Nekje sem prebral, da če zaliješ moker del prve stopnje z oljem ali alkoholom, odpraviš problem zamrzovanja, saj ima olje oz. alkohol znatno nižje ledišče, kot voda.
Preko prve stopnje sem navlekel kondom, pri luknjici nalil parafinsko olje, ter zavezal, da se kondom slučajno ne bi izmaknil
,
Med potopom sem namenoma prekomerno napihoval kompenzator in kot sem pričakoval zadeva res deluje.
Za zalivanje prve stopnje sem uporabil parafinsko olje, ki se uporablja tudi v gospodinjstvu, je pa po moji oceni boljše zato, ker se ne meša z vodo, če bi pritekla noter, ter ker bi alkohol verjetno raztopil mast s katero je namazan bat. Pri potopih v hladni vodi je boljše uporabljati jeklenke večjih litraž, ki so manj napolnjene, saj so razlike tlakov v prvi stopnji tako manjše, posledično se zrak manj ohlaja, kar tudi zmanjšuje možnost zmrzovanja.
OPOZORILO !
NASVET PRAKTICIRATE NA LASTNO ODGOVORNOST IN ZA IZVAJANJE LE TEGA NE PREVZEMAM NIKAKRŠNE ODGOVORNOSTI V PRIMERU KAKRŠNEKOLI NESREČE ALI POŠKODBE.
V KOLIKOR SE POTAPLJATE V HLADNI VODI IN IMATE SAMO EN REGILATOR, KI NI NAMENJEN ZATO,
T E G A N E P R A K T I C I R A J T E !!!!
ZA VARNO POTAPLJANJE UPORABLJAJTE USTREZNO OPREMO.
l.p. Damjan