Jesenski tečaj potapljanja na vdih - začetek 3.10.2005

Kdaj? Kje? Za koga?..

Moderator: Daić

Jesenski tečaj potapljanja na vdih - začetek 3.10.2005

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če sep 15, 2005 23:31

In končno je tukaj!! Datum, ki ste ga nekateri že kar nekaj časa pričakovali.

Se opravičujem za zamudo ampak bilo je potrebno urediti še milijon stvari. Kot boste opazili so tečaji nekoliko predelani, prenovljeni in sedaj potekajo v celoti preko našega društva PDM.

Več o tečajih si preberite na tej strani http://www.h2oteam.com/index.php?menu_i ... nu_level=3, kjer boste našli tudi navodila kako se prijavit.

Tečaje bova vodila Daić in jaz zato se za dodatne informacije obrnite kar na naju.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe sep 16, 2005 11:53

Pravkar sem odkril napako v delovanju sistema za prijavo preko spleta. Napaka je sedaj odpravljena vendar naprošam vse, ki ste se morebiti že prijavili in od mene osebno niste dobili odgovora, da prijavo ponovite.

Za napako se iskreno opravičujem.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a kuli dne So okt 01, 2005 19:34

Zdravo

Sem testiral zelo dobro. Me zanima a lahko povečaš gumb oddaj

KULI
Uporabniški avatar
kuli
el Tonno
el Tonno

Kraj: Pragersko

OdgovorNapisal/-a SanSan dne So okt 01, 2005 22:10

Ja zdaj dela, prej pa je nekaj zajebavalo. Sta se 2 forma pojavljala na eni strani pa se je pol zgodilo, da so vsi dobili potrdilo ko da je blo poslano, jaz pa nisem dobil nič. Pa nobenega errorja nikjer. Katastrofa. Najslabša možna varjanta pač.

Zakaj bi pa ti mel večji gumb prijavi. Zdaj so vsi gumbki lepo isti na celi strani.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Gumbek

OdgovorNapisal/-a kuli dne Ne okt 02, 2005 11:46

Zdravo

Se mi je pač zdel malo premali nič drugega!

kuli
Uporabniški avatar
kuli
el Tonno
el Tonno

Kraj: Pragersko

OdgovorNapisal/-a aleksander dne Sr okt 05, 2005 21:34

HALO :D
LEP POZDRAV VSEM SKUPAJ NAJBOLJ PA JURETU IN SANDIJU

LEPO DA STA ORGANIZIRALA TEČAJ , Z DANAŠNIM PREDAVANJEM SEM ZELO ZADOVOLJEN , SAM NE VEM ČE SEM SI VSE ZAPOMNO GLEDE DIHALNIH VAJ , MAL BOM MOGO POTRENIRAT TOLK DA MI PRIDE V RUTINO POL PA BO , MISLIM DA JE ZA EN DAN BLO KR NEKI INFORMACIJ , ONA TEHNIKA SPROŠČANJA PA JE BLA TUD ZELO DOBRA .NO SE VIDMO NA NASLEDNJEM PREDAVANJU.
Uporabniški avatar
aleksander
el Tonno
el Tonno

Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr okt 05, 2005 22:07

Zdravo Aleksander!

Lepo pozdravljen na forumu! :D

Me veseli, da si zadovoljen s predavanji, doma pa pridno potreniraj. :!:

Če si česa nisi zapomnil kar vprašaj ali preko foruam ali pa v petek.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr okt 05, 2005 22:28

Zdravo Sandi

Lepo je dobit tudi malo feedbacka in tudi jaz sem zelo vesel, da ti je bilo predavanje danes všeč. Kot je Jure rekel če te še kaj zanima ali pa če si kaj nisi zapomnil kar vprašaj.

Tudi če imaš kak temo o kateri bi rad zvedel kaj več lahko kaj predlagaš pa bova probala malo priredit z Juretom. Sicer pa taprave stvari še pridejo v bazenu in na morju.

