1.maj 2008 Božava

Kje smo prisotni...

Moderator: Daić

1.maj 2008 Božava

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Po feb 11, 2008 06:44

ZIPS in H2Oteam
organizirata za 1. maj
Božavo na Dolgem otoku za 177€
od sobote 26. aprila do sobote 3.maja 2008
7 polpenzionov
(hrana in pijača pri zajtrku in večerji po izbiri, neomejeno, vključena tudi turistična taksa)

DATUM PRIJAVE do 10.4.2008 oz.do popolnitve kapacitete
Prijava velja s plačilom 50% akontacije, poplačilo preostalega zneska se izvrši na dan prispetja.

PRIJAVITE SE LAHKO PRI:
Andreju Furmanu, 041/756310, e-naslov : andrej.furman@triera.net
Tomažu Urbančiču, 040/418109, e-naslov: tomazurbancic@yahoo.com

SCUBA POTAPLJANJE, POTAPLJANJE na VDIH, PODVODNI RIBOLOV in obilo užitkov v lepi naravi in tudi zabave ne bo manjkalo

Dodaten polpenzion 25,30€ (polpenzion, pijača vključena + turistična taksa).
Manj kot 7 dni 26,30€ (polpenzion, pijača vključena + turistična taksa).
Manj kot 3 dni 30,30 € (polpenzion, pijača vključena + turistična taksa).

Cene veljajo za hotelski kompleks Lavanda.
Za hotel Agava, ki ima sobe-soba apartma z dnevnim prostorom, trenutno nimamo ponudbe, ker ne vemo, če bo odprt.
Vse sobe so klimatizirane, imajo balkon s pogledom na morje, hladilnik, TV s satelitskim programom.

Na izboru hrane so tudi dalmatinske specialitete (ribe).

Popusti za:
otroci do 5 let brezplačno, od 5 – 12 let 50% na dodatnem ležišču, od 5 – 12 let 30% na osnovnem ležišču in nad 12 let na dodatnem ležišču 20% popusta

Dodatna plačila: za sam v sobi 10€ in za psa 10€ na dan ter za kosilo 8€.

Hotel nudi tudi: bazen, namizni tenis, tenis, trim stezo, fitnes 20kn/ura, savna 30kn/ura, kolesa 15kn/ura, masaža 100kn/30minut, whirpool 60kn/30minut, glasba.

Možnost veliko zanimivih izletov: naravni park Telaščica, Nacionalni park Kornati, do svetilnika Veli rat – iz katerega se nudi lep pogled na otoke S od Dolgega otoka. Možen je tudi izlet s hidrogliserjem, ki vozi 2 x na dan po bližnjih otokih.

Več si lahko pogledate na spletni strani: http://www.hoteli-bozava.hr/

Organizirano bo potapljanje v potapljaški bazi, ki je samo 200m oddaljena od hotela. Cena potopa je 17€ in vključuje prevoz na potop in jeklenko z zrakom + uteži. CENA POTOPA JE FIKSNA, V KOLIKOR SE PLAČA VNAPREJ OB PRIJAVI NAJMANJ 5 POTOPOV (tako vplačane potope je možno tudi prenašati). Možnost je izposoje tudi ostale opreme po uradnem ceniku baze. Prevoz na potop je organiziran z gliserji. Potopi bodo minimalno 2x dnevno ali več, izvedli se bodo če bo zanj prijavljenih najmanj 5 potapljačev. Veliko zanimivih lokacij, več si lahko ogledate na spletni strani baze: http://www.bozava.de/ pod Tauchen.
Za izposojo ostale opreme (regulatorja, kompenzatorja, računalnika, maske, plavuti, ...) imamo dogovorjen popust, za 3 potope 25%, za 6 potopov 35% in za več kot 10 potopov 45%. Cena izposoje na spletni strani pod Preise.

