Mini festival podvidnega filma

Novosti in dogajanja v klubu.

Moderator: SanSan

Re: Mini festival podvidnega filma

OdgovorNapisal/-a asja dne Če jan 31, 2008 23:26

Vidva kar pridita, vljudno vabljena, preostanek kuglic je ostal pri Primožu, njega terajte. :wink:
Lepe reči morš guštirat na lahnu, da nebeš usahnu, še prej ku boš zdahnu...
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

Kraj: Kraška vrtača

OdgovorNapisal/-a Primož dne Pe feb 01, 2008 00:23

Ni jih več .Mene je pa bilo strah ,da je Asja spekla kukije.V resnici , pa so bile prave dobre rumove kroglice brez popra :smoke: :smoke:
Primož
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a Daić dne Pe feb 01, 2008 08:42

Kuglice so že ble vredu, po mojem okusu malo premalo ruma. Samo nisem se jih branil in po končanem filmu mi je blo slabo. :oops:

Film o Loicku Leferme je bil odličen. V tem filmu smo vsi videli marsikaj novega in se česa tudi naučili. Ob gledanju filma sem si želel, da bi lahko sam poiskusil NLT potapljanje. Priti na -100m bi bilo nekaj posebnega. Zaenkrat pa je še premalo znanja, financ,... da bi se tega lotili na varen način.

Nekaj me je v filmu zelo presenetilo. Nisem še videl, da bi se kdo na podiranju rekordov namenoma zadrževal na največji globini, mahal v kamero, delal čudne frise,.... zgubljal dragocen čas in si s tem zelo povečal nevarnost DSC-ja ob povratku na površino. Vem da je fenomenalen občitkov, ko se dotakneš uteži na dnu ampak sam se začnem takoj vračat, čeprav bi rad užival v tej evforiji. Najprej varnost, potem vse ostalo.

LP Jure
Uporabniški avatar
Daić
Lumpi
Lumpi

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Pe feb 01, 2008 13:18

Sicer nisem videl filma ampak se mi zdi da je bil malo pokjen doli od dušika.. al pa je samo promocijska finta in je se je vse skupaj dogajalo bolj plitvo. Smo že vse videli.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

OdgovorNapisal/-a asja dne Pe feb 01, 2008 17:13

Meni je bil zelo zanimiv oni komentar na koncu filma: Človek je edino bitje, ki počne nepotrebne stvari ( no nekaj takega je pisalo), sam vem da sem se začela smejat. :lol: No saj majo morda kar prav....
Sandi, meni se zdi, da je tle blo marsikaj ustvarjeno samo za film, akcijo....da se stvar pač gleda.
LP
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a asja dne Pe feb 01, 2008 17:16

Daić je napisal:Kuglice so že ble vredu, po mojem okusu malo premalo ruma. Samo nisem se jih branil in po končanem filmu mi je blo slabo. :oops:

Dobro, te pa rečimo raje, da so ble samo kokosove bombice. :wink:
Morda ti je blo pa slabo, ker nisem mela čistih rok ko sem jih delala. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a asja dne To feb 05, 2008 17:00

Ekola, končno nekaj utrinkov iz festivala, tistih neuradnih fotk ne bomo objavili, ker mi je dal Tomsy odkupnino. :lol:
Sandi, nč veselja ne bo :lol: . Vem da se je Tomsy neki sukal po Nemčiji, morda je tam kakega donatorja našel, da mu je dnar dal. :wink:

SlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlikaSlika
Uporabniški avatar
asja
dupin Flipper
dupin Flipper

OdgovorNapisal/-a Masek dne To feb 05, 2008 17:19

Rumove(kokosove) kroglice so bile odlične... :wave:
Tudi jaz sem jih pojedla preveč, je bilo potem težko zaspati.

Film je bil fajn, zanimivo mi je kaj vse lahko človek doseže, če ima voljo.
If there is so much I must be, can I still just be me??
Masek
Paglavec
Paglavec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Mitch dne Sr feb 06, 2008 09:36

Meni pa je bilo zanimivo to, da kr nekaj teh, ki smo jih videli v filmu ni več....in to zaradi tega, kar mi tako občudujemo. Vsem so se zgodile kao neke tehnične težave zaradi česar so morali umreti, kar se mi zdi popolnoma nepotrebno. Ko samo vidiš kako primitivno se narejene nekatere od teh naprav s katerimi se psuščajo v take globine normalnemu človeku mine do gledanja kaj šele poskusa potopa (en model sank sem celo videl na lastne oči - katastrofa).

Nisem pa še zasledil, da bi kdo od potapljačev no limits umrl zaradi medicinskih težav med potopom. Ve slučajno kdo za kakšen tak primer?

Lp, mitja
Mitch
el Tonno
el Tonno

OdgovorNapisal/-a AndrejF. dne Sr feb 06, 2008 10:02

Zdravo.
Tudi sam se malo bojim tega potapljanja v globino, predvsem brez omejitev. Zelo veliko faktorjev za uspešen povratek na površje.
Ne vem če imajo vse te žrtve, kakšen pomen. Upajmo da. Ekstremisti učijo ostale, oziroma ker so običajno mrtvi, se ostali učimo na njih. Očitno se te reke apneašev več ne da ustaviti.

Glede na to kar je napisal Mitja pa mislim, da je več krivde na pijanosti kot tehničnih napakah - tudi, vendar zaradi toksičnega delovanja dušika pod pritiskom = pijanost, je človek enostavno manj sposoben reševati določene probleme. Kar se skoraj nihče od nas ne zaveda: " jaz pijan saj vidiš da še lahko vozim". Na predavanjih za inštruktorje v Splitu davnega ... leta so nas seznanili z rezultati raziskave, ki so jih delali na to temo v hiperbaričnem institutu, bili so presenetljivi. Ljudem v komori so dali za reševati določene enostavne logične, matematične operacije, že pri zelo plitvih globinah (tam 20 - 30m) so imeli zelo velike probleme.

Upam, da kmalu dobim lanskoletne filme in si jih pogledamo.

Andrej
Andrej
AndrejF.
Free Willy
Free Willy

OdgovorNapisal/-a delfinka dne Če feb 07, 2008 00:37

Mitch je napisal: Vsem so se zgodile kao neke tehnične težave zaradi česar so morali umreti, kar se mi zdi popolnoma nepotrebno. Ko samo vidiš kako primitivno se narejene nekatere od teh naprav s katerimi se psuščajo v take globine normalnemu človeku mine do gledanja kaj šele poskusa potopa (en model sank sem celo videl na lastne oči - katastrofa).

Očitno so za vsak napredek potrebne žrtve :cry: .
delfinka
Paglavec
Paglavec

OdgovorNapisal/-a SanSan dne Če feb 07, 2008 14:06

Tale festival je bil res dobra zadeva. Upam, da bomo lahko še kaj takega ponovili :).

Kar se pa no-limits nesreč tiče pa imata oba, Andrej in Mitja prav. Dejstvo je, da če oprema ne bi "zatajila" do nesreče najverjetneje ne bi prišlo, dejstvo pa je tudi da napake niso zmeraj nepopravljive. Takšna je bila recimo izmik cevi za dovod zraka v balon za odpravo pod dušikovo omamo pa je bilo potrebnih 30s.. Še en primer, ki ga imam na videju. Na 120m se balon ne napolni in potapljač kar lepo mirno čaka in uživa v globini. Še sreča, da je priplaval okoli varnostni potapljač in potegnil zasilni dvig, ki ga je imel potapljač na jopiču.
Uporabniški avatar
SanSan
Mama Orca
Mama Orca

Prejšnji

Vrni se na obvestila