LESENJAČA

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

LESENJAČA

OdgovorNapisal/-a Primož dne Če jul 21, 2005 23:50

Z podvodnim ribolovom se ukvarjam že dobrih 20 let.In k temu spada puška za podvodni ribolov.Včasih smo ji rekli kar harpuna.Moja prva je bila neka italijanska mini seta,bila je na vzmet.Kasneje sem napredoval sem kupil Maresov rengers(zračna) ko sem ga uničil sem kupil neka jugoslovansko ,ki je bila podoban Maresu.Pred nekaj časaOmerca na gumo, pred časom Imersijon koncept pro.Skratka vedno boljša in kvalitetnejša puška.Tudi ribe so se v tem času zelo spremenile in selekcijonirale.Včasih sem z lahkoto polovil ribo lahko saj mi je prišla dobesedno pred vilice ali pa je kar počakala.Sedaj tega ni več ,sami veste kako je to.Potrebna je puška z vedno večjim dometom ,saj se ribe že na daljavi obračajo .
Po dolgem obotavljanju sem se odločil za nakup lesene puške.Ampak kaj kupiti ,saj je na tržišu velika ponudba in prav vse so odlično izdelane.Sam sem vedel kaj hočem in nič nisem okleval ko mi je David dal na probo Achilles 90 lesenjačo z dvema gumama.
Kakšen domet in hitrost ,zopet korak naprej.V juniju sem lovil z njo en teden, nisem polovil velikih rib ampak velika razlika od prej. Res je puška dražja od ostalih, ampak gdo jo ima že ve v čem je poanta.
V kratkem bo naš Jure pripravil test in bomo še potem kakšno rekli .
les je zakon !
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a kuli dne Če jul 21, 2005 23:57

Meni je še vedno granda bolj všeč. Moti me tisti magnet na koncu. Kak deluje z inox puščicami? Najbolj me pa moti to da stane tolk ko granda. Drugače je pa puška OK
Uporabniški avatar
kuli
el Tonno
el Tonno

Kraj: Pragersko

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe jul 22, 2005 12:17

Ja Kuli tvoja Granda je bila pa zelo draga :roll: .

Drugač jaz se na puške ne spoznam najbolje samo mislim, da mi je jure nekaj rekel da ni čisto idealno zbalansirana.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Primož dne Pe jul 22, 2005 20:38

Na tržišču imaš veliko proizvajalcev lesenih pušk.Sam se moraš odločit kakšno puško si boš kupil ali pa kar sam naredil in kaj želiš od opreme na njej.
Katera je boljša temu vrjetno neb bomo nikoli prišli ,do konca.
Zelo pomebno pa je kako deluje servis ,če nastopi kakšna okvara , hočemo kakšno predelavo ali pa zamenjat kakšen del....
Italija ni tako blizu ,pa še jezik je ovira zato je problem z servisom
Z hrvaškimi servisi imam slabe iskušnje ne držijo se roka,pa še dragi so.To govorim iz lastnih večkratnih iskušenj.
Naši fantje pa so bili zelo korekti in so se držali dogovora. Še več pred rokom.
No to ni merilo ampak dosti pove kakšna je njihova vizija za naprej
Imel sem občutek ,da so jo naredili zase ne pa za prodajo.Gledal sem kako jo je prodajalec božal in bil ponosen nanjo ,ko mi jo je izročil.Zraven pa še nasveti za rokovanje in vzdrževanje.
To je to kar potegne in je na dolgi rok.Sedaj se pa sami odločajte za naprej.
.Dosti gdo bo rekel kako draga je lesenjača.Ja res je ni poceni .Moja naslednja bo sigurno lesenjača!
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po jul 25, 2005 21:18

Zdravo fantje.
Me zanima kako ste napravili test in ga z veseljem pričakujem.
Dokaj "dobro" poznam lesenjače, že kar nekaj časa. Znanca imatsa kar tri (ŽE 5 LET)od najbolj znaneg proizvajalca RIFFE http://www.speargun.com/
, sigurno enega najbolj izkušenh proizvajalce teh pušk na svetu. Vse ki sem jih videl do sedaj (hrvaške in slovenske) so le slabe kopije. Nobeden od vrhunskih slovenskih,svetovnih lovcev ne uporablja teh pušk, so namreč namenjene za točno določen način lova, ki pa se pri nas ne lovi, še ne lovi.
Z Rokom sva lansko leto primerjala riffe 90 in imerson 90, pa bomo primerjali teste.
Komaj pričakujem test. Tudi Kulijev.
Rad bi videl slike ulovov i izkušnje ki so jih lovi imeli s temi puškami.
Bom poskušal v razgovor vključiti še Roka, ki ima te puške že 5 let in jh res redno uporablja, lovi z njimi, mislim da največ in najdalje v Sloveniji.
Glede servisa pa: kg takšno opremo ki rabi servis.
Lep pozdrav.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a David dne Pe jul 29, 2005 08:23

Pozdravljeni

Sem eden izmed izdelovalcev lesenjač Achilles in me veseli, da ste H2O-jevci resno nastopili na področju "internetnega" izobraževanja ter s konceptom, ki ste ga zastavili - s testiranjem opreme za podvodni ribolov.
Naše puške bodo prav na vaši internetni strani prve v Sloveniji podrobneje opisane, ne le slikovno pač pa tudi konkretno v akciji - kljub temu da so imeli istočasno možnost testiranja na konkurenčnem forumu, pa zadeve niso resno vzeli..... :roll:

Glede naših pušk bi napisal, da so zares delane z veseljem, prvenstveno za nas same in ne zaradi želje po zaslužku. Cena je mogoče res relativno visoka, vendar je puška izdelana iz najkakovostnejših materialov, z veliko vloženega truda že na samem papirju pri zasnovi, prav tako pri izdelavi.

