Izbira puške

Puške, obleke, plavuti...

Moderator: alesn

Izbira puške

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne To jun 03, 2008 18:13

Zdravo!

Leto sem se odločil, da kupim novo puško! Zanima me, če slučajno kdo ve kaka je razlika med Omer cayman HF in cayman HF2 ?
V reviji More sem zasledil tudi novo Maresovo zadevo Phantom carbon. Ima kdo slučajno kake izkušnje oz. mnenje o puški, ker se
mi zdi cenovno ugodna za karbonsko puško(cca 140 eur)?
S PL se ukvarjam tri leta,14dni letno,več čas in finance ne dopuščajo(srednješolec oz letos študent) :roll: tak, da nimam ravno veliko izkušenj
z različnimi puškami, zato bi prosil, če ima kdo še kak predlog kakšna puška bi bila primerna.
V dilemi sem tudi glede dolžine.
Do sedaj sem uporabljal Omerjevo dolžine 75. Večina lovim ob obali in nekje tam do 10-15m.

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

...aja, vaš forum je zakon! Edini forum katerega redno sledim. :)
:)
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

Kraj: maribor

Re: Izbira puške

OdgovorNapisal/-a cink dne To jun 03, 2008 19:37

1) cajman HF : HF2 v obliki poblej si slike na http://www.omersub.com

2) Mares Phantom je po moje kar v redu zadeva, ne verjamem pa, da ima kdo (razen tisti, ki jo testirajo za proizvajalca) kaj izkušenj z njo (pri nas še ni naprodaj, pa mislim, da tudi ne v CRO recimo...). Je pa v njej bolj malo Carbona....

3) 90 ali 100 cm je najbolj allround zadeva z Jadran

Pa preberi si malo poste, ki smo jih tako vneto pisali matticu.

Lp, cink
lp, cink
cink
Nemo
Nemo

Kraj: Vir

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne To jun 03, 2008 22:21

Sem pogledal slike in ugotovil, da imata Omer CaymanHF in HF2 različni glavi in da pri HF2 gre cev na dveh različnih delih v elipso.
Torej ni bistvene razlike oz. ne morem mimo vzgat ce vzamen Omer HF2? Ali pač? Pa je cev od Cayman HF in HF2, ki je aluminjasta
veliko slabsa od karbonskih cevi? :?

Pri Maresu Phantom carbon je bol malo karbona....? Kaj bi naj to pomenlo, da je več plastike in s tem kvaliteta slabsa,
krajsa življenska doba ali se cev zvija....? :oops:

Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a cink dne To jun 03, 2008 22:39

Gre za poliamid ojačan s karbonom: http://www.spz.si/trgovina/dokumenti%5C ... t_2091.pdf, lahko si prebereš tudi: http://www.apnea2000-ar.si/phpBB2/viewtopic.php?t=2616

Pa še enkrat: kolikor sem sam prebral in slišal od ljudi, ki so jo držali v roki gre za čisto solidno zadevo (ko boš več lovil si boš moral dokupiti tudi mulinel, mislim, da v osnovi ni zraven...), ni pa to karbonka ala bleu ali trygons...(ki so 3-4 krat dražje...)

Omer HF, HF2: Glede zvijanja Omer trdi celo, da je HF trdnejša kot karbon... ampak to je po moje pač reklama. Razlika je tudi, da ima HF2 zraven tanjšo ašto, da je brez mulinela (zato je tudi nekaj ceneje...), ne vem ali še kaj, vprašaj prodajalce (v Aquasu v LJ so čisto prijazni). Nekateri Caymana hvalijo, nekateri pa mu zamerijo kar nekaj stvari (če te bolj zanima si malo poguglaj po forumih v CRO recimo...Sam ti ne morem nič reči, ker z njim nisem lovil...
lp, cink
cink
Nemo
Nemo

Kraj: Vir

OdgovorNapisal/-a yyrokyy dne Sr jun 04, 2008 17:52

OK! Najlepša hvala, da si si vzel čas in mi nakratko vse opisal!
Mislim, da mi bo v veliko korist.
Uporabniški avatar
yyrokyy
Paglavec
Paglavec

Vrni se na oprema