matej je napisal:Mene pa bol zanima dinamična apnea...kje se da trenirat v okolici mb? Kaj komplicirajo če prideš z plavutkami v bazen?![]()
Kje trenirate vi?
Pristan obnjavljajo ali je šlo vse v maloro?
AndrejF. je napisal:Zdravo Matej, Mitja.
Matej - kot je razbrati si Mariborčan ali vsaj iz okolice in želiš trenirati apneo.
Predlagam ti (obema), da se nam pridružiš. Kot je že Sandi napisal, zadeva ni tako enostavna, nobene apneje ne priporočamo, da treniraš sam. Tako in predvsem iz varnostnih razlogov kot iz tistih več glav več ve ter še bolj zabavno je.
Res je, da je trenutno v Mariboru kljub 3. olimpijskim bazenom + Mariborskem otoku in termam, za trenirati problem. Naši fantje se trenutno pripravljajo za Svetovno prvenstvo in to v Pristanu 50m bazen, dovolenje za vstop imajo samo dopoldan. Sandi in Jure prihajata vsak dan in trenirata tam nekje od 8,00 do 10,00. Trenirala bosta do 22.avgusta.
Sicer pa je sedaj čas za počitnice in podvodni lov na morju. Tako da je večina članov okupirana s temu aktivnostmi.
Z rednimi treningi bomo začeli konec septembra, začetku oktobra v 25m bazenu - Pristan, kjer imamo možnost treniranja. V seprtembru bomo imeli tudi prvi sestanek srečanje, v klubskih prostorih.
Odloči se sam kdaj boš začel trenirat.
Vsako ekstremno početje je nevarno. Verjetno ste že slišali za apneo med spanjem, kar je celo bolezen. Ravno zato se družimo, da zmanjšamo te nevarnosti in rizike, ki nastajajo ob našem početju. Saj razumeta, tudi prečkati cesto je rizično.
Vseh novih članov smo zelo veseli.
Lep pozdrav.
Ta posta sem premaknil iz teme statična apneja, ker se mi zdi, da si zaslužita svojo temo...
Torej glede tvojih vprašanj Matej:
Kot je že Andrej povedal, je v poletnih mesecih problem z treningi v bazenih v MB. Pristan se poleti vedno zapre Tam pa je trenutno v tako slabem stanju, da ni za plavat not. Sem bil pred kakimi 3-4 tedni in je imela voda 19 stopinj voda pa tako umazana da še do polovice bazena nisem videl. Robovi in dno so bili popolna spozlki in zeleni od alg...
Za tiste resne, ki bi se nam radi pridružili bi se verjetno dalo dogovorit, da se nama z Juretom pridružijo zjutraj na treningih drugače pa bote morali počakati do nove sezone torej do oktobra.
Ja načeloma je plavanje z plavutmi prepovedano v bazenih tako kot je prepovedano izvajanje apnee. Torej preden se odpravite in se z plavutkami vržete v bazen pojdite raje do upravljalca bazena in se poskušajte z njim dogovoriti. Lepa beseda in obrazložitev običajno zaležejo. Pa dogovorite se da boste plavali vedno v paru in da se boste pazili med sabo tako da ne bo kakšnih problemov. V bazenih bomo lahko trenirali le tako dolgo dokler apnea ne bo prišla na slab glas kot npr kakšen samomorilski šport ali kaj podobnega, kar seveda nikakor ni.