Trajekt vozi na Dolgi otok 3x dnevno (odvisno od dneva, vendar običajno okrog 10., 15. in 20. ure) in sicer na relaciji Zadar – Brbinje – na sredini Dolgega otoka cca 20km od Božave.
Za ostale dni poglejte na splet: http://www.jadrolinija.hr/ izberite plovidbeni red/kamo otiči ali kamo doči v obe varianti vpišite za luko polazak ali dolazak Brbinje in seveda ustrezen datum.

Andrej, Jure, Tomaž B. in še kdo bomo lovili ribe – podvodni lov. Tam bo vsaj en čoln za 3 ljudi. Možno je loviti tudi z obale, do dobrih terenov se pride enostavno in brez težav z avtomobilom.

Andrej, Tomaž U., ... bodo vodili scuba potapljanje, ki bo organizirano preko potapljaške baze v Božavi, kjer smo dobili zelo ugodne pogoje.
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

Re: 1.maj 2008 Božava

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr apr 02, 2008 08:09

Pozdravljeni.

Rok prijave za Božavo se izteka 10.4.2008.

NOVO! Možna prijava tudi v hotel Agava - sobe hotelski apartmaji. Cena 20% dražja.

Imam zanimivo ponudbo enega od zelo poznanih, lovcev veteranov. Lov na Dolgem otoku - skupaj z nami v hotelu v Božavi (ima čoln) odhod iz Ljubljane. POGOJ delitev stroškov. Priporočam tistim, ki imajo vsaj malo izkušenj, optimalna varianta za pridobiti nekaj izkušen od enega najboljših lovcev v Sloveniji.
Če koga zanima naj se mi javi: andrej.furman@informatika.si ali 041/756310

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr apr 02, 2008 08:25

Letos nas bo v Božavi kar nekaj.

Prihajajo tudi triatlonci, ki bodo pridno trenirali. lahko se jim kdo pridruži.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a asja dne Ne maj 04, 2008 11:40

Ja eni smo se že vrnili domov. Osebno mnenje: super druper mega ena a. Dobra organizacija, lepi potopi , preveč hrane :wink: ,dobri mentorji za nas začetnike, sploh pa mislim, da smo se med sabo zelo dobro ujeli in smo bli dobra klapa.Na Dugem otoku je zelo lepa narava, veliko kolesarskih in peš poti. Meli smo veliko takšnih situacij, zaradi katerih smo se nasmejali do solz.. :lol:
Pod vodo pa smo videli take stvari,ki jih nekateri baje tudi v celi svoji dolgi potapljaški karieri niso videli.
Čestitke tudi tistim, ki ste v Božavi opravili potapljaške izpite. Komaj čakam, da gremo spet....
Fotke sledijo..
LP
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a asja dne Če maj 08, 2008 12:06

Ekola,sem obljubila nekaj fotk iz Božave. Scuba potapljanja se nas je udeležilo kar nekaj: Karmen, Boris, Primož, Robi, Gregor, Tomsy, Petra, pa še ena Petra,polscubek Jan, pa naša najmlajša potapljačica Barbara , ki se je pridno udeleževala potopov, kljub temu, da je izpit naredila šele zdaj v Božavi. (bilo jih je še veliko, nisem vseh naštela, tak da upam, da mi ne bo kdo zameril)
Zame so bile to prve potapljaške počitnice. Najprej sem bila malo šokirana nad valovi in tem in onim, ampak vse je enkrat prvič in vse moraš dat skozi, da ti potapljanje postane res zelo všeč. Najlepša potopa sta mi bila potop pri otoku Mežanj ( na fotki) in en potop,ki smo ga tisti dan zaradi močnega vetra naredili kar iz obale pri svetilniku Veli Rat.
Pri Mežnju smo plavali skozi neko temno luknjo, meni se je zdelo fascinantno, navzgor pa smo se vzdigovali po steni, ki je bila polna koral in življenja. Mislim, da sem tisti dan videla tisoč in eno stvar, ki so mi bile popolnoma neznane.
( raznorazna živa bitja :D )
Potop pri svetilniku pa mi je bil zelo zanimiv ( ok pustimo to, da sem si kar naprej praznila masko tam:)) zato, ker smo zelo plitko našli sodca ( tonna galea), ki je zelo redek in zakonsko zaščiten, velik kot malo večja žoga. Andrej nam je povedal, da ga on ni videl še nikoli v življenju. Na istem potopu je mimo nas priplaval Kovač , čisto mirno se je ustavil pri nas in lahko smo ga kar nekaj časa opazovali. Skratka bil je plitek, ampak zelo lep potop.
Lep je bil potop tudi pri potopljeni ladji, sploh zaradi tako lepe svetlobe, ki je prodirala skozi gladino morja in tako lepega občutka, ko vidiš na daleč jato rib ( zamegljena slika). Vidljivost je bila pod morjem bolj slaba, ampak mene osebno to ni preveč motilo.
SlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlikaSlika
Slika
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe maj 09, 2008 08:00