Glede določeni detajlov na puški - magnet ni "obvezna" oprema na puški, lahko se zamenja s klasičnim sistemom kljuka-najlon na glavi.

Puščice, ki so izdelane iz 100% inoxa magnet ne prime, čeprav se je izkazalo, da Demka, Esclapez Coralign... puščice magnet prime, vendar s polovično silo.

Glede same všečnosti puške je pa tako, kot pri dekletih, avtomobilih... Vsake oči imajo svojega malarja in prav je tako.

Med samimi proizvajalci lesenjač je razlika v uporabljenih materialih, načinu izdelave, obliki...
Naša lesenjača je izdelana tako, da ima ob minimalnem trzljaju najmanjši bočni upor - okretnost je bil zelo pomemben faktor pri zasnovi puške. Drugi imajo pač drugačno zasnovano puško - velika masa in prerez zmanjšata trzljaj na "nulo", puška pa postane "neokretna". Torej vsaka puška je izdelana za določenim namenom.

Glede "slabih" kopij RIFFE pušk pa je tako - kaj je danes original je težko povedati, ker se puške med seboj čedalje manj razlikujejo. Zagotovo pa nismo imeli za "osnovo" Riffe-jevega koncepta podvodne puške. RIFFE je v svetu zelo znn proizvajalec kvalitetnih pušk, predvsem tistih s sredinsko nameščenim ročajem. Tako kot je Andrej napisal, so te puške namenjene določeni tehniki lova, ki pa se pri nas ne lovi.

Vesel sem, da so nekateri lepo sprejeli naše puške, nam dali pohvale in nas motivirali vnaprej. Prav tako sprejemamo tudi kritike, tiste konkretne, v zvezi s puško - na osnovi le teh lahko puško še izboljšamo in jo tudi bomo - puške se bodo izpopolnjevale vsako leto če se bo izkazala kakšna rešitev boljša ali zaneslivejša.
Seveda pa letijo na nas tudi kakšne kritike, ki imajo značaj nevoščljivosti - češ, veliko pušk je na tržišču že preizkušenih, kaje se sloh silite... in podobno.

No pa dovolj zaenkrat, se opravičujem za "pre"dolg post . V kratkem bom napisal članek o lesenjačah za vašo stran, saj ste nekateri izrazili željo po tem - o prednostih, slabostih, pa še o čem drugem..

Lep pozdrav vsem lovcem in apneistom po srcu in duši,

David Perme :oops:
David
David
Nemo
Nemo

Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe jul 29, 2005 11:04

Pozdravljen David,

me veseli, da si se oglasil na našem forumu. Definitivno se trudimo, da na njega privabili čimveč obiskovalcev kot tudi na spletno stran. Tako, da članki so zmeraj dobrodošli. Mislim pa, da tudi Jure piše članek ravno o vaših puškah oz. ga je že napisal, potrebno ga je le še pretipkati in pripeti slike, tako da lahko pričakuješ da bo objavljen enkrat v naslednjem tednu.

Obišči nas še, tvoje mnenje je vedno dobrodošlo.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne Pe jul 29, 2005 14:24

Ja res sem članek že napisal med dopustom in ga nisem uspel natipkat :( , mislil sem ga danes pa sem se prijavil na forum :D in me je predolgo zadržal. Sedaj grem na trening, pol delat na vikend,....
Članek bom pretipkal jutri in naslednji teden bo na naši strani.
Na puško Acilles pa mam odlične spomine in se mi zdi super zadeva, več pa si boste lahko prebrali v že obljubljenem članku!!!!
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr avg 03, 2005 14:13

Evo članek je objavljen tule je pa že tudi nov topic na to temo: http://www.h2oteam.com/forum/viewtopic.php?t=19
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

totemsub

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe avg 12, 2005 10:04

naročil sem novo Totemsub Giuzzo, ko jo dobim in preizkusim, bom lahko kaj napisal o primerjavi z Immersion Concept Pro, ki sem jo uporabljal letos na dopustu.
Aleš N.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

Re: totemsub

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe avg 12, 2005 14:06

alesn je napisal:naročil sem novo Totemsub Giuzzo, ko jo dobim in preizkusim, bom lahko kaj napisal o primerjavi z Immersion Concept Pro, ki sem jo uporabljal letos na dopustu.
Aleš N.

Super.

Naj še omenim, da bomo našim najbolj zvestim in pridnim članom omogočili tudi, da se nam pridružijo na testu podvodnih pušk, kjer jih bodo lahko tudi sami sprobali.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Vrni se na oprema