Napisal/-a AndrejF. dne Če okt 27, 2005 09:14
V Šibeniškem arhipelagu je dovoljeno loviti vse razen Kornatov, to pa je vse kar je severneje od Samograda (Bačvica in plitvina Lombarda sta vprašljivi po eni karti ja po drugi ne), na odprto so prepovedani vsi otoki in plitvine proti obali pa je meja priobalna stran otoka Kornat (če je dovoljena priobalna obala Kornata je spet vprašljivo, slišal sem tako in tako). Na severu se NP Kornati nadaljuje, meji v Park prirode Telaščica (Zadarski arhipelag), ki obsega spet na zunanjo stran Dolgega otoka vso obalo in plitvine do (nekje sredine stene, celo malo višje, cca.2 milje severno od najvišjega dela stene kjer je karavla, to je precej višje kot je Sali - tako kot je Jure napisal na rtu, na steni je oznaka, narisan znak Parka prirode). Na priobalni strani Dolgekga otoka pa Park prirode meji na obalo Dolgega otoka do kakšne 2 milje pred Salijem (mislim, da je tudi znak,v zalivu je hiška malo za njo proti Saliju).
Ostalo je vse dovoljeno, vsaj tako sem seznanjen jaz.
Je pa res, da so te meje tako tako. Še policija in domačine ne vedo kje so ali pa se pravijo glupe. Torej če zaideš malo notri se lahko izgovarjaš na njih in ti bodo upoštevali ali ne.
Za tiste otočke, plitvine na jugu Kornatov imam jaz s sabo karto NP Kornati, v kateri jih ni.
Andrej