Jaz sem že začel pisat nekaj pod temo o podvodnem lovu za 1. maj vendar mislim, da bolj pašejo sem te stvari. Ostal sem dolžen še zgodbico o naših plavutkah. Evo najprej moj post iz teme PL:
Jaz sicer nisem lovil, lahko pa povem da je bilo letos v Božavi fenomenalno. Zbralo se nas je preko 100 Mariborčanov, koliko pa je bilo še ostalih slovencev pa bog vedi. Počutil sem se čisto domače. Ko sem hodil po obali ni blo šans da nebi koga poznal in tako so bili sprehodi vedno ful zanimivi in predvsem dolgi. Še najbolj zanimivo je bilo ko sem šel na obisk v novi hotel in stopim na balkon ter na desni zgoraj srečam Potrča, se začnema menit in pol so kar začele deževat znane glave na balkonih. Na koncu je bilo več kot tričetrt hotela na balkonih pa vsi smo se poznali :P.

Še ena zanimva zgodbica je bila kako smo se vračali iz našega treninga globine. Mylo in pa Tony bosta to zgodbico sigurno rada slišala, vendar pa bo morala počakat še za malo kasneje, ker zdaj nimam cajta. Samo tolko da vam povem, da takšnega naključja še v življenju ni bilo...

V petek smo šli Mylo, Manič, Tony, Daić, Tanja in jaz malo trenirat globinske potope na vdih. Vsem so nam bli prvi globlji potopi letos zato smo se nekoliko omejili z globino. Šli smo na steno pri Saharunu, ki se spušča skoraj navpično na cca. 50m. S seboj smo imeli vsak svoje stereo plavuti in 3 monoplavuti. Opravili smo kar nekaj uspešnih potopov in se po kakšnih 2h urah odločili zaključit. Tok nas je že kar dobro odnesel od stene in potrebno je bilo plavati kakih 400m do primerne obale za izhod. Jaz sem se odločil da odplavam kar z monoplavutjo, Daić pa si je nadel spet stereo plavuti ter preostali monoplavuti povezal z dvema lanyardoma. Plavutki sta bili seveda negativno plovni. Manič in Tony sta si razdelila še vsaki po eno mojo stereo plavut in se odpravimo ven. Tanja je bila zunaj prva, potem sem prišel do obale jaz in kmalu nato še Manič eno stereoplavutjo. Potem pa čakamo in čakamo in onih treh od nikoder. Medtem sem še malo sarkastično pripomnil: "sigurno so plavutke zgubli". Če bi le vedel koliko si bom še zaradi tega glavo razbijal...
No Jure, Mylo in Tony so se ustavili ob steni, kjer so bile hobotnice. Jure je predal monoplavutki naprej in Mylotu in Tonyu pod vodo pokazal hobotnice. Tisti, ki je ostal na površini je moral držati plavuti. In tako da Mylo Toniju najprej stereoplavut in nato še monoplavuti, malo debatirajo, se pripravljajo na potop, potem pa Toni: "Ki te plavutke so?". :shock: Morda kakšnih 15 sekund po tem ko so plavutke spustili so jih pričeli iskati, vendar plavutk nikjer. Jure se je še potopil na skoraj 