Napisal/-a AndrejF. dne Če sep 21, 2006 10:42
Res hvala ti Pehtra, da si bil tako odkrit in jasen. Nekateri na teh forumih pač pretiravajo. Sem se že moral včasih razpi... .
Na svetovnem prvenstvu v PL 1992, ko so lovili taboljši (mogoče 6 na svetu) tudi na 30 - 45m globine so odkrito povedali, da zadeva traja maksimalno 2-3 minute in še to 4 - 5 krat na uro.
Torej poznan teren, skala, potop ....
Če nekdo naredi mu uspe kaj več je to izjema in res v izjemnih okoliščinah.
Enako je z lovom nad 20m za nas navadne smrtnike. Ne morem reči drugega kot to, da tisti, ki trdi, da lovi (ne samo enkrat, dvakrat na lov v 4-6 urah) na tej globini, laže, mu ne verjamem.
Tako je moje mnenje.
To je enako kot pri količini rib, kot je zapisal Vane. Enkrat ti uspe uloviti veliko, vendar kolikokrat pa ne in koliko je potem povprečje. Nam je znano samo, da je nekdo prinesel velikega gofa, tuno, lico, kako dolgo pa jo je čakal, iskal, da jo je dobil.
Zanesljivo vem, ker poznam, Tadej D., ki lovi samo v plavo je letos v 4-5 mesecuh (vsaj 80dni lova) lova ulovil 14 lic tam okrog 15-20kg. Kar je če izračunamo max.3,5kg na lov. Še vedno zelo dobro povprečje, vendar ga lahko kdo doseže tudi v lovu ob obali.
Mi pa smo videli samo 14 slik z velikimi licami.
Andrej F.
Andrej