Upam da se bo oglasil tudi še kdo od ostalih tečajnikov.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr okt 12, 2005 07:55

Naš tečaj se počasi preveša v drug del, ko bomo šli v bazen. Tega se tečajniki verjetno še najbolj veselijo :). Danes imamo še zadnji teoretični del jutri pa že plavamo.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a aleksander dne Sr okt 12, 2005 15:45

ja ja komi čakam , da se začne del v bazenu :lol:

teoretični del je bil kr obsežen in zanimiv (glede na to da je teorija)zdej je pa treba naučeno sprobat v vodi

zanimivo se mi zdi da je po opravljenem praktičnem delu organiziran tudi teden podvodnega ribolova na isti lokaciji, tak se bo dal sprobat vse v kompletu :wink: (še odvisno od financ)drugače me pa vleče , pa bi mi blo žal spustit ko sem že enkrat dol

zanima me kolk bom kej napredoval , v kar ne dvomim

l.p. Sandi
p.s. se vidimo čez dobro uro
Uporabniški avatar
aleksander
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr okt 12, 2005 22:30

Tako pa je teoretični del pri koncu. Upam, da ste si kaj tudi zapomnili, predvsem tiste najpomembnejše stvari. Jutri se bo pa že marsikaj videlo po prvem dnevu v bazenu.

Kako se vam je zdelo današnje srečanje in film, kdor ga je pač gledal?
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a aleksander dne To okt 25, 2005 22:13

film je bil zelo vredu maš mal režiserskih sposobnosti :lol:
Uporabniški avatar
aleksander
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a SanSan dne To okt 25, 2005 23:12

Hvala hvala :)

Drugače pa se naš tečaj počasi bliža koncu. Končali smo s teoretičnim delom in praktičnim delom v bazenu. Tako ostane za vikend le še globinski del v morju.

Moje osebno mnenje je, da so lahko vsi tečajniki zadovoljni z doseženimi rezultati. Vsi so presegli svoje najboljše rezultate in nekateri dosegli že prav zavidanja vredne dolžine in čase. Upam, da se bo kdo javil tudi na forumu in povedal malo kako je bilo in kako je zadovoljen. Zaželjeni so vsakršni komentarji, ki nam bodo pomagali naslednje tečaje še izboljšat.

Le pogumno :).

Pa še enkrat v opozorilo: prosim, ne delajte apneje sami. Imejte ob sebi vedno partnerja, ki ve kaj narediti v primeru kakšne nezgode.

dive safe :)
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a aleksander dne Sr okt 26, 2005 16:38

halo :lol: z tečajem sem zelo zadovoljen

Skoz sem razmišlal če se prijavim na tečaj , kar mam kr pester urnik poleg službe ki kr dosti zahteva od mene , družina in poln kup ostalih obveznosti in še relacija Maribor -Celje.

Na koncu sem se odločil zadnji hip za tečaj.Letos je tretje leto ko sem se dopustniško ukvarjal z ribolovom, vsako leto sem si dokupil neki opreme,tak da zdej praktično sem mel vso poremo razen pravih plavutk .
Glede na to da sem kr neki investiro v opremo in moji rezultai v ribolovu
so bili klaverni , ko sem šel na ribolov pa sem prišo brez ribe , ker dojenčkov nisem hoto strelat , kar je pa blo večjega pa sem z pogledom ujel sam rep ki se je odmakno na globino.
Zdej ko razmišljam sem mel izreden problem z umirjanjem in nadihavanjem, tak da je bla moja apneja v k... , pa tudi hiperventiliro sem , kar sem na tečajau ugotovil da ni najbolj pametno, skratka na tečaju sem se dosti naučil.

kar se tiče rezultatov pred treningom in po so se mi izboljšali lahko rečem za 100%kar je veliko več od pričakovanja.
Pred tečajem sem se pogovarjo z nekom ki je tečaj opravljal drugje pa je rekel da pri njemu se je samo povečala varnost ne pa dolžina apneje, ne da zdej pluvam po nekom ,ampak moja pričakovanja od treninga so bila dosti manjša - SKRATKA Z TEČAJEM SEM ZELO ZADOVOLJEN IN IZREDO DOBER OBČUTEK JE KO PRESEŽEŠ MEJO ZA KATERO MISLIŠ DA SI SPOSOBEN in to NA VAREN NAČIN.

