nakup dovolilnice na hvaru

Kje lahko lovim? Kaj je prepovedano?...

Moderator: alesn

nakup dovolilnice na hvaru

OdgovorNapisal/-a lopatca dne To jul 10, 2007 20:43

Živjo!
Znima me če se da včlanit v hrvaško zvezo, društvo in kupiti dovolilnico na otoku hvar? Če se ne da, ali se da to kje na poti dol iz nove gorice do drvenika?
hvala, Lp
tomaž
lopatca
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a polda180 dne To jul 10, 2007 20:51

Pozdravljen!

Sam grem tud na Hvar ( Basina) od 21-julij do 2 aug. Karte nameravam kupit v Splitu na dan ko pridem ( dobil info da je ziher). Bom pa prej poklical da bo res ziher.

LP
še 10 dni
Lepo je pod vodo, še lepše če kaj velkega uloviš....
polda180
Nemo
Nemo

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a lopatca dne To jul 10, 2007 21:02

Ali se da dol tudi včlanit v hrvaško zvezo in kakšno ribiško društvo? Jaz toh papirjev nimam in brez teh papirjev ne morem kupiti karte.
lopatca
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a polda180 dne To jul 10, 2007 21:08

Ne rabiš nobenega članstva!!! Samo pasoš ali osebno pa greš ponavadi v lučko kapitanijo in tam kupiš pač za kolko dni rabiš. V kteri kraj in kdaj greš.
polda180
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a lopatca dne To jul 10, 2007 21:24

meni je prijatu reku da za nakup dovolilnice rabim dva papirja: da sm včlanjen v zvezo in neko društvo na hrvaškem? ne vem? to prvič kupujem. grem v četrtek v camp lili to je blizu svete nedelje točno jagodna. a se da to tudi kje na otoku kupit?
lopatca
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a alesn dne To jul 10, 2007 21:33

polda180 je napisal:Ne rabiš nobenega članstva!!! Samo pasoš ali osebno pa greš ponavadi v lučko kapitanijo in tam kupiš pač za kolko dni rabiš. V kteri kraj in kdaj greš.

Polda, čiste neresnice širiš!

Lučke kapetanije že 2 leti ne prodajajo športnih dovolilnic.
Včlanjem moraš biti v nacionalno zvezi za športni ribolov na morju, slovensko ali hrvaško. Sicer pa je vse napisano na forumu, le poiskat in prebrat je treba.

Pa veliko sreče pri iskanju prodajaln!
Uporabniški avatar
alesn
el Presidente
el Presidente

Re: nakup dovolilnice na hvaru

OdgovorNapisal/-a Kotzi dne Sr jul 11, 2007 07:12

lopatca je napisal:Živjo!
Znima me če se da včlanit v hrvaško zvezo, društvo in kupiti dovolilnico na otoku hvar? Če se ne da, ali se da to kje na poti dol iz nove gorice do drvenika?
hvala, Lp
tomaž

Potrebujes clanstvo v klubu in njihovi zvezi, da lahko kupujes dovolilnice za PL...

Sem ze slisal nekatere, da so imeli tezave pri iskanju dovolilnic in clanskih...

Vse lahko uredis v Ljubljani (clanstvo v drustvu in v zvezi, ter dovolilnice) v Crnucah...

Ce te pelje pot mimo Umaga pa lahko uredis tudi tam...na "ribiskem" pomolu...delajo nekje od 6:00 pa tja do 23:00 (vcasih tudi kasneje)...osebno nisem imel tam nikoli tezav...kart tam nikoli ni zmanjkalo in kar je se tudi pomembno - nikoli se mi se ni zgodilo, da ne bi tam bilo nikogar...

Vclanitev v drustvo in zvezo (v Umagu) te bo stalo 100 kunicev...
Kotzi
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Primož dne Sr jul 11, 2007 13:20

Lansko leto sem bil en dan v Sveti Nedelji , na obisku pri domačinih žal brez opreme(družinski izlet)
Veličastni južni Hvar , kjer maestral dela meter in pol valove.
Tja se še zagotovo vrnem .
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

To nebo držalo!

OdgovorNapisal/-a polda180 dne Sr jul 11, 2007 21:01

Lahko vam pokažem dovolilnice ki sem jih kupil letos in prejšnja leta v Puli. nikoli nisem rabo nobenih članstev le Pasoš!!!
To o članstvu prvič slišim.
polda180
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a polda180 dne Sr jul 11, 2007 21:04

In kaj se zgodi če prideš do karte na način kot sem do zdaj jaz in da me dobi policija???
polda180
Nemo
Nemo

...

