Poročilo in grožnja policije in inšpektorjev na hrvaški

Kje lahko lovim? Kaj je prepovedano?...

Moderator: alesn

Poročilo in grožnja policije in inšpektorjev na hrvaški

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Če jun 01, 2006 10:38

V Slobodni dalmaciji je objavljen članek:
http://www.slobodnadalmacija.com/20060531/zadar01.asp

Zanimivo, šele sedaj so ugotovili, da se nedovoljeni ulovi prodajajo tudi na tržnici in v gostilnah. Praktično pred očmi išpektorjev in drugih organov ... .

Očitno inšpektorji ne da nimajo čolnov, tudi čevlje imajo bolj slabe.

Upam, da spet ne bodo lovili samo tujce in bodo najprej počistili pred svojim pragom. Sicer pa bi tudi mi Slovenci lahko kaj takšnega naredili in si ne zatiskali oči.

Upam, da ni to samo dim brez ognja.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a Melacher dne Po jun 05, 2006 22:07

Gospod Andrej najprej bi bilo fino počistiti pred svojim pragom in vsaj ne objavljati slik podmerskih gofov:
http://www.h2oteam.com/index.php?menu_item=rlokacije

Da ne pride potem do povratnih nizkih udarcev: http://groups.google.com/group/hr.rec.r ... e07a4f18d9
Uporabniški avatar
Melacher
el Tonno
el Tonno

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jun 05, 2006 22:38

To so pa res nizki udarci. Dejstvo pa je, tisti ki najbolj pljuvajo po Janezih, so se prepoznali v Andrejevem kritičnem članku in so vidno prizadeti. So pač ubrali taktiko, napad je najboljša obramba!!!

Res je treba priznat, da je v članku o lokacijah slika podmerskega gofa in se "Vatreni" opravičeno bunijo. Način kako nizko se spustijo so izbrali sami in za mene je tak nivo prenizek, da bi se z njim obremenjeval. Škoda samo da meče slabo luč na Slovence.

Med vsemi nami se vedno najdejo posamezniki, ki streljajo podmerske ribe, tiste v lovostaju ali pa lovijo zaščitene rake, prstace,..... Tega se ne bo dalo nikoli izognit, naj pa bo tisti, ki to dela vsaj toliko pameten in naj ne kaže slik na internetu.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po jun 05, 2006 22:53

Če je kakšna slika resnično neprimerna jo bom takoj odstranil. Na tem forumu in spletni strani se definitivno NE PODPIRA KRIVOLOVA!

Samo naj mi nekdo pove katera to je, ker jaz namreč nisem lovec.

Če je zaradi te slike kdorkoli užaljen se mu kot urednik strani opravičujem.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne Po jun 05, 2006 23:23

Pohvalit moram Damirja, ki je na hrvaškem forumu napisal nekaj res dobrih izjav. Posebej všeč mi je tale.

Damir je napisal:ima jedna priča, ide otprilike ovako....

"dolaze loše vijesti....što ćemo....??????"
"ajmo obračunati sa donosiocem loših vijesti ! ".
"pa da, dobra ideja" , "ne samo da ih neće onda više donositi nego
loših vijesti neće niti biti..."
"pa to je pravo rješenje, kako se ja toga nisam sjetio "

tzv. "kill the messenger" pristup donosi rezultate provjereno.....

pozdrav
DD
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Melacher dne To jun 06, 2006 07:11

Na tej grupi hr.rec.ronjenje so ostali itak sami naci Jozoti edino Damir jih še včasih malce :argue:
Sicer pa tisti, ki spremljate grupo veste na kakšnem nivoju so imeli razprtije ned celinci in dalmatinci, so se skoraj polali.
Torej kaj lahko pričakuješ, od njih če jim Janezi upravičeno stopimo na rep.

