Evo nas nazaj
in uspelo nam je.
V soboto smo štartali pri Aljaževem domu se povzpeli čez Prag do Kredarice, kjer smo si malo odpočili ter se najedli. Zaradi razburjenosti nismo mogli prav spat tako da sem jaz oči zatisnil samo za 2 uri.
Ob 2h zjutraj smo štartali z naglavnimi svetilkami preko malega Triglava do Aljaževega stolpa. Prav poseben občutek s svetilko, ko vidiš le tisti klin in skalo pred seboj, ko pa se obrneš pa sama črnina...
Ob 3.20 smo kot rečeno bili na vrhu spust v trento pa je nato trajal 5 ur. Tako smo prišli do avtomobilov šele nekaj po 8 uri nakar smo morali pretečt še kilometer ali dva do asvalta kjer smo lahko presedlali na kolesa.
Sam sem že po treh kilometrih kolesarjenja prišel do problema saj mi je pričela razpadati pedalka s katero sem se nato ubadal prav do Pirana. Enkra sem celo padel ker se mi je zataknila.
Kolesarski del je bil še posebej na poren. Tisti ki smo se peljali preko Slovenije smo lahko ugotovili, da je bila pot napačno ocenjena in preračunana tako da smo naredili še kar nekaj dodatnih kilometrov. 211 jih je bilo vseh na koncu.
V Piran smo tako prispeli šele nekaj po 19. uri, ker pa se je že pričelo temniti smo morali takoj v vodo in na potop. Andrej je poiskal in našel globino 39,2 metra, kar pomeni, da sta bila tudi tukaj 2 dodatna nevračunana metra. Za potop sva se z Juretom pripravljala dobrih 10 minut po skoraj 18 urah napora. Odplavala sva kakšnih 200-300m do boje, naradila en poskusni potop na 30 metrov. Nato pa se spustila v temo. Po 25m je bila vidljivost praktično 0. Na dnu nisem videl niti svoje roke. Potop je bil izjemno naporen, pa vendar sva ga z Juretom oba odlično opravila.
In tako sva z Juretom postala prva, ki jima je uspelo stopiti na vrh Triglava (najvišjo točko) in se potopiti na dno slovenskega morja v enem dnevu, brez tehničnih pripomočkov (razen kolo).
Za hec sva potem z Juretom odplavala še nazaj do obale kjer smo pa malo proslavili. Res malo ker smo bili že čisto utrujeni. Na poti proti domu pa nas je tako vse zmanjkalo.
Hvala vsem za podporo, sploh celotnemu spremljevalnemu teamu, brez katerih res nebi šlo. Vozili so nam kombije s hrano in pijačo, nas čakali na kontrolnih točkah, podajali sveža oblačila... Hvala vam.
V glavnem ZMAGALI SMO!!!