Nežnejši spol

Novi v športu prostega potapljanja? Tukaj boste našli odgovore na svoja vprašanja.

Moderator: SanSan

Nežnejši spol

OdgovorNapisal/-a Kamši dne Če apr 17, 2008 18:48

Ker nisem še nikjer zasledila, ali pa sem morda kje spregledala, me zanima neka zadeva. Ker imamo vsak mesec menstruacijo, me zanima: vse kar koli povezano s tem, je takrat apnea odsvetovana?, kakšni so vplivi?, se morda čuti manj energije?, so morda slabši rezultati?....

Hvala za kakršenkoli odgovor že v naprej :D
“I do not try to be better than anyone else. I only try to be better than myself.”
Uporabniški avatar
Kamši
Nemo
Nemo

Kraj: Volavlje

Re: Nežnejši spol

OdgovorNapisal/-a asja dne Če apr 17, 2008 23:09

Zdravo Tjaša. Ker sem pač punca, ti bom kar jaz odgovorila. :D
Osebno ne delam nobenih razlik takrat ko imam svoje dneve v mesecu, tudi na bazen grem čisto normalno. Prej sem trenirala ples in tudi takrat nisem izpustila nobenega treninga, pravzaprav mi je trening dal samo dobro, ker telovadba pomaga pri premagovanju krčev in bolečin.
OK, drugo je če imaš ob menstruaciji zelo hude težave , se ti vrti, se ne počutiš ok, ti gre na bruhanje, v takem primeru je itak fajn, da greš po kakšen nasvet k zdravnici, nasplošno pa tota naša ženska stvarca ni bolezen, je pa večkrat le izgovor žensk, sploh v srednji šoli pri telovadbi. Takrat jo imajo nekatere tudi 3krat na mesec :wink: .
Dvomim, da karkoli, tudi pritisk vode na telo slabo vpliva nate ko imaš svoje dneve.
To je moje mnenje.
Lp
asja
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a RokP dne Pe apr 18, 2008 06:30

je pa večkrat le izgovor žensk, sploh v srednji šoli pri telovadbi. Takrat jo imajo nekatere tudi 3krat na mesec

ma kaj trikrat... usak tedn :lol: če je slučajno za telovadbo plavanje je pou razreda na kloopci :lol: :lol:
RokP
Nemo
Nemo

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kamši dne Pe apr 18, 2008 18:15

Sem v srednji šoli in tudi sama vem kdaj to uporabim, takrat ko grem raje kam drugam kot pa na telovadbo in ta izgovor je ponavadi ravno takrat, ko je nimam :lol: :oops:
Mi naprimer nimamo plavanja v šoli, tako da jih ne sedi nič na klopci, vem pa zakaj večina ponavadi sedi, ker so """""debele""""" -ja valda ja :?
“I do not try to be better than anyone else. I only try to be better than myself.”
Uporabniški avatar
Kamši
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a asja dne Pe apr 18, 2008 23:18

Čau Tjaša in vsi tisti, ki ste še v srednji šoli, pa vas malo še puberteta daje :wink: .
Ko smo meli v srednji šoli na sporedu laufanje smo vedno jamrali našemu profesorju umetnostne zgodovine, ki je bil tak zelo "dostopen" človek, sicer pa zelo težek srčni bolnik: eh, vi sam laufajte, ne veste kaj bi jaz dal da bi lahko laufal.
Skratka moj nasvet je: telovadba je itak žur, saj pa ne rabiš ne vem kakih rezultatov, preveč resno jemljete to, vzameš to kot zabavo, ne pa kot mučenje. Mi smo v četrtem letniku Kuperja laufali oz laufale smo ga samo 3 punce, ker ostale so vse imele zdravniško opravičilo, pa sem si rekla, pa saj nisem invalid no, bom to že prelaufala, pa magar laufam pol ure..pa sem prelaufala, pa celo tretja sem bla, hihihi ( tretja od treh :lol: :lol: )
Alo, veselo na telovadbo, itak to delate sam zase. :D
LP
asja
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a Kamši dne So apr 19, 2008 08:27

Sej nisem rekla, da ne hodim. To se zgodi morda enkrat na 3 mesece. Puberteta... pri meni je že kar kakšno leto ali dve ni več. Glede kuperja pa... ja v 1. letniku sem naredila rekord šole :oops: In tudi druge stvari so mi všeč in mi niso muka, glede na to da se tudi v prostem času ukvarjam s športom in to kakršnim koli... ker sem večino časa v fantovski družbi, grem kdaj igrat tudi nogomet, košarko, redno odbojko itd :D
Uporabniški avatar
Kamši
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a asja dne So apr 19, 2008 12:24

Kamši je napisal: ja v 1. letniku sem naredila rekord šole :oops: :D

Opala :rock: . No kar tak naprej. :D
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a morska krava dne Ne sep 14, 2008 19:44

najbrž je takoj po našem rednem mesečnem puščanju malo slabše, oz. vsaj pri tistih, ki izgubijo veliko krvi :lol:
ko sem bila mlajša (pod 20) sem opazila, da malenkost "težje" diham, ko sem rinila v hribe nad 2000 m.n.m., zdaj se mi pa to več ne dogaja in tudi ne čutim nobene razlike več :)

zdaj pa, če ravno puščam in je malo večja možnost za infekcije, si tole not zataknem (fantje, ne gledat!) :lol: :lol: :lol:
pa imam mir in delam kar hočem, plavam, se potapljam, plezam... :lol:
Slika
muu muu muu blub... muuu?
Uporabniški avatar
morska krava
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a Kamši dne Po sep 29, 2008 13:00

In čisto nič ne moti pri športnih aktivnostih?

Jaz imam samo včasih več "problemov", večinoma prvi ali drugi dan, npr. krči v trebuhu in pa oblivanje vročine... ampak se da "pregurat"
Uporabniški avatar
Kamši
Nemo
Nemo

OdgovorNapisal/-a morska krava dne To sep 30, 2008 11:27

mene nič ne moti. je pa res, da se tega moraš malo navadit oz. naučit, kako se prav namesti, da ne pušča. :mrgreen:
tudi pri bolj "divjih" športih ne pušča na cedilu.

če imaš pa bolečine/krče, je to seveda druga stvar, tu ti mooncup ne pomaga (baje je to zaradi hormonskega neravnovesja) :?:
meni se je to dogajalo, ko sem bila malo mlajša (nekje preden sem bila stara 22) in mi je v bistvu zmerna športne aktivnost pomagala, da se je zlilo ven z mene :evil: če nisem kak teden pred tem laufala, sem pa tudi bruhala od bolečin :evil:
zdej se mi je pa uglihalo, pa ne jemljem nobenih nagravžnih tabletk :wink:
muu muu muu blub... muuu?
Uporabniški avatar
morska krava
Nemo
Nemo

Vrni se na začetna vprašanja