Športno društvo
H2O team,

Frankolovska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
info@h2oteam.com

Decembra 2017


Lovec:
 Domen Peršič
Datum ulova:  september 2017
Žrtev:  Škaram
Teža:  7,5 - 8 kg
Globina:  19 metrov
Lokacija:  Dubrovniški arhipelag
Tehnika lova:  čeka
Puška:  Carbonia invert roller 115

Po nekaj krajših zaronih, z namenom navajanja pljuč na nov režim, se spustim malo globlje, do roba na 19 m, in počasi pokukam čez, če je spodaj kakšna prijateljica. Ni je, se pa po odronu dviga jata fratrov, v kateri opazim dva velika šarga in se odločim, da se globlje ne bom spuščal, temveč poskušal dobiti katerega od šargov. Nadihan sem dobro, čakam in uživam, hkrati pa opazim, da je jata fratrov nervozna in previdna, ter da nekaj ni v redu ...

Potem pa v kader prinorijo (kot dobermani) velike barakude in preverjajo, kdo je vsiljivec na njihovem dvorišču, upočasnijo in me opazujejo z velikimi očmi ter spremljajo vsak moj gib. Impresivne velikosti, po moji oceni je nekaj primerkov krepko čez 10 kg. Prva je že v dometu, svojih namenov ne skrivam, puško obrnem proti njej. Ne reagira, ampak se bolj upočasni, kot bi se ona pripravljala na napad.

Ustrelim jo po sredini, ostane na monofilu in ponori, odvije 30 m vrvice, potem pa jo začnem počasi zategovati, da jo utrudim, hkrati pa plavam v njeno smer in jo poskušam dvigniti od dna, po 10 minutah jo imam nekaj metrov pod sabo. Ne kaže znakov predaje, zato je niti ne poskušam prijeti, saj je še kako živa. Plavam proti sidranemu čolnu, ostalo je rutina ... 7,5 – 8 kg.


 Spletna stran Športnega društva H2O team uporablja piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke