredaj, zadaj, levo, desno... :lol: )
Kje si nabavil mulinet, kaj zaščita za sprožilec je že na mulinetu ali si ga sam izdelal in vklopil v celoto. Koliko si plačal mehanizem
in iz koliko mm inoxa je?

hvala.

Mulinel je običen od omerja. Mehanizem pa sem vzel komplet in sicer sam mehanizem, sčitnik in line relese, cena pa je okrog 10 jurčkov s poštnino. Ohišje mehanizma je iz 2mm inoxa notranji deli pa iz 8mm. Edino kar me moti pri mehanizmu je da je vpet spodaj (vijaki), tako da moraš prilagajat višino samemu mehanizmu. Ravno danes sem se vrnil s krka kjer sem testiral 110 z dvemi 16kami in sem bil prav presenečen na mehkostjo mehanizma. Drugače pa ima mehanizem notri gumico za dušenje zvoka in je praktično neslišen. Bom poslikal samo da razpakiram.
lasulja
el Tonno
el Tonno

Kraj: vipavska dolina

Prejšnji

Vrni se na oprema