Oj!
Za svojo sem zapravil: 7000sit karbon+mahagonij, smola 1000, inox za mehanizem 2000, gume 1700, podloške in vijaki 150sit, čopiči brusni papir, sveder za inox 1500sit, nekaj odpadne inox pločevine dobil, spectro dobil, lak dobil in ašto sem že imel doma, kar znese 13.350sit. Ni tako strašno, ko se enkrat lotiš in tudi stroške si lahko delite. Recimo smola je draga, vendar jo ne potrebuješ veliko. Tisti 1dcl laka za parket mi je odstopil parketar, ki je pri nas prenovil parket (s seboj je imel 20litrski sodček). Inox za mehanizem sem kupil (imam ga še za 5 mehanizmov, ker ga manj nisem mogel kupiti). Glede orodja pa je tako, da ima že vsak nekaj doma, kakšno malenkost, se pa da izposodit pri žlahti (čeprav nisem pristaš posojanja orodja). Poleg osnovnega orodja, ki ga ima skoraj vsak, je potrebno imeti nadrezkar in kompresor, če se odločiš za barvanje z pištolo... Kar se tiče karbona verjetno za mojo dolžino sploh nebi bil potreben...
Ker je izdelava puške svojevrsten užitek, bi bilo krivično obračunavati ure. V tem primeru, bi bila puška veliko dražja od tiste kupljene. Vseeno se da izdelavo močno skrajšati z primernim orodjem... Če bi še enkrat delal puško, bi po lepljenju lamel telo puške nesel mizarju, da mi jo pošlje skozi debelinko, ročaj puške pa bi naknadno vlepil. Izdelavo utorov za prste in gume pa se, lahko zelo elegantno in hitro naredi z kakšnim poceni gravirnim strojčkom (kakšen ponaredek dremla za 4000 sit).
Pa veselo šmirglanje!