Najmanj tole_ :realmad:
Uporabniški avatar
Melacher
el Tonno
el Tonno

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alesn dne To jun 06, 2006 08:15

ni mi jasno, o katerem gofu govorijo???
edini gof, ki sem ga videl, je lep Creeperjev 5 kg.
me lahko kdo usmeri na problematično fotko?

zraven tega ta hrvaška grupa žal podpira pogoste nacionalistične izpade nekaterih posameznikov in je ne gre navajati kot referenco.

lp
aleš
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

OdgovorNapisal/-a SanSan dne To jun 06, 2006 09:13

Sliko sem včeraj zamenjal ker je bil Lovrotov gof resnično 10cm premajhen in kot sem že omenil krivolova na forumu in spletnih straneh pri nas ne podpiramo.

Pa to sedaj nima veze s kakšnim tujim forumom. Od tam je samo prišlo opozorilo. Če se pa oni spuščajo nizko je pa to njihov problem.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne To jun 06, 2006 14:22

Glede debate, ki teče na hrvaškem forumu me vesi ena stvar. Vsi ki zagovarjajo Hrvate in pljuvajo po Slovencih in Italijanih, govorijo vse brez argumentov, brez dejstev, samo najnižja oblika debate. Tisti, ki pa trdijo, da je problem med Hrvati in da morajo najprej pomest pred svojim pragom pa dosti bolj domiselni in pišejo z argumenti.

Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a peterv6i dne Sr jun 07, 2006 08:46

hr rec ronjenje je čisto out forum.. že po samih debatah lahko razbereš, da se je bolje premakniti na submanijo kjer so normalni ljudje..

Vedno ko kaj napišeš na hr.rec.ronjenje so "nacionalistični" izpadi... vedno..
Uporabniški avatar
peterv6i
Calvo
Calvo

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a mrandrej dne Sr jun 07, 2006 08:50

Najprej ena zgodbica za uvod.
V kampu kamor hodimo na dopust je en naš sonarodnjak Slovenec, ki tudi lovi ribe že dolga leta. Vedno je imel najdaljše puške, na obroču pa je nosil daleč najmanjše ribe, pravzaprav ribice. Iz tega razloga sem mu sam pri sebi nadel nadimek "snajper", ker mi ni jasno kako s tako veliko puško lahko streljaš tako male ribe. Tip dejasnko strelja ribice in to take, da jih za kilo rabi vsaj 20. In potem svoje ulove ponosno razkazuje ... jih peče na gradeli (ostanejo samo koža in kosti) in mu nekako ne potegne, kljub temu da vidi kaj ujamemo drugi.
V želji za večjimi ulovi se je zadnja leta baje celo podal na kriva pota (o tem nimam dokazov, me niti ne zanima, vendar so nekateri indici ki kažejo v to smer), saj prazni vrše domačinov (ki so z njim želeli obračunat - temu sem bil priča) in se potaplja z bombami ponoči. Kljub vsem tem naporom so njegove največje ribe, ki jih peče tiste porcijske orade in brancini iz ribarnice.

In verjamem, da je večina turističnih krivolovcev taka kot oseba iz te zgodbe. Dejansko neke škode človek ne povzroča, ker lumbraki, pirke, salpe, špari, ... ki jih ujame, tega je ko listja, edini problem je, da so tudi te male ribe prestrašene in potem je težko lovit na terenih, ki jih obdeluje. S tem ne mislim opravičevat t.i. "turističnih" krivolovcev, ker sem tudi jaz menenja, da bi bilo primerno, da jih kaznujejo in da se napravi red.

Kaj si pa Hrvati, ki pisarjio po hr.rec.ronjenje mislijo o Slovencih in njihovem podvodnem ribolovu, mi je pa resnično čisto vseeno. Dokler bom lahko kupil karto in bo kaj rib, bom lovil v Hrvaškem, drugače bom šel drugam. Glede na njihov odnos do morja bo verjetno prej rib zmanjkalo.

LP, Andrej
mrandrej
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

Vrni se na pravilniki