Napisal/-a alesn dne So apr 19, 2008 10:28
90 % nas uporablja Suunto D3, ta je okoli 240 - 250 eur, dokler se ga še da kupit. kaj je mislil Suunto z D4 in novo ceno 420 eur pa res ne vem. za manj kot 240 žal ni spodobnega računalnika za PL. nekateri so experimentirali tudi s Swatch Fun Scuba, ta pa je precej cenejša, vendar žal zelo hitro v okvari in nefunkcionalna. mojemu bratu je kmalu nehala delati. zraven Suunto priporočilo velja še za Cressy Edy, Mares Nemo Apneist, pa morda še kaj podobnega.
verjetno boš v naslednjem postu vprašal ali res potrebujem računalnik? mnenja o nujnosti bodo različna, vsi pa se bomo strinjali pri ugotovitvi, da poveča varnost. vendar je to po svoje relativno, če pričenjaš z lovom ob obali, z zalezovanjem, se mi ne zdi tako neobhoden. za lov na čakanje pa je že bolj pomembno, da lahko nastaviš časovni alarm, pa morda še alarm za globino. hkrati ti kaže "surface time", ki mora biti vsaj 2 krat daljši od potopa in jaz ga še najbolj uporabljam prav zaradi tega podatka. skratka - prvo sezono boš zmogel tudi brez - kasneje pa si ga le omisli.
PS za tiste, ki niso lovci, pač pa (nekoliko resnješi) potapljači na vdih pa se mi zdi računalnik praktično nuja, ker so dosežki teh potapljačev še toliko bolj podvrženi resni analizi performansov (trajanje potopa, dosežene globina, čas potopa, čas dviga itd...).