OdgovorNapisal/-a pbds dne Če jul 12, 2007 13:24

TI KARTA NAČELOMA NE VELJA. Ker je članska predpogoj za nakup ribolovne dovolilnice. Če bi si prebral malo hrvaški pravilnik, takšnih bedarij nebi javno pisal na forumu. Policija ima vso pravico zahtevati od tebe karto in karto saveza, če jo hoče. Če je nimaš, je enako kot da bi imel njihovo letno, ki vemo kako je z njimi. Jaz bi o tem raje molčal kot da bi se na široko razpisoval na forumu kot ti. Še samo čakam da boš rekel, da loviš z zelenimi dovolilnicami! Toliko o tem, in kot je že Aleš omenil, širjenju NEresnic.

:D LP :D
Uporabniški avatar
pbds
Calvo
Calvo

Re: ...

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jul 12, 2007 14:15

pbds je napisal:TI KARTA NAČELOMA NE VELJA. Ker je članska predpogoj za nakup ribolovne dovolilnice. Če bi si prebral malo hrvaški pravilnik, takšnih bedarij nebi javno pisal na forumu. Policija ima vso pravico zahtevati od tebe karto in karto saveza, če jo hoče. Če je nimaš, je enako kot da bi imel njihovo letno, ki vemo kako je z njimi. Jaz bi o tem raje molčal kot da bi se na široko razpisoval na forumu kot ti. Še samo čakam da boš rekel, da loviš z zelenimi dovolilnicami! Toliko o tem, in kot je že Aleš omenil, širjenju NEresnic.

Alo!! Mirno kri.

Človek ne ve in ne pozna točnih pravilnikov in zato tukaj sprašuje, da bo naslednjič naredil prav. Ti ga pa tukaj nekaj napadaš. Raje mu pomagaj da bo vedel kako je prav.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

...

OdgovorNapisal/-a pbds dne Če jul 12, 2007 14:17

Samo povedal sem! Ne gre za noben napad, mu je že Aleš razložil, pa še vedno nekateri z glavo skozi zid. Sicer pa . . . mi je vseeno, kakor hočejo, pa naj delajo. :wink:

Uporabniški avatar
pbds
Calvo
Calvo

OdgovorNapisal/-a polda180 dne Če jul 12, 2007 20:37

Ti vseved PBS verjetno ti je od znanja že marsikaj pregorelo( to ni prvič)!!!
Če bi v teh letih bilo kje god napisano o tej zadevi glede članstva bi verjetno znal prebrat in tud vedel zakaj gre ( pa ne na H2O za to stran sem zvedel šele letos). Vem pa da je 90% PL seveda rekreacijskih-turističnih ki tako kot jaz za to zadevo še slišali niso in če me tu gor nebi opomnili bi še naprej mislil da je isto. Hudo pa je to da kupiš v trgovini ( Eunice-Pula) vsako leto karto kot vidim takšno ki ti sploh ne velja.
Glede prebiranja foruma pa sem naredil zadnje tedne že doktorat in res pa je hudo da še te strani o pravilnikih nisem obdelal, samo verjemte da nisem edini, ker je res dost zelo zanimivih reči in za ostale ni čassa.

Lep pozdrav

Pa hvala tistim ki so na lep način probali obrazložit napake
polda180
Nemo
Nemo

Re: nakup dovolilnice na hvaru

OdgovorNapisal/-a pbds dne Pe jul 13, 2007 21:04

Me veseli da si ugotovil, da si v "zmoti" in da so bile moje slutnje upravičene o tem kako in s čim loviš! Po cca 14letih podvodnega ribolova se marsikaj naučiš in verjemi mi, tudi nam ni bilo lahko, to ti lahko povedo "lovci" z daljšim stažem.
Če bi jaz bil vseved . . . hm, no comment. Glede mojega znanja in pregorevanja, je pa takole, jaz se o tistem kar me zanima pozanimam do potankosti, da me nato nebeden ne j..., ter da ne kvasim bučk ali spravljam nevedoč ostale v "skušnjavo" oz. prekrške in da imam črno na belem kako in kaj in lahko stojim za svojimi dejanji in besedami za razliko od nekaterih.
No pa upam, da sedaj kupiš-uješ pravo karto in veseli me da si imel do zdaj takšno srečo da nisi naletel na organe oblasti da bi te pohopsali in zaračunali dokaj astronomske zneske.

Če te še pa kaj zanima okoli kart, pravil . . . ali pa podvodnega ribolova - nasplošno, pa veš kje me najdeš. Oziroma tudi ostali vedo, celo več kot jaz.

Pa prijeten ribolov.

Uporabniški avatar
pbds
Calvo
Calvo

Vrni se na pravilniki