Kdaj bomo videli prvih uradnih 10 minut statike?

Novice in splošni pogovor o prostem potapljanju.

Moderator: SanSan

Kdaj bomo videli prvih uradnih 10 minut statike?

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr jun 04, 2008 14:32

Tom je pričel s svojo serijo poskusov postavitve novega svetovnega rekorda v statiki. Tokrat pa ne namerava rekorda podirat za sekundo ali dve ampka je v načrtu 10 minut in več.
Prvi dan bi mu že skoraj uspelo saj je sapo zadržal 10 minut in 12 sekund, uspešno opravil protokol, ki pa ni bil veljaven zaradi dotika varnostnega potapljača, ki mu je prehitro čestital.
Jutri bo ponovni poskus, časa pa ima vse do nedelje.

V začetku julija pa je v planu tudi DNF.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Re: Kdaj bomo videli prvih uradnih 10 minut statike?

OdgovorNapisal/-a Daić dne Sr jun 04, 2008 14:54

Jutri garant pade 10-ka. Tom je že večkrat pokazal, da so njegovi svetovni rekordi bolj stvar taktiziranja kot pa njegova dejanska zgornja meja. Po mojem bo kar hitro spet kralj v vseh bazenskih disciplinah. ustimo se presenetit!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Sr jun 04, 2008 16:01

Ja brez plavuti bo pomoje tudi kar lepo rukno, pričakujem rezultat zlo blizu 200m, kaj se tiče DYN pa pomoje nebo tak hitro, ker trenutno nič ne trenira s plavutmi, pa tudi na mono še ni prešaltal.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Đuro dne Če jun 05, 2008 06:10

ja toti Tom je res pojava...ko se mu v statiki končno približam na 5min razlike, mi pa spet vujde :lol:

Mislim da nekih ekstremnih problemov nebi smel met, tak da vrjamem da bo novi rekord kmalu postavljen ;)
če bi jaz to vedo...
Uporabniški avatar
Đuro
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jun 05, 2008 10:23

Na Deeperblue forumu so se pojavile neke špekulacije, da naj bi se Tom namerno pustil diskvalificirati. Ker nekateri od teh prebirajo tudi naš forum, vam lahko zagotovim, da tokrat ni šlo za namerno diskvalifikacijo. Ko sem se pogovarjal s Tomom je bil dokaj razočaran, vendar prepričan, da bo danes uspel. Poskusil je tudi takoj še enkrat, vendar je bil že nekoliko podhlajen in se je pričel tresti, pa tudi utrujen je bil. Pomoje bomo čez kakšno uro imeli nov rekord, sicer pa je vse možno.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a pehtran dne Če jun 05, 2008 11:06

No, hvala za pojasnilo, ker sem tisto kost jaz vrgel na deeperblue. :) Sem ravno v Kranju debatiral z Juretom, kdaj bo desetka, pa sva ugibala, če bo mogoče Tom v Grčiji naredil desetko in se potem pustil diskvalificirati. Meni se je to zdelo nekako logično, vidim pa, da nekateri to vidijo kot etični problem.
S temi podiranji rekordov kar lepo služi, škoda bi pa bila, da bi predolgo čakal, ker mogoče čez par let ne bo spodoben doseči rezultata, ki ga lahko doseže danes.
Miha
A-ba-ba-ba-ba!
Uporabniški avatar
pehtran
Calvo
Calvo

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jun 05, 2008 11:27

Ja tale dilema ga že nekaj časa pesti, vendar pa se tudi ta pesem enkrat izpoje. V zadnjem času niti ni več toliko služil s temi rekordi. Še največ je zaslužil z rekordi DNF na Japonskem in pa z statikami na kisik. Tale rekord bo v bistvu še sam delno plačal, saj je moral plačat sodnika, ki je priletel iz Amerike (ostalih sodnikov iz Evrope ni blo na voljo). Dvomim, da bi si naredil take stroške zato, da bi se pustil diskvalificirat.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če jun 05, 2008 16:34

Nič nebo danes z 10+. Prvi poskus je bil čisto malo krajši od 9 min, drugi v bistvu ni bil sploh nič, tretji pa malo čez 8 min. :( Verjetno bo jutri še en poskus.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne So jun 07, 2008 18:58

Danes imamo uradno priznan prvi potop preko 10 min. Tomu je na kožo pisan čas 10 min 12 s, ki ga je dosegel že pred par dnevi in ga je ponovil danes. Rekord je že potrje s strani AIDE, treba pa bo počakat na rezultate doping testa, da bo dokončno priznan. Sedaj so končane špekulacije ali se je zanalašč pustil diskvalificirat ali pa je šlo za neljubo napako varnostnega potapljača. Novi rekord je skoraj za 1 min boljši od prejšnjega rekorda in verjetno ga dolgo ne bodo izboljšali. Tom vsaka čast!!!

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a SanSan dne So jun 07, 2008 20:09

Bravo Tom. Sicer je res bilo samo vprašanje časa ampak sem kljub temu impresioniran. To je skoraj neverjetno. :wave:
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a Daić dne To jun 10, 2008 07:06

Tukaj si lahko pogledate posnetek prvega poskusa WR, kjer je bil DQ zaradi dotika varnostnega potapljača:

Tukaj pa je zaključek potopa in surface protokol po STA 10 min 12s.

Tak na izi kot zgledata oba surface protokola zgleda, da bi Tom, lahko naredil še dosti več.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

OdgovorNapisal/-a Kamši dne To jun 10, 2008 20:11

a js sm po 2:45 bla bl "zmatrana" za vidt...kaj šele skor 4× več :S svaka mu čast!!!
“I do not try to be better than anyone else. I only try to be better than myself.”
Uporabniški avatar
Kamši
Paglavec
Paglavec

Kraj: Volavlje

Vrni se na splošno o apnei