aja drugače sem kadilec in nisem v najboljši kondicijski formi , če bi prvo izpustl in drugo mal obdelal , pa se oglasil na kak trening dosegel še mal boljše rezultate .

no mal sem se razpisal mal se mi čudn zdi da se ne oglasi nobeden od drugih so-tečajnikov , kolk smo se menli določeni prebirajo poste na forumu pa nobeden nič ne napiše ko da jih ni 8)

tak ko pišem na forumu dobim občutek ko da hočem iztopat , ni to
sam mislim da si Jure in Sandi zaslužita mal pohvale in mnenja o tečaju
ki sta ga zelo dobro organizirala

- Zdej pa še zadni preizkus GLOBINA , šel bom tako globoko kot še nisem bil :lol:

neki še morem dodat:

Pa še enkrat v opozorilo: prosim, ne delajte apneje sami. Imejte ob sebi vedno partnerja, ki ve kaj narediti v primeru kakšne nezgode.

dive safe
Uporabniški avatar
aleksander
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a aleksander dne Sr okt 26, 2005 16:52

neki še :

Cilji: znanje o anatomiji in fiziki ter nevarnostih, pravilni potop ter plavanje s plavutmi, izenačevanje pritiska, doseganje rezultatov v statiki (min 1min 30sec), dinamiki (40m) ter globini (-10m), usposobljenost za varno potapljanje in pomoč pri reševanju ponesrečencev

to sta napisala za cilj tečaja.
naši rezultati so kr dost bolji od tega razen globine ki je še nismo izvajali
zdej nevem al smo mi tak dobri :lol: al sta nas vidva znala tolk strenirat :lol:
Zadnjič spremenil aleksander, dne Po nov 07, 2005 09:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
aleksander
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr okt 26, 2005 16:58

Aleksandre hvala za pohvale, ki jih je vedno lepo slišati in mi pomenijo nagrado za vložen trud.

Zaželjeno so tudi negativne kritike, kajti na njih spoznaš kje si storil napake in se lahko naslednjič bolj potrudiš in stvar izboljšaš. Tako da pišite tudi kaj v tečaju ni izpadlo najboljše ali pa če ste napredovali manj kot ste si mislili,....!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr okt 26, 2005 19:58

Hvala za pohvale Sandi

Res jih je lepo slišat kot je rekel Jure, pomenijo dodatno nagrado za vloženo delo. Ima pa čisto prav, da si želima slišati tudi kritike. Tečaje organizirama predvsem zato ker rada delava s potapljači in bi rada naprej predala znanje, ki sva si ga pridobila ter ne primarno iz finančnega razloga. Zato nama je vedno želja po izboljšavah. Kaj si želite, kaj ni bilo vredu, kaj bi lahko bilo boljše? Povejte malo. Res škoda da se je do sedaj oglasil samo Sandi.

Glede ciljev tečaja pa mislim, da so zastavljeni kar OK. Menim da so to že kar solidni rezultati, je pa vse odvisno od posameznika kot si videl. Običajno se ti rezultati presežejo ni pa nujno.

Glede ribolova pa mislim, da ti sama apneja tudi nebo ful pomagala. Verjetno bo treba čim večkrat v vodo, študirati obnašanje rib in enostavno poskušati stvari. Pa pridno beri našo stran in forum, saj se vedno najde kaka dobra informacija.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a miros dne So nov 05, 2005 17:04

Pozdravljena ekipa!

