Izdelava cirkularnih gum

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

Izdelava cirkularnih gum

OdgovorNapisal/-a alesn dne Pe sep 29, 2006 18:12

Na Submaniji so objavili odličen članek za izdelavo cirkularjev.
link: http://www.submania.hr/index.asp?ID=3&RE=3&T=180
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a peškator dne To okt 03, 2006 16:14

A je kdo že preiskusil ogivo iz Spectre imam občutek, da bi hitro počila glede na ostrino zareze na harpuni??

:roll:

lp
peškator
Uporabniški avatar
peškator
Paglavec
Paglavec

Kraj: sežana

OdgovorNapisal/-a zubatac dne To okt 03, 2006 16:21

spektra se zelo dobro obnese, ne vseka te po prstih, pa še enostavno se zamenja ko se zrabi.
Za zareze na ašti - si je pa treba cajt vzet in spolirat oz z finim šmirgl papirjem robove spolirat.Malo dela cca.20minut.Spektro menjam 1x letno, pa še to bolj zaradi varnosti kot potrebe :wink: :wink:
Uporabniški avatar
zubatac
Calvo
Calvo

Kraj: Ljubljana-Maribor

OdgovorNapisal/-a Tomo dne Sr okt 04, 2006 09:18

Spektro gonim celo sezono in ne menjam za navadno agivo(hitra menjava pa še vse prste mam cele),navadno agivo uporabljam samo pri ALU 83cm.
Ašte mal pobrusit se jih da za silo kar z zajlo od bicikla,če se pa mal potrudiš pa potrebuješ fino pilco in šmerglček :wink: .Zadeva je urejena za lep cajt.

Lp T.
Skydive,Freedive sam ,da nisi na tleh.
Uporabniški avatar
Tomo
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a peškator dne Sr okt 04, 2006 09:34

Kje nabavljate Spectro, slišal sem, da je kvaliteta odvisna od proizvajalca oz. barve?! :roll:

lp
peškator
Uporabniški avatar
peškator
Paglavec
Paglavec

Kraj: sežana

OdgovorNapisal/-a alesn dne Sr okt 04, 2006 09:47

jaz sem sedaj naročil pri totemsubu v italiji. bomo videli kako se bo obnesla. imam pa tudi kar nekaj kevlarja, ta je najbrž boljši.
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne Sr okt 04, 2006 21:28

Spectro imajo danes skoraj vsi, ki prodajajo kaj v zvezi s PL ali klasično ribičijo. Tudi v Hrvaški jo boš našel skoraj v vseh trgovinah z opremo za PL.
Cena za 50m spectre, ki je primerna za mulinel (debelina 1mm) je tam okrog 20-25 EUR, na metre je nekoliko dražja, tam od 0,5 do 2 EUR na meter, odvisno od debeline in količine, ... To so maloprodajne cene brez popustov, da ne bo pomote.
Za ogivo sem letos namesto tanke (1mm) uporabil debelo (2mm) spectro, saj uporabljam puščice s kljukicami, mislim, da bi šla ta debela tudi v zareze. Zamenjal sem jo enkrat, ko je bila malce načeta zunaja plast, čeprav verjetno ne bi počila prav kmalu, vendar ... Z obdelavo kljukic se nisem kaj preveč ukvarjal, malo s struno od kitare in je.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

Vrni se na oprema