40m kjer je videl dno in plavutk še vedno nikjer. Po 20 minutah iskanja so vsi prišli ven le z dolgimi obrazi. Seveda smo takoj pričeli razmišljati o scuba potopu, vendar ker se je že večerilo in nismo imeli s seboj potrebne opreme, smo se odločili prestaviti na naslednje jutro. Sedaj je bilo potrebno najprej dobit skupaj vso scuba opremo, kar pa ni bil prevelik problem, saj je bilo v Božavi en kup scubekov. Nekoliko večji problem je bil naslednje jutro dobit polno jeklenko v tauh bazi. Nekaj so jokali, da ne smejo posojat če nimamo koncesije, pa da sama ne smeva it pa la la la. Na koncu sma se z Juretom odločila plačat celi tauh, vzela enega iz baze zraven v avto in se odpeljala na mesto, kjer so se potopile plavuti. Oblečeva se in se vrževa v vodo.. in glej plavtu. Ne, ne, nisva jih našla, samo rekla sva si da jih morava gledat. Z Juretom sva se navezala, ker je bila vidljivost bolj slaba in se potopila. Preiskujeva dno. Plavala sva najprej od obale proti odprtemu, obrneva na desno in plavama le kratko nazaj. Stena pred nama. WTF? Od kod se je zdaj to vzelo? Jure se odloči da zaplava malo višje in potem gre po čudežu na drugi strani spet dol. Sika na 50m se je vzela od nikoder in nama malo porušla iskalni vzorec. Drugače je bilo dno bolj kot ne ravno in vidljivost slaba in z Juretom sva vedela, da je možnost da najdeva plavtu minimalna. In tako sva tudi praznih rok pričela zaključevati potop. Ustavila sva se še pri tistih nesrečnih hobotnicah iz prejšnjega dne, ki so bile še zmeraj tam. Potop bi lahko bil zelo lep, če le nebi nonstop gledal za temi plavutkami. Stana je bila polna življenja in močno porasla z gorgonijami, sika, ki sva jo našla pa je bila polna rib.
No sedaj smo že drugič prišli iz vode z dolgimi nosi in praktično smo opustili upanje, da se bodo plavuti še kje pojavile...

Uh sem se razpisal. Bom nadaljeval kasneje, malo mi je cajta zmanjkalo zdaj.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Pe maj 09, 2008 10:34

Asja mislils sem, ko mi je Tomaž pokazal sliko (na ekranu fotoaparata), da je polž, ki ste ga videli triton, je pa sodec/bačvaš(hrvaško). Tudi ta polž je izjemen, redek in zaščiten. Sam v morju nisem videl še velikega živega tritona, videl sem nekaj manjših primerkov vendar samo školjke. Sodca pa že.
Nakej več o teh dveh polžih je zapisano na tej spletni strani: http://www.riblje-oko.hr/index.php?opti ... &Itemid=53
Vsekakor super najdba in vsa čast vam, da ste se uprli skušnjavi in ga pustili v morju. Škoda le, da ste preveč ljudem povedali o njem, lokaciji, ker je bil v tako plitvi vodi je možnost, da ga gre iztrgat naravi kdo drug.

