Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

December 2018


Lovec:
 Tjaž Ocepek
Datum ulova:  30.12.2018
Žrtev:  Brancin
Teža:  1,8kg
Globina:  2m
Lokacija:  Zadarski arhipelag
Tehnika lova:  Šulja/čeka
Puška:   Roisub 115

S prijatelji smo se odpravili na decembrski lov na že tradicionalno lokacijo. Kljub dokaj mrzlem vremenu je imela voda še prijetnih 15-16 stopinj C. Vsak dan smo nalovili več kot dovolj porcijskih rib za večerjo, kaj večjega pa se nam je vedno izmuznilo. Zadnji dan smo bili malo na kratko s časom in zato smo se odpravili v plitko šuljo. Na drugem preskoku sem spektakularno zgrešil totalni “zicer”- orado ca 2kg in sem bil pošteno jezen. Ko smo že pričeli z vožnjo proti apartmaju, se prijatelj odloči, da bi ulov sčistil na čolnu, jaz pa čas izkoristim za zadnjo šuljo. V plitvini se previdno šuljam, nikjer ne vidim nobene ribe. Ko sem že skoraj obupal pa preko skale vidim brancina. Hitro se čimbolj neslišno potopim in ga čakam za skalo. Po 20s se pripeljeta dva brancina direkt pred puščico. Izberem večjega in bum. Končno malo večja riba!

Med čiščenjem brancina sledi šok! V želodcu poleg nekaj inčunov najdem kepo različnih plastičnih smeti- prozorna folija ca 10x10cm, plastične krogljice. Vseeno je naslednji dan končal v pečici in v kombinaciji z dobrim vinom poskrbel za vrhunsko zadnje kosilo v letu 2018. Preden je šel v pečico se je ustavil še na tehtnici ki je pokazala 1500g (očiščen).


 Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke