Napisal/-a AndrejF. dne Sr nov 09, 2005 10:20
Jure upam, da nisi zameril da sem to napisal na forum. Mislil sem da se bomo kaj pogovorili (mi trije ti in Sandi).
Vsak odloča o sebi sam. Osebno menim, da si velik potencial v apnei in podvodnem lovu. Kot sem rekel sam se boš odločil kaj in kako. Imaš pač nekaj (ne zameri) Jugo krvi, kjer pač rečejo pa bo kar bo. Nekateri, ki so se te »napake« (danes je pač v svetu športa tako, da nekaj manj kot 100% se ne splača delati, le za hec ali zajebancijo... ) zavedali in spremenili svoj način delovanja in ti so sedajo vrhunski športniki v svetovnem merilu.
Noge ti »zakislijo« bolijo na koncu poizkusa ravno zato ker reciva pljuča dajo noge pa ne. Slaba bazična priprava. Ciklus bazične priprave mora biti narejen tako, da se v specilani pripravi vse dela z lahkoto. Ko sem treniral rokomet, smo v času-ciklusu bazične priprave na gol metali medicinko, v ciklusu specialne priprave, pa mi ni bilo problem vreči normalno žogo in to zelo natančno in močno.
V kolikor bi ti enkrat dvakrat naredil res dobro bazično pripravo (nisi je niti za DP niti za SP) bi prišel do svojega maksimuma v »pljučih« torej pljuča več nebi dala. Takrat se bi pa začele druge muke in postopno napredovanje ne tako v skoku kot si sedaj.
Vidite to bi bile teme za skupen razgovor analizo na srečanju. Mislim, da imam doma zapiske (pripombe) vajinih treningov priprav na SP, če jih najdem jih prinesem danes na srečanje.
Ti pa tako kot se boš odločil.
To razmišljanje, zakaj je meni treba se pojavi stalno. V šoli, v športu, v običajnem življenju. Premagati to in iti dalje pa je ....... .
Pogovarjali smo se o treningu plavanja z mono, .... . Plavanja z mono se ne naučiš najboljše najhitreje in najoptimalneje tako, da si natakneš mono (plavut mislim, če bodo brali Primorci) ampak, da to narediš postopno, najprej privadiš mišice na te gibe, jih primerno ojačaš, ..... nato začneš z mono,... To je enako kot v fitnesu, če ne obtežiš pravilno in vaje ne izvajaš pravilno, pri dvigovanju vključuješ še druge mišice, telo se navadi tako guljufati, tehnike ne izvajaš pravilno, kar pa lahko pomeni poškodbe (predvsem hrbtenica je tu problem). Res da si dvignil xx kg več, ampak nepravilno in sedaj si kandidat za poškodbo, ki ti bo omejevala da dvigneš še tisto, kar si prej.
Andrej