Res je da smo skoraj okupirali Božavo, vendar škoda da smo bili precej vsak zase, se ni nič organiziranega skupnega dogajalo. Bilo je kar nekaj možnosti. Mogoče kdaj drugič, drugje.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a asja dne Pe maj 09, 2008 11:13

Zdravo Andrej.
No lepo, da si se tudi ti malo oglasil. Ja, jaz sem bila zelo presenečena ko sem vidla tako veliko školjko, pa še živo.( oz puža bačvaša hihihi)
Zelo lepa fotografija je tudi v knjigi od Toma Turka: Pod gladino Mediterana. Morda res nebi smeli povedat kje smo ga videli, ampak sej je bil ful skrit v travo, če nebi imeli Tomsya poleg ga mi tak nebi našli. Tak da če ga bo kdo iskal bo moral preobrnit vse tam, da ga bo našel. Sicer pa če ga kdo želi, mu želim prijetno brisanje praha z njega.( vsakega čaka palica) Skoraj noro se mi zdi, da bi si kdo želel ubit takega ogromnega polža samo zato, da bi imel njegovo hiško oz kar hišo :D . Kovač je bil pa poleg nas v krogu tak, kot da je eden izmed nas :lol: . Čist u izi riba, nikamor se mu ne mudi. :lol: Une korale pri Mežnju pa so itak ble čisto odbite.
Andrej, mi smo se kar precej družili, skoraj vsak večer smo bili dolgo skupaj, še kaj dobrega smo spili po večerji. :D , sam tebe pa res ni blo.
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a mylo dne Pe maj 09, 2008 21:18

Pozdavljeni!

Da še se jaz malo javim tu na tem forumu. Na začetku bom reko samo to; a bi lahko podaljšali dan na enih 32ur, da bi lahko prišo skozi z časom? Katastrofa. Od kar delam, nimam časa ne za novice, ne za forum in komaj najdem čas da grem malo športat ven. No zdaj sem tu in da malo javim glede božave.

Zgodba z plavutkami je itaq poglavje zase :) Kot sem reko Sandi -> "ne-namerno zgubljene, ne-namerno najdene" :) To zgodbo bom si pa zagotovo zapomnil za celo življenje, in jo tudi imel marsi komu povedat. Bo Sandi dokončal zgodbo, ker jo je že dokaj natančno začel.

V glavnem, ja,na morju je blo vse vredi; hrana, pa družba, pa morje, pa apartma, pa vreme, pa frasov passat, pa pivo, pa zabave, pa dalmatinke in res vse, vse, vse ... razen: vožnja domov. Katastrofa kakšna gužva. :D:D ...
V hiši smo stanovali jure,tanja, sandi, mihela, smiljan, bojana, tony in pa moja malenkost, zato smo se tudi po večini družili; lovili, freedajvali, kuhali, skakali kolebnico, jedli in pili. Jedli itaq vedno dosti in dobro, saj je jure vedno nalovil in po večini pripravil za vse in nahranil lačna usta. Škoda edino, da sem zamudil tisto hobotnico izpod peke, ki na sliki zgleda res njami. Nekaj slik še vam bom naknadno pripel v to temo, prihaja tudi napovedan kolebnica-movie, spodaj pa najdete dva filmčka iz zabave ob jadrnicah. Prijeten ogled :)

Pa lep pozdrav, v upanju, da gremo hitro zopet kam skupaj...

:realmad: :realmad: :realmad:

V glavnem meli smo se res suppperrr dupper :)
Because I've played before
Uporabniški avatar
mylo
Calvo
Calvo

Kraj: Videm@Ptuj

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe maj 09, 2008 21:30

Tale zabava na jadrnicah je bila tudi nekaj enkratnega. Dobili smo povabilo in pol so imeli Smiljan, Bojana, Mylo in Tony to srečo, da so ravno takrat prišli iz trajekta in so se nam pol pridružli.

V glavnem pa kaj takega ne doživiš vsak dan. Ob bunkerju, ki jih je na Dolgem otoku kar nekaj se je zbralo ene 10 jadrnic. Nekateri so bili že zelo židane volje ko smo prišli :P in pol smo čakali da se stemni. Kmalu se je proti zalivu usmerila še ena jadrnica in 200m pred nami vžgala reflektorje, pritrjene na jamborju in se jih lepo vidi na drugem filmčku. Na jamboru je bila tudi disko kugla, ona zelena pika pod reflektorji je pa laser, ki smo ga usmereili na par 100m oddaljen hrib. Pravi lasershow... 3,5kw agregat je poganjal še dva velika zvočnika in mišpult. Zvočniki so bili kar privezani na palubo jadrnice, DJ pa ste tako na filmčku videli. Ta nas je prav fajn zagrel ko je postalo malo hladno. Definitivno za ponovit naslednje leto!
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne So maj 10, 2008 08:34

Sansi, hočemo zgodbo do konca! Myla, kaj stripizet na čagi pa nisi posnel? :D Pa komaj čakam na video posnetke skakanja kolebnice.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Po maj 12, 2008 17:17

Pa da dokončam začeto:

Po neuspeli iskalni akciji v soboto dopoldan smo se odločli pozabit na plavuti in se raje posvetit čemu bolj efektivnemu. Recimo... zbiranju denarja za plavuti. Mylo in Tony sta se kar naposlušala tisti dan :P. Skoraj vsaka stvar je bila nekako povezana z izgubljenimi plavutmi. Izrecni "drži" in "primi" in podobno so se pojavljali skozi cel dan :mrgreen: ...
Medtem pa so v zalivu na drugi strani otoka mirno prebivali kolegi apneaši iz Hrvaške. Par dni prej jih je na daleč opazil Potrč in prepoznal Karlo Fabrio. Čisto slučajno in čisto slučajno je to omenil meni. No jaz sem potem Karlo poklical in smo se zmenili, da se dobimo že v četrtek na kakšni pijači. Ker smo bili vsi zelo zaposleni se nismo uspeli dobit. V soboto okrog 16ih kličera Karla in Slaven, da pa bi se danes vendarle lahko dobili zvečer. Ker se potem niso javili smo se utrujeni že spravljali spat nekaj po 23 uri. Malo preden sem ugasnil telefon pa vendarle pozvoni. Da povem po pravici, da se mi najprej niti ni dalo dvignit, pa sem potem vendarle, saj se vidimo tako ali tako le 2-3 krat letno. Jaz se odpravim naprej da jih poiščem, Jure pa pride 5 minut za mano. Ko smo se srečali sem bitaq še malo munjen ker sem ravno skočil iz postelje. Pozdravimo se in v daljavi vidim neke plavutke naslonjene ob avto. Sprva si mislim, kaj te plavutke zdaj nosijo kazat? A majo kak novi model al kaj? Pa ne te sem itaq že videl, iste so ko moje... Pol pa Karla vpraša, če slučajno mi kakšne plavutke pogrešamo. :mrgreen: :mrgreen: Malo je trajalo preden sem dokončno dojel. Mogli bi tudi videt Juretov obraz...
Kaj se je sploh zgodilo? Ne da bi vedeli, da smo mi kaj izgubili, so šli Karlini prijatelji, malo za nama v soboto scuba tauhat, čisto slučajno na tisto steno kjer smo izgubili plavuti. In čisto slučajno so tam zaplavali na 48m globine in jih čisto slučajno najdli. Pa pol so čist slučajno vedli, da sma midva z Juretom v Božavi in da imamo namen trenirat... V glavnem slučajev en kup.

Predvsem pa hvala Karli, Slavenu in vsem njunim prijateljem!
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a matejf dne Po maj 12, 2008 18:16

:shock: :lol :stupid: :banghead: :notworthy:
matejf
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a free diving dne Po maj 12, 2008 20:27

Ja res je bilo super, če izvzamemo iskalno akcijo("plavutke"), ter čakanje na meji ob povratku domov !, vsak ćčast Juretu kateri se je cele dneve trudil pri lovu za morskimi dobrotami nahraniti je bilo potrebno cca. 12 lačnih ust, zvečer pa vsem kateri so sodelovali pri pripravi večerje! To je potrebno čim prej ponovit!!!! :gdrool:
freedive
Uporabniški avatar
free diving
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr maj 21, 2008 12:31

Mylo kaj je zdaj s preostalimi video posnetki?
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Vrni se na aktivnosti