El Hawi Star

Vikend potapljanja, izleti, tabori, sejmi...

Moderator: schpes

El Hawi Star

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne jan 20, 2008 22:51

Ta vikend smo bili ponovno na potapljaški akciji. Tokratni cilj je bila 102 m dolga potopljena ladja El Hawi Star, ki leži v bližini Reke. Na ladji je bilo do sedaj prepovedano potapljanje in smo tako bili med prvimi potapljači, ki smo si jo lahko ogledeali. Na tem območju je prepovedan ribolov, tako da se v okolici ladje zadržuje veliko rib. Sama ladja predstavlja umetni reef sredi odprtega morja, tako da se da videt velike ribe. Tokrat smo videli ogromno škarpino (jaz na žalost ne), videl pa sem 2 mega brancina, ki sem jih ocenil na dobrih 5 kg. Ker sem se prvič s scuba opremo potapljal na potopljeni ladji me ribe niso toliko zanimale. Navdušen sem bil nad samo ladjo. Ocena potopa bi bila čista 10-ka, če ne bi imel problemov z opremo. Tudi voda bi lahko imela kakšno stopinjo več, pri 11°C nas je pošteno nazeblo, vsaj tiste v mokrih oblekah. Več bodo povedali ostali, jaz pa dodam še par slik. Upam da bo Dejan kmalu dodal še link na odlične podvodne slike.

Kdor je zamudil si je sam kriv! Škoda da je Sandi zbolel.

LP Jure
Priponke
P1190026.JPG
Zbor polovice ekipe v MB
P1190027.JPG
Jutranja kavici na rivi v Reki
P1190030.JPG
Priprava opreme
P1190031.JPG
Preoblačenje na parkirišču kjer nas je pobrala ladja.
P1190037.JPG
Celotna MB ekipa
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

Re: El Hawi Star

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne jan 20, 2008 22:55

Še,...
Priponke
P1190043.JPG
Skok v mrzlo vodo
P1190044.JPG
Pred potopom
P1190052.JPG
Srečnež v suhi obleki
P1190056.JPG
Alien Đuro
P1190063.JPG
Totalno nabasani na pot domov
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a _jure dne Po jan 21, 2008 18:20

Tokrat pa smo se skoraj srečali pri prekrcavanju druge in tretje runde. Dejana sem uspel pozdraviti, po tem pa so me že začeli klicati na ladjo... Pa sem mislil, da bomo končno kako rekli v živo. Pa še Đuro mi je dolžan pivo :mrgreen:

Moj članek o ladji pa si lahko preberete tukaj: http://www.drm-drustvo.si/index.php?q=node/4528

lp, Jure
_jure
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a dejan750 dne Po jan 21, 2008 19:03

Hojla vsem. Pa še nekaj mojih fotk belowzero....
Priponke
Elhawi Star_9_s.jpg
Elhawi Star_s.jpg
Elhawi Star_15_s.jpg
Elhawi Star_8_s.jpg
Elhawi Star_10_s.jpg
Elhawi Star_12_s.jpg
Elhawi Star_14_s.jpg
dejan750
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Đuro dne Po jan 21, 2008 23:40

jah, že nekaj časa smo se pripravljali na ta potop. Pa nam je le ratalo. Zdaj, ko smo potauhali ta wreck lahko le rečem, da je še en majn v Jadranu za potauhat :D heh, meli smo se fantastično dobro, super družba, mega potop, skoraj dolgočasni deko :D ampak smo preživeli ;)

Daič super fotke, končno mamo res ornk poslikano tudi na kopnem, Šarman pa itak vedno preseneti z odličnimi podvodnimi posnetki...skratka, imeli smo se mega dobro!!!! :D

_jure...res škoda, da ni blo več časa pa bi rekli kako ob piru :D brez skrbi, še nisem pozabo ;) upam da se kmalu vidimo pa te končno vredi zalijemo, tak ko je treba čuj :D
če bi jaz to vedo...
Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

Vrni se na SCUBA dogodki