Res se ni oglasil še noben drug od tečajnikov kot Aleksander, zato se sedaj malo oglašam še jaz. Res menim, da smo vsi napredovali. Jaz sem prej v apneji zaradi nepravilnega vdihovanja imel maksimum samo 1 min 30 sekund. Sedaj sem na prvem poskusu maksimuma naredil 3 minute 20 sekund. Mislim, da še nisem bil na limitu, ker me je bilo po preteku 3 min že malo strah, če sem sploh normalen!
Drugače je bil tečaj pa res O.K. Verjetno bi rabili samo več vaje v vodi. Mogoče pa le ena mala kritika na oba inštruktorja: včasih se Vama je zgodilo, da je en povedal neko dejstvo, nakar je drug takoj vskočil: "to pa ni res!". Nato je zadevo pokomentiral čisto po svoje. Velja za oba. Mislim, da bi čeprav je bilo napačno, morala oba zadevo skupaj pokomentirati in dati pravo informacijo. Jasno je pa seveda, da je v tem športu še marsikaj neraziskanega oziroma povsem novega, kot sta povedala oba inštruktorja. Brez zamere, gre za malo kritiko, ki je samo dobronamerna. Danes sem na forumu zasledil, da obstajajo še neki filmi, predvsem v zvezi z ribolovom. Na kakšen način se lahko pride do njih? Proti plačilu seveda. Mislim, da bo tudi Aleksander zainteresiran za to. Vprašanje: kje bi lahko dobil kako literaturo o puškah, puščicah (pravilen privez puščice ipd.)? Naslednji vikend grem na prvi lov s puško pa bodo nekatere malenkosti še dobrodošle. Do sedaj sem bil "namišljeni Lovec"! Iskal in lovil sem samo školjke, rake, sipe in hobotnice. Mislim, da kar uspešno, saj sem večkrat privlekel na plan školjke, za katere so še čudili še domačini, ali pa take, po katere hodijo zelo redki gostinci sami.
PRIPOROČAM tudi za že večletne ribiče knjigo Nevena Šerič-a: PODVODNI RIBOLOV NA JADRANU! Opisane so taktike, lovišča, oprema......, ampak za začetnika še vedno malo premalo, je pa super knjiga za branje, tudi lov na zubatca...
Dovolj bo za danes.

Za domovino s Titom naprej.
:D
miros
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne nov 06, 2005 13:16

Miro kot sva že s Sandijem povedala je vsaka kritika dobrodošla in nisva niti najmanj jezna ali kaj podobnega, če kdo napiše, da mu nekaj na tečaju ni bilo všeč, ni bil zadovoljen,....
Kritike so zaželjene tudi od ostalih tečajnikov.

Miro je napisal:včasih se Vama je zgodilo, da je en povedal neko dejstvo, nakar je drug takoj vskočil: "to pa ni res!". Nato je zadevo pokomentiral čisto po svoje.

V nekaterih pogledih se s Sandijem ne strinjama 100% to velja predvsem za načine treninga ter še kaj druga in zaradi tega sva povedala dve varianti, kar je za tečajnike slabo če en razloži nekaj drugi pa drugače. Strinjam se s tabo da bi morala pokomentirat in dati poenoteno informacijo.

Filme lahko dobiš brez protiplačila in to velja tudi za ostale. Ni razloga zakaj bi jih skrivali za sebe, če pa vem kako težko se do njih pride. Izkoristili pa te bomo ko bomo nabavljali nove filme. Ponavadi se zmenimo da ob večjem naročilu filmov vsak plača 1 film, ostale pa si skopira.

Za literaturo pa ti lahko najboljše svetuje Andrej, ki ima sam veli knjig pozna pa skoraj vse o PL.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a miros dne Ne nov 06, 2005 13:26

Hvala za odgovor!

Ko bodo novi filmi se bom z veseljem priključil s financiranjem vsaj za enega če ne za več. Kot novinec moram gotovo prispevati v začetku nekaj več. Veš, da že komaj čakam na naslednji vikend, ko grem malo v "južne "kraje. Upam, da bom raport lahko poslal takoj v nedeljo zvečer. Če bo kaj v tem času s presnetimi filmi, mi prosim javi.

čao.

Za domovino s Titom naprej.

P.s. Ali se še spomnite teh parol?
miros
Calvo
Calvo

Kraj: Ptuj

Naslednji

Vrni se na tečaji