Najprej vsem skupaj en lep pozdrav in čestitke za res zlo dobro stran in forum z neverjetno velik informacijami glede apnee in PL.
Sem nov navdušenec nad apneo (v poletnih mesecih se bom ukvarjal tudi s PL), bi pa rad nekaj nasvetov pri nakupu opreme. V zadnjih dveh tednih sem prebral skoraj vse članke in objave na strani in forumu, rad pa bi dobil še nekaj bolj specifičnih informacij. Na žalost se vam ne morem pridružiti na tečaju ali pa treningu v MB, ker študiram v LJ in sem le redko v domačih krajih (Celje) kaj šele v MB.
Vem da se v ljubljani organizira tečaj, ki pa se ga ne bom udeležil, ker preprosto tenutno nimam 70000sit za tečaj povrhu vsega pa bi mogel čakati še do poletja ker v spomladanskem terminu ni več prostora.
Vem da je tečaj pomembna stvar, ker se tam veliko izve, dela pa se tudi velik povdarek na VARNOSTI, kar mi je popolnoma jasno. Tudi v LJ ne mislim trenirat sam (tle me zanima če mate mogoče kak kontakt ljudi ki v LJ trenirajo apneo), sem pa vedno bil samouk in verjamem da se da dosti naučiti preko interneta, knjig, pogovorov in raznih druženj.
Zdej pa gremo na vprašanja
(rad bi kupil kvalitetno opremo, ki mi bo služila tako v bazenu kot pri PL, nimam pa toliko financ, da bi kupoval dvojno)
A bi bila ta oprema primerna za začetek?
plavuti: Cressi sub Gara 3000 LD (če kaj vpliva višina in teža sem velik 186 in imam 76kg)
maska: Cressi Ocean eyes ... naj bi bila primerna tako za apneo kot PL, ker ima dokaj majhen volumen in široko vidno polje.
uteži: rabim nasvet
obleka: rabim nasvet kaj bi blo pametno za začetnika
čevlji za v plavuti: katere in kakšno številko plavuti naj vzamem...normalno nosim 43-44
ura: nekje v prihodnosti nekaj v smislu sunto D3
Rabil bi pa tudi nekaj nasvetov za trening.
Kar se tiče statične apnee in kardio in fitnes treninga na suhem so mi zadeve jasne, ker sem bil 13 let aktiven športnik (hitrostno drsanje), tako da to kondicijo sem že pričel spravljat ponovno v tek
Me pa zanima kako se je najbolje lotiti zadeve v bazenu. Kako opraviti prvi trening? Kakšne vaje? s plavuti ali brez? kako tenirati samo plavanje s plavutmi, da si utrdim noge (nabiranje kilometrine s šnorkljom v bazenu ali brez?) ....
skratka kako naj pričnem? Bi se pa z veseljem če je to mogoče naslednji mesec oglasil na kakšnem treningu v MB, da vidim kako zadeva poteka in vas poprosim še za kakšen nasvet, ker ste v tem očitno zelo dobri.
Hvala za vso pomoč tako na strani kot za odgovore za tale post