Tenerife

Novice in splošni pogovor o prostem potapljanju.

Moderator: SanSan

Tenerife

OdgovorNapisal/-a Nina dne Pe maj 09, 2008 12:29

Ojla!
Jure me je prosil, da ko se vrnem z dopusta s Tenerifov, da napišem kaj tudi na forum. :D
Sam otok je zanimiv in zelo raznolik, pod vodo pa se vidi predvsem vulkanski vpliv. Plaže so večinoma peščene in zaradi močnega vetra in valov je na teh delih voda kar precej kalna. Na predelih, kjer pa je obala klifasta pa je globina takoj 20m in več. Najlepši predel zame je bil okoli ogromnih 500m kamnitih sten, imenovanih Los Gigantos, kjer sem našla zaliv z dokaj mirno vodo. Valovi so bili namreč skoraj povsod, nekje tudi 4, 5 meterske tube in vstop v vodo in iz nje je bil večkrat podoben kaskaderskemu podvigu. :mrgreen:
No, in ravno na tem delu, pod vasico Masca, sem videla prvič v živo barakude, ki so plavale nad mano in pa jato 50 rib (še zdaj ugotavljam kaj za enih :roll: ), velikih cca. 40 cm, ki so dobesedno letele mimo mene tako blizu, da bi se jih lahko dotaknila z roko.
Moje globine niso bile prav velike (upam, da bom kdaj premagala težave z izenačevanjem :cry: ) in mogoče tudi zato nisem videla kaj več kapitalskih rib. Drugače pa je definitivno vredno iti pod vodo in si ogledati zanimivo vulkansko skalovje; globine so mamljive, le močni tokovi in res veliki valovi malo "pokvarijo" tauharsko idilo :wink:

Pa še par slikic, da vam naredim lušte po morju :lol:
Priponke
IMG_2690.JPG
Končno malo bolj mirno morje :-)
IMG_2769.JPG
Tuba... in norenje med valovi
P4260262.JPG
Še raki bežijo pred valovi
P4260298.JPG
Jaz in moje nove plavutke :-) ...kok jih stiskam :-)
P4280367.JPG
Izgubljeno sidro na mivki
P4280380.JPG
Edina ribica, ki je počakala na fotko
P4290505.JPG
Tipična obala... z valovi, seveda
Nina
Paglavec
Paglavec

Re: Tenerife

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe maj 09, 2008 17:59

Izgleda zlo lepo, vendar malo manj potapljaško in bolj surfersko, glede na to da so tako visoki valovi. Saj nekaj si omenla, da si tudi surfat poskusla. Kako je šlo?

Kar se potapljanja tiče pa pa so tenerifi eden lepših krajev. Kolega mi je enrkat kazal slike ko je tam tauhal z delfini in pa celo z kiti. Samo valov pa takrat ni omenjal. A veš kaj kdaj se valovi poležejo?

Drugač pa super dopust, sem ti kar malo fauš čeprav smo se tudi mi imeli fenomenalno na Dugem otoku.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Re: Tenerife

OdgovorNapisal/-a Daić dne Ne maj 11, 2008 20:45

Vidim da ste uživali. Ob gledanju slik se mi kar vračajo lepi spomini in želja, da bi se spet šel potapljat na Kanarsker otoke. Ob takih valovih pa je pravi problemček prit v vodo, sploh če je obala skalnata. Danes sem te pozabil vpreašat kolko je sploh ba temperatura vode in zraka?

Škoda, da ne moreš normalno izenačevat pritiska v ušesih, ker je življenje v globinah zelo pestro. Moraš pa prit na pravo lokacijo. Na določenih terenih ni bilo nobenih rib, drugje pa so plavale lpt v akvariju.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

Vrni